» »

Prenosnik za 1000eur

Prenosnik za 1000eur

smeskec001 ::

Pozdravljeni,
ker je po šestih letih moj fantasticni acer (grafa 8600 m gt, rezervne pa ni za dobit) sel po gobe sem se odločil za nakup novega. V procesu nabave novega kompjuterčka nisem bil že nekaj časa zato se obračam na vas profije.
Torej prenosnik za do 1000eur. V primeru spletne trgovine tako prosim ki je čim bolj zanesljiva in z čim krajšim rokom dobave. Lahko tudi tuje.

Hvala sto krat.

SLO_Matej ::

Kako velikega pa (15,6, 17,3")?

Npr. kaj od spodnjih Asusov, ki se vsi ponašajo z aluminijastim ohišjem, osvetljeno tipkovnico, odličnim zvokom Bang & Olufsen ICEpower ozvočenja z dodatnim nizkotoncem, novimi, zmogljivimi, štirijedrnimi Intelovimi procesorji 3. generacije Ivy Bridge, Full HD (1920 x 1080) mat (nesvetlečim) zaslonom in štirimi USB 3.0 priključki.

• Asus N76VZ-T1040
    17,3" zaslon, prostor za dva diska (npr. dodaten SSD), vgrajenih 6 GB DDR3 RAM-a z možnostjo nadgradnje do 8 GB in 750 GB hitrim (7200 RPM) trdim diskom.

• Asus N56VZ-S4143V
    Ta pa ima že vgrajenih 8 GB DDR3 RAM pomnilnika in 750 GB hiter (7200 RPM) trdi disk.

• Asus N56VZ-S4044V
    Ta je podoben prejšnjemu, le da je malo cenejši iz tujine, poštnina je vključena v ceno, ima večji 1 TB trdi disk, ki pa je počasnejši (samo 5400 RPM), kar se zna poznati pri hitrosti delovanja sistema.

panteist ::

Tudi moj laptop bo po šestih letih šel po gobe in si bom kupil Asus N56, vsekakor super komp!

Gwanaroth ::

Dodaj še slabih 200 eur in si kupi MacBook PRO.
Lights often keep secret hypnosis..

Meizu ::

Pfah, ja seveda. Tovrstno potezo bi naredil samo madman, oz. nekdo, ki dejansko nuca appla za audiofilijo.

smeskec001 ::

Hvala ti SLO Matej, totalno si me navdušil, če ne pride kaka boljsa ponudba si jutri kar tega finega asusa naročim.Upam le da bo vzdrzljivi ko prejsni acer ki je bil prav tako ranga 1100 eurov.

Meizu ::

smeskec001 je izjavil:

Hvala ti SLO Matej, totalno si me navdušil, če ne pride kaka boljsa ponudba si jutri kar tega finega asusa naročim.Upam le da bo vzdrzljivi ko prejsni acer ki je bil prav tako ranga 1100 eurov.

Če ti je uspelo prejšnjega Acerja ohraniti pri življenju toliko časa, potem si lahko z Asusom prav na komot ziher.

Gwanaroth ::

Koliko (realno) ima ta Asus avtonomije? Glede na to, da ima i7 proc, disk s 7200rpm in samo 6cell baterijo?
Lights often keep secret hypnosis..

Gwanaroth je izjavil:

Koliko (realno) ima ta Asus avtonomije? Glede na to, da ima i7 proc, disk s 7200rpm in samo 6cell baterijo?

Za N56VZ so na Notebookcheck.net glede baterije zapisali naslednje:
The longest possible battery runtime was investigated with the BatteryEater Reader's Test (all wireless radios deactivated, minimum brightness), with the battery holding out for about 6 hours.

Much closer to everyday use is the WiFi surf test (WiFi radio active, display brightness medium at 150 cd/m², loading various web pages). Battery runtime drops considerably to just over half. At 3.25 hours, the notebook was not designed for long trips without power.

Watching a DVD on the notebook is usually without problems. With the battery fully charged, one can watch for up to 3 hours, which is sufficient for most movies.

Battery runtime under load is determined with the BatteryEater Classic test (maximum display brightness, a 3D scene being rendered to place a load on CPU and GPU). The Asus N56 reaches just under 2 hours of run time in this mode. The processor performance is identical whether the notebook is plugged in or running on battery.

Charge time is 160 minutes.
 N56VZ-S4044V - battery runtime

N56VZ-S4044V - battery runtime

Za N76VM (nima GeForce GT 650M, ampak GT 630M) pa so na Notebookcheck.net glede baterije zapisali naslednje:
Although one might assume that a long battery runtime is out of the question for this notebook due to its power hungry components and low-capacity battery, our results proved to be surprising. Using BatteryEater’s Reader test with minimum brightness, idle load, and energy saving mode, we observed a very decent 327 minutes of battery runtime. While surfing via Wi-Fi, with brightness set to approximately 150 cd/m2 (level 8), energy savings mode activated, and Intel HD Graphics, we observed a still-good 214 minutes of battery life. While watching a DVD at maximum brightness, energy savings mode, and Wi-Fi turned off, the battery lasted 3 hours and thus even extended cut movies should not provide a problem. In the Classic test, using the high-performance profile, all consumption maximized, and maximum brightness, the system benefited from the GPU throttling previously mentioned (as in the case of the the ThinkPad Edge E530) and lasted a good 93 minutes, albeit with limited graphics power.
 N76VM-V2G-T1078V - battery runtime

N76VM-V2G-T1078V - battery runtime

Grishaa ::

Pozdravljeni! Tudi sam že približno dva tedna zberam med laptopi in mi je najbolj v oči padel N56VZ, sam kaj, ko ga nikjer v sloveniji trenutno ni. Sem pa govoril z dobaviteljem in naj bi jih dobili v roku 7 - 14 dni. Zdej pa, ko je SLOMatej napisu da ma N76 še prosto režo za disk me tud mal bolj matra da bi si kupu 17 palčno verzijo, saj ga mislim v roku parih mescov ko se ssd diski mal pocenijo nadgradit, da bo res stroj. Mogoče kdo ve kolikšna je razlika v teži med N56 in N76?

Asus N76VZ
Masa (vključno s 6-celično baterijo): 3,6 kg
Dimenzije: 41,5 x 28,0 x 3,29 cm (WxDxH) (i3/i5 procesor SKU) oz. 41,5 x 28,0 x 3,49 cm (WxDxH) (i7 procesor SKU)

Asus N56VZ
Masa (vključno s 6-celično baterijo): 2,7 kg
Dimenzije: 38,0 x 25,5 x 2,72 ~3,24 cm (WxDxH) (i3/i5 procesor SKU) oz. 38,0 x 25,5 x 2,73 ~3,40 cm (WxDxH) (i7 procesor SKU)

Zgodovina sprememb…

kakšno je torej tvoje mnenje? :) N76 je skoraj kilo težji, razlike v ceni pa skoraj ni...no bomo videli kakšna bo sploh cena, ko jih bojo začel prodajat :D

p.s. Kva pa SKU pomen?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grishaa ()

Ne vem, sam se moraš odločiti kakšen prenosnik ti bolj ustreza, kakšnega potrebuješ. Večji zaslon, prostor za dva diska in večji ter težji prenosnik ali manjši zaslon, prostor za samo en disk ter manjši in lažji prenosnik?

SKU - Wikipedia

Zgodovina sprememb…

Hvala ti za vse informacije ;). Ko se odločim za nakup delim z vami prve vtise ;)

Samo še nekaj...ta prosta reža za disk je večinoma prisotna pri 17 palčnih laptopih ne? Obstaja kje kakšen seznam al je treba it za vsakega posebej preverjat? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grishaa ()

Ponavadi pri 17 ali več paličnih, saj pri manjših skorajda ni prostora za dva diska. Ni pa nujno, da imajo vsi 17 palični prenosniki prostor za dva diska. Najbolje da za vsakega posebej preveriš na proizvajalčevi strani.

Npr. 18,4" Asus K95VM ima prostor za dva diska, s tem da je eden lahko velik kar 3,5" - tako veliki diski so ponavadi v namiznih računalnikih. Drugi pa je 2,5", kar je običajno za prenosnike.

Zgodovina sprememb…

Pravkar sem naročil Asus n56vz s4143v pri Mlacomu. Jutri ga osebno prevzamem in delim prve uporabniške izkušnje z vami ;) :D

dvihtelic ::

Zanima me,zakaj je tako težko prodat prenosnik Hp dv7, ki stane okoli 950€ v trgovini,prodajam ga pa za 650€,novega?

solatko ::

dvihtelic - Zato, ker je HP močno padel v kvaliteti, ker se pregrevajo in redki zdržijo več kot 2 leti.
Delo krepa človeka

Dobil, personaliziral in zaenkrat lahko rečem, da sem zelo zadovoljen :))

spirit ::

Dv7 je težko prodat ker je slb ačunalnik ne glede na konfiguracijo, Pavilioni so na žalost precej velika ja*** HP kupš Probooka ali Elitebooka drugega ne :D
no bomo vidl kko se bodo kej obnesl novi Pavilioni DV serije, zgledajo boljše kot prejšnji a več bo pokazal čas.

S temle Asusom pomoje nisi nič falil :)

15-palčni prenosniki imajo občasno opcijo zamenjave dvd pogona za dodatni disk, kar tudi ne velja za vse, ponavadi omogočajo to poslovne serije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spirit ()

r3dkv1c4 ::

Gwanaroth je izjavil:

Dodaj še slabih 200 eur in si kupi MacBook PRO.

...mac je metanje denarja cez okno!!!!

solatko je izjavil:

dvihtelic - Zato, ker je HP močno padel v kvaliteti, ker se pregrevajo in redki zdržijo več kot 2 leti.

težko bi potrdil tvojo tezo....moj hp dela 5 let brez najmanjše napake.....cele dneve se vozi v kamionu in ga trese da sem ze 3 vse vijake pobiral po polici in tudi frendi , ki si lastijo hp nimajo težav.

Res je ,da so mediji pisali pred časom o hp-jevem padcu kvalitete pa vendar je problem drugje.
V razmerju cena /ponudba je hp malo zaostal za konkurenco in zato se tezko prodajajo.

r3dkv1c4 je izjavil:

težko bi potrdil tvojo tezo....moj hp dela 5 let brez najmanjše napake.....cele dneve se vozi v kamionu in ga trese da sem ze 3 vse vijake pobiral po polici in tudi frendi , ki si lastijo hp nimajo težav.

Torej praviš, da dela brez problemov ampak razpada?

solatko ::

Tudi sam sem s fiatom 600 naredu 150kkm, pa ne morem rečt, da je fiat 600 dober avto.
Povprečno imajo največ težav s prenosniki, lastniki HP-jev. Se močno grejejo, odletavajo matične plošče, pa še slabe servisne usluge, tako da v celoti gledano, je nakup HP-ja - loterija.
Delo krepa človeka

Kmetek kje preko tebe? Oprosti ampak sem nov na tem portalu, tako da vas še ne poznam prov dobr. Za Mlacom sem se odločil preprosto zato ker je bil nakup tam najbol ugoden, več kot 50€ ceneje kot pri vseh ostalih ;). Zaenkrat mi je na Asusu najbolj všeč kvaliteta zvoka in pa tipkovnica, ki mi noro dobro odgovarja. Za igrice vam pa še sporočim čez kak dan, ko se naigram battlefielda 3 :D

kmetek ::

na njihovi spletni ga sploh ni.

ja, ker sem jaz dobil zadnji model iz prve pošiljke :). Kakšna je bila cena pri tebi?

SLO_Matej je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Torej praviš, da dela brez problemov ampak razpada?

kaj ti ne znas brat zakaj razpada?????

basket ::

Trenutno je Asusova serija prennosnikov N56/76 res v samem vrhu!! pa tudi razmerje cena/kakovost/zmogljivost+razni dodatki je TOP!

Sicer pa imam zelo veliko izkušenj s starejšimi HP-jevimi laptomi in sicer pozitivne izkušnje (razen segrevanja vse deluje že več let brez problemov)..

leiito ::

Tudi sam z dv7 pavillionom nimam nikakršnih težav, pred tem sem imel 3 Toshibe, ki so prav tako vse delale uneventfully in tudi sam razmišljam kaj je najbolje kupiti za jurja.

Zadnji whatlaptop in pcmag rejtata 10 ultrabookov v tem razredu in oba na prvo mesto po value for money poatavita HP Envy 6. Ima dodatni SSD, vrhunski sound, krasen dizajn... minus je pa nizka resolucija. Je v katalogu, nisem ga pa še videl v prodaji pri nas. Če se ne motim obstaja varianta Spectre z 1900x1200, to bi bilo optimalno.

Dobiš pa za malenkost več Envy 7 s 3D špegli (ja, vem), ampak brez SSD, s 5 letno oops garancijo, ampak vsaj meni je 17in že kišta.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri prenosnik je boljši?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91032 (897) hojnikb
»

Nakup laptopa (Asus N76) pri comshopu

Oddelek: Pomoč in nasveti
437818 (5429) harvey
»