» »

Nakup laptopa (Asus N76) pri comshopu

Nakup laptopa (Asus N76) pri comshopu

GwessWho ::

Torej pred približno mesecem dni sem se odločil za nakup novega multimedijskega prenosnika in zelo kmalu za tem, da bom raje počakal na prenosnike z ivy bridge procesorji. Asus N76 je praktično natanko to kar iščem in na njem ne vidim kakšnih večjih slabosti (lahko tudi poveste, če se vam zdi, da mogoče ni najboljša izbira in zakaj).
Danes sem pravzaprav po naklučju naletel na ta laptop na comshopovi strani, kar me je zelo presenetilo, saj nisem niti vedel, da se to pri nam že prodaja (v nobeni drugi prodajalni ga nimajo (spet - popravite me če se motim)). Zdaj pa me zanimajo kakšne izkušnje s comshopom. Vem, da že obstajajo teme o tem, a so nekoliko stare (2009) in v treh letih se lahko veliko spremeni bodisi na slabše ali bolje. Nočem kupiti laptopa in potem se 2 meseca zajebavati, da bo vse kot mora biti. Z nakupom se sicer načeloma ne pretirano mudi, ampak bi ga pa res rad vseeno čim prej nabavil, ker mi moj trenutni že živce požira.

http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...
  • spremenil: GwessWho ()

Zheegec ::

Kako misliš? Saj Comshop ne izdeluje tega prenosnika. Naročijo ga od Slo dobavitelja, ki ga naroči od Asusa. Dokler dobiš pravi račun in garancijski list dobavitelja (da lahko garancijo uveljavljaš, tudi če trgovina sama propade) je vseeno...
nisem še imel prenosnika s tem ohišjem v roki, ampak ostalo je pa super, sploh ekran.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ma sej v resnici nevem kaj bi me lahko skrbelo, ampak nekak sem opazil, da kar nekaj ljudem "smrdi" comshop, pa si ne morem pomagati, da se ne bi poskušal čim bolj prepričati, da ni kakšnih slabih izkušenj itd.

basket ::

Tale N76 daje v celoti zelo dober vtis, vključno s tipkovnico.
Sam zdaj ne vem kako je z diskom, ker na spletu piše, da je 7200 rpm, v trgovini pa piše, da ma 5400 rpm, pa tudi drugod na netu če gledaš majo ti računalniki tudi le 5400rpm počasen disk.
Tak da če ima dejansko le 5400 rpm, potem se mi zdi to edina slabost tega računalnika.
Druga stvar pa ki mogoče zna koga zmotiti je, da tule v Comshopu ne dobiš Windowsow zraven..

Ostalo se mi pa zdi super..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: basket ()

MadMax ::

Mi kdo razloži kaj je "WiDi oddajnik" v opisu izdelka (link v uvodnem postu)?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

5er--> ::

Črki D in F sta na QWERTY tipkovnicah zelo blizu.

floyd1 ::

ČE vprašaš strica Googla boš prej dobil odgovor, kot tu. Skratka Intelov brezžičen prenos slike. Eh, te novotarije...

Se opravičujem za dezinformiranje. Sem bil res prepričan, da je typo. =)

floyd1 ::

Pri vseh današnjih kraticah ni čudno, ne moreš več vsemu sledit. Meni se pa je le zdelo, da so oni strici na Intelu to tako ponosno prikazovali na enem od velikih sejmov lani. BTW, Sony je na svojih "nighgtshot" kamerah (s pomočjo IR-a) imel to že (cirka) 15 let nazaj in je delovalo presenetljivo dobro, a je le malo ljudi to vedelo. Seveda so ti sprejemniki skupaj s CRT šli na smetišče zgodovine.

kmetek ::

Zadnjič videl na predstavitvi, luštna zadeva.

ASUS N76VZ-T1033 i7/8/750/FD (90NAJC452113B400139)

vgrajen WiDi oddajnik omogoča brezžični prenos slike (fullHD) in zvoka (5.1 surround) na WiDi sprejemnik - ta ni priložen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

@basket
To, da ni windowsov zraven štejem bolj kot plus kot pa minus - to pomeni, da na računalniku ne bo nekega brezveznega balasta, da si lahko lepo svoje windowse gor dam pa še vrjetno je nekoliko bolj poceni. Kar se pa diska tiče bom itak ko bom prišel še do nekaj več denarja takoj nadgradil na ssd.

s1m0n ::

Pa saj N76VZ ima tak dva slota za disk :) Tak, da en SSD za OS in kak programček drug pa ostane ta, ki je priložen :)

@ s1m0n
a res ima 2 slota? ker nekje sem bral, da ima samo 1 slot, vendar pa nisem šel preverjat..

@s1m0n
no če je pa to res potem sem se pa absolutno odločil za pravi laptop, zraven kupim še 128gb ssd pa sem priskrbljen za par let :)

sam tolk v info: po novem imajo zdaj tudi v big bangu v ponudbi tale prenosnik..
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

basket je izjavil:

sam tolk v info: po novem imajo zdaj tudi v big bangu v ponudbi tale prenosnik..
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Kaj pomaga, če je samo preko spleta, za pogledat v trgovini pa ne, pa je top prenosnik s top ekranom.
Janez Janša, 29.04.2014

s1m0n ::

@basket, @GwessWho

Po navodilih sodeč ima prostor za dva diska! (N76VZ) Levo in desno (sredina RAM)
 N76vz

N76vz

Drugače pa povprašaš tam kjer kupuješ :)

o, potem pa super :)

jJack ::

Kolega kupil ta prenosnik, vgradil SSD, špila kot urca...

alkoro ::

Je kolega rabil kakšen nosilec za ssd?

nejc1337 ::

Tudi mene zanima, če potrebuješ kakšen nosilec za SSD. Namreč, včeraj sem dobil prenosnik, naročil sem SSD, vendar sem zasledil neuradno, da bi potreboval nekak nosilec. Ve kdo kaj več o tem? Hvala.

Nope, samo vgradiš ga notri, prazen nosilec je že notri. Čisto preprosta zadeva.
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala. :)

Kar na tisto peno? (pod tistim kovinskim "ohišjem" sta namreč dve liniji takšne modre pene...) Ne potrebuje dodatnega pritrjevanja?

Jaffa ::

Ta že ima vgrajeni 2 kletki (v eni je seveda že disk), čeprav ima samo en disk ... Prejšnji N75 model, ki je imel samo en disk, te kletke za drugi disk ni imel, stala je pa kar nekaj denarja ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Reycis ::

Je dober prenosik bi pa opozoril te na nekatere male slabosti:
-FullHD na 17" pomeni zelo male piksle in mat zaslon na tako male piksle ni najboljši
-Zunanji globokotonec je zelo nepraktična zadeva
-Nisem zasledil Optimusa, ki bi ga pri prenosniku te klase pričakoval
-Izpuh toplega zraka na levi strani zna biti moteč.

Kar pa se tiče comshopa pa tudi meni ni všeč zaradi zelo visokih marž.

SLO_Matej ::

Reycis je izjavil:

Je dober prenosik bi pa opozoril te na nekatere male slabosti:
-FullHD na 17" pomeni zelo male piksle in mat zaslon na tako male piksle ni najboljši
-Zunanji globokotonec je zelo nepraktična zadeva

Ja, to je res velika resolucija, sploh na 15" (izkušnje s prejšnjim N55SF in Full HD mat zaslon), tako da bi bilo za moje pojme kar obvezno nastaviti večje elemente v sistemu Windows. :)
Saj zunanjega nizkotonca ne rabiš nositi s seboj. To ni nuja, to je samo dodaten plus, ki uporabiš kadar pač lahko (doma npr.). Pri drugih ne dobiš tega pač ne dobiš poleg. Pa tudi brez njega je zvok še vseeno fenomenalen.

Hvala, Jaffa. Sicer pa, globokotonec ne more biti minus, sploh pa je zelokvaliteten, zvok z njim je res čisto drugačen kot brez. FullHD na 17" niti ni tako zelo moteč, jaz imam Chrome na 110%, ostalo pa je čisto v redu. Kaj pa je Optimus? Izpuh toplega zraka je res čisto pri vsakem prenosniku, treba pa je poudariti, da se ta prenosnik zelo malo greje, vsaj napram kakšnemu HP-ju, ki pa res zna biti moteč, vsaj po mojih izkušnjah.

Reycis ::

-Jaz mislim, da je boljša rešitev, če je woofer že vgrajen. In nekateri multimedijski prenosniki imajo vgrajene. So sicer manj zmogljivi ampak vseeno boljši kot tole brez neprenosnega dodatka. Če pa hočem met malo boljši zvok pa lahko preko izhoda za slušalke gor priklopim zvočnike.
-Izpuh toplega zraka res imajo vsi prenosniki ampak je lahko urejeno, da je zadaj kar je manj moteče pri uporabi kot ob strani. Laptop pride s 120W napajalnikom in če misliš, da se to ne greje se ornk motiš.

mitkos ::

Tale je sicer pri Mlacomu. Meni se zdi konfiguracija čist huda, nisem pa neki hud stručko, torej kakšna pripomba bi bila zaželjena. Rabil bi za Adobe Photoshop, Lightroom, Premiere (FullHD) in morda za kak špil, prioriteta je pa fotografija in video obdelava. Sem razmišljal, da bi stacionarca, toda raje prenosnik.

sploh ne razmišljaj ampak sam kup! n67 je fenomenalen od A do Ž!

Edino, da ni zares prenosnik. Tole je recimo malo bolj prenosno.

5er--> je izjavil:

Edino, da ni zares prenosnik. Tole je recimo malo bolj prenosno.

sam tale sony je 15" in ne 17", pa še slabšo konfiguracijo ma.. (sicer pa če bi hotel manjšega - torej 15" -, to je pa potem asus n56)

Ja, slabšo konfiguracijo, ampak boljše ohišje + veliko lažji je (tudi od n56).

Velikost in teža nista tolk pomembni, ker itak bo več ali manj doma. Če ga bom moral že kam prenašati le to ne bo velikokrat, pa četudi bi ga moral ne bi bilo neke panike.

SaXsIm ::

No, sam sem tudi nabavil Asus n76. Sicer model z DVD-RWjem ter brez SSDja, ampak je zadeva še vedno top. Edino, kar me zares moti, je krampast in ogromen napajalni adapter.
SaXsIm

medenko ::

Prenosni računalnik ASUS N76VZ-T1034H

200€ ceneje, SSD pa vzameš SAMSUNG 830 256 za 160€ recimo :P

SLO_Matej ::

5er--> je izjavil:

Ja, slabšo konfiguracijo, ampak boljše ohišje + veliko lažji je (tudi od n56).

Boljše ohišje? V čem?

Saj tale Asus ima kovinsko ohišje in kolikor mi je znano je kakovostno narejen.

Sicer pa tisti Sony tudi zgleda zanimiv glede na maso, dimenzije, avtonomijo baterije, zmogljivost in prenosljivost v eni napravi.

SaXsIm ::

Potem je pri Enaa še ceneje (plus lahko še vneseš kodo za popust). http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Sem pa sam vzel najcenejši model, isto pri enaa. Dal sem 1032 EUR.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Če ti Blu Ray in display port ne pomenita veliko, se sigurno splača. Za razliko v ceni pa brez problema dokupiš ram ter SSD.
SaXsIm

ohišje asusa je res zelo kakovostno aluminijasto ohišje, zraven tega je tudi tipkovnica res vrhunska, tako da si ne morem predstavljati zakaj bi mel sony boljše. edina slabost je pa res, da ima velik napajalni kabel.

oemdzi ::

Druga stvar pa ki mogoče zna koga zmotiti je, da tule v Comshopu ne dobiš Windowsow zraven..

Dobiš ? Misliš plačaš, ko ti jih vsilijo tudi če jih ne potrebuješ (pa pustimo vse možne razloge zakaj jih ne potrebuješ) ?

Zheegec je izjavil:

Nope, samo vgradiš ga notri, prazen nosilec je že notri. Čisto preprosta zadeva.

Kako zgleda ta nosilec? Potem se ne rabi nič, le SSD dokupit in ga not dat. Je potem kakšen problem pri inštalaciji sistema, mislim glede prepoznave diska in glede master slave? A to še obstaja?

A to še obstaja? Ne.

ne obstaja, samo so malo "čudni". Pri 2 v katerega sem vgrajeval SSD je bilo potrebno ssd dati v bay1, hdd pa v bay2... Nevem zakaj...
Janez Janša, 29.04.2014

harvey ::

Zheegec je izjavil:

In kako to dela, ker pravijo SSD in pa da EFI Boot pri Asusu ni dela najbolje. Ter še vprašanje kako si prenesel nameščeni OS, ki je na HDD. Torej prenos OS iz HDD na SSD. Saj to ima smisel.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
7602 (538) makaveli312
»

Kateri prenosnik? DELL vs. ASUS

Oddelek: Kaj kupiti
92252 (1982) SLO_Matej