» »

SAS/SATA HBA

SAS/SATA HBA

darkolord ::

Bu,

pozna kdo kakšen ugoden in v redu 8xSATA 3 ali 2xSAS kontroler? Ker bom imel softverski RAID, mi je načeloma vseeno, katere fićrje ima.

Če se da kaj dobiti za nekaj do 200+DDV (po možnosti pri nas, če ne bo pač tujina) bi bilo idealno.
  • spremenilo: darkolord ()

levaky ::

Tole:

- LSI 9211-8i (or other LSI HBA with LSI 2008 chipsatz and IT mode)
- SuperMicro AOC-USAS2-L8e (cheap, wrong side mounted, needs bracket modifications)
- IBM 1015 (cheap used ones from Ebay, flash to IT mode and it is fully supported)

darkolord ::

Kul, hvala lepa.

Tile vsi izgledajo super, ne izgledajo pa ravno hitro dobavljivi (na žalost se kar mudi).

Gledam še Adaptec 6805e, ki stane približno isto, bi pa znal biti na zalogi pri severnih sosedih. Kakšen argument proti? :)

Dami ::

levaky je izjavil:

- LSI 9211-8i (or other LSI HBA with LSI 2008 chipsatz and IT mode)
- IBM 1015 (cheap used ones from Ebay, flash to IT mode and it is fully supported)

Pretty much this.
On Supermicro ma marvelov kontroler tak da rajsi LSI vzet (ta ibm ma isto lsi2008). Adapteca se jaz koker berem komentarje ne bi dotikal, sploh pa za sw raid. Pa tale -e ima samo pcie x4 medtem k ona dva zgoraj x8. Če maš dinar in hočeš tehbest so pa prišli novi LSI HBA na 2308 chipu.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

levaky ::

darkolord: poglej pri sosedih, tam so po večini kar hitro dobavljivi... Sploh če bojo za SW raid. Flashas z IT firmwarom pa lavfa...

lp, Matej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opteroni za AM3+ vs FX-43xx poraba... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13916795 (15213) filip007
»

Diskovje za obdelavo videa

Oddelek: Kaj kupiti
251964 (1506) SplitCookie
»

OS za SAN (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
12215860 (12083) jlpktnst
»

Poceni ESXi strežnik(izbira HWja)

Oddelek: Strojna oprema
202760 (2465) levaky
»

Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15317975 (14307) levaky

Več podobnih tem