Forum » Izdelava spletišč » index.php?name=RSS&id=nekaj
index.php?name=RSS&id=nekaj
Juventus ::
v mapi RSS imam fajle
- noviceStrojna.php
- noviceTesti.php
in tako dalje
index.php?name=RSS dela normalno, tu imam menu. Kako bi lahko naredil da bi delalo index.php?name=RSS&id=noviceStrojna
Ob kliku na ikono novice strojna se klice index.php?name=RSS&id=noviceStrojna in se potem ofne datoteka noviceStrojna.php
upam da zastopite kaj bi rad. Kako se to naredi
Hvala
- noviceStrojna.php
- noviceTesti.php
in tako dalje
index.php?name=RSS dela normalno, tu imam menu. Kako bi lahko naredil da bi delalo index.php?name=RSS&id=noviceStrojna
Ob kliku na ikono novice strojna se klice index.php?name=RSS&id=noviceStrojna in se potem ofne datoteka noviceStrojna.php
upam da zastopite kaj bi rad. Kako se to naredi
Hvala
Iskraman ::
Jst mam tkole:
Pol pa vključiš ta fajl kamor hočeš:
Seveda manjkajo še razna preverjanja, če datoteka obstaja,...
if ($_GET['name'] == 'RSS') { if ($_GET['id'] == 'noviceStrojna') { $file = ('noviceStrojna.php'); } }
Pol pa vključiš ta fajl kamor hočeš:
include ($file);
Seveda manjkajo še razna preverjanja, če datoteka obstaja,...
Iskraman rad bi mel menu kjer bom na vrhu izbiral rss-je in da bi bilo potem tako kot sem napisal index.php?name=RSS&id=noviceStrojna. Se pravi &id in naprej da se kliče iz tega fajla naprej ne nov fajl. Se da to z tvojo kod naredit.l
A ti misleš tko, da najprej pokličeš fajl rss.php, v tem fajlu pa je potem naprej link na noviceStrojna.php?
Če to pol je koda skor ista :
upam da sem te prav razumel.
Če to pol je koda skor ista :
if ($_GET['name'] == 'RSS') { $file = ('rss.php'); if ($_GET['id'] == 'noviceStrojna') { $file = ('noviceStrojna.php'); } }
upam da sem te prav razumel.
ja bo tako najprej kličem rss.php pol pa se noviceStrojna.php in naslov je index.php?name=RSS&id=noviceStrojna.php
kako naj sedaj to tvojo kodo uporabim da bo delalo. Sama koda mi ne dela.
hvala
kako naj sedaj to tvojo kodo uporabim da bo delalo. Sama koda mi ne dela.
hvala
Evo na hitro en primer kar s tabelcami:
index.php:
pol pa RSS.php:
v noviceStrojna.php pa lohka daš pol kar hočeš.
index.php:
<?php if ($_GET['name'] == 'RSS') { $file = ('rss.php'); if ($_GET['id'] == 'noviceStrojna') { $file = ('noviceStrojna.php'); } } ?> <HTML> <HEAD> <TITLE>Nalov strani</TITLE> </HEAD> <BODY> <table border=1 width="100%"> <tr> <td width="25%"><a href="index.php?name=RSS">RSS</a></td> <td> <?php include($file); ?> </td> </tr> </BODY> </HTML>
pol pa RSS.php:
RSS <p> <a fref="index.php?name=RSS&id=noviceStrojna.php">Novice strojna</a>
v noviceStrojna.php pa lohka daš pol kar hočeš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP include(); problemOddelek: Programiranje | 965 (754) | DuleKrtola |
» | Pomoč pri kodiOddelek: Izdelava spletišč | 1877 (1520) | root987 |
» | Osnovno php vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 1552 (1273) | R33D3M33R |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1533 (1378) | Iskraman |
» | Login scriptOddelek: Izdelava spletišč | 1565 (1436) | tec |