» »

NTFS simbolični link

NTFS simbolični link

dronyx ::

Recimo da imaš OS nameščen na SSD disk (C disk), kjer ni dovolj prostora za vse programe in igre. Potem imaš v računalniku še trdi disk (D disk), kamor se privzeto namestijo vsi programi. Vemo, da Steam ali Origin vse igre privzeto nameščata v eno mapo na disku. Ampak sedaj bi rad eno od iger premaknil iz trdega diska na SSD, da bi se hitreje zagnajala, ker jo recimo trenutno največ igraš. Problem je seveda v tem, da Steam ali Origin pričakujeta, da je igra nameščena točno v določeni mapi, ki je na disku D, na to so potem vezani tudi morebitni zapisi v registru, .ini datotekah in še kje.

Zanima pa me, ali se da uporabiti simbolični link pod NTFS, da OS prepričaš, kot da je mapa z igro še vedno na trdem disku, čeprav si jo dejansko premaknil na SSD? Ali kdo to uporablja?

Se opravičujem, če tema morda sodi kam drugam.
  • spremenil: dronyx ()

Cold1 ::

Ukaz MKLINK te zanima

C:\>mklink
Creates a symbolic link.

MKLINK [[/D] | [/H] | [/J]] Link Target

/D Creates a directory symbolic link. Default is a file symbolic link.
/H Creates a hard link instead of a symbolic link.
/J Creates a Directory Junction.
Link specifies the new symbolic link name.
Target specifies the path (relative or absolute) that the new link refers to.


Najbrž želiš ustvariti mapo na SSD-ju, jo poimenovati po igri, vanjo skopirati vsebino mape z igro, nato pa mapo na SSD-ju vpeti v mapo na trdem disku, kjer naj bi se igra sicer nahajala.

recimo:
MKLINK /J "D:\Mapa\ki\jo\uporablja\Steam\Igra" "C:\Mapa\ki\si\jo\ustvaril\na\SSDju\za\Igro"


Lahko pa uporabiš kar programček Junction Link Magic:
http://www.rekenwonder.com/linkmagic.ht...


------------------------------

Sicer pa smo o tem že govorili:
http://slo-tech.com/forum/t467872/p3116...

dronyx ::

Po svoje me čudi, da OS že sam po sebi nima vgrajene funkcionalnosti, da bi recimo neki mapi, ki predstavlja "root" namestitve programa dodelil nek recimo temu ID, na katerega bi se sklicevali potem vsi vnosi v registru, ini datotekah itd. in jaz lahko mapo z nameščenim programom lahko premikal poljubno po datotečnem sistemu, brez da bi bilo potrebno popravljati karkoli.

win64 ::

Ja in potem bi potreboval še eno tabelo, ki bi ti iz id-ja vrnilo naslov mape. In to pri vsakem dostopu do te mape ali datoteke znotraj mape?
Na aplikacijskem nivoju je lažje: preprosto zapišeš v register/nastavitveno datoteko korensko mapo igre. Pri klicih pa pripneš korensko mapo na relativne poti.

dronyx ::

Obdelavati neko tabelo datotečnega sistema, ki jo ima OS ves čas naloženo v pomnilniku, pa res ne bi smela biti neka velika težava. Meni je važno, da to deluje transparentno in mi ni potrebno za tako malenkost pisati nekih ukazov v konzolo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Cold1 ::

Okna 7 to funkcionalnost dejansko imajo - če premakneš cilj neke bližnjice, bodo vseeno našla ta cilj, če to bližnjico odpreš - Okna namreč bližnjice in njihov cilj povežejo z enolično oznako, nato pa sledijo cilju te oznake (žal niso omogočili premikanja nameščenih programov).

Sicer pa menda MacOS omogoča da prostodušno premikaš programe sem ter tja, podatki ostanejo v ~Libraries (ustreznica Okenske mape AppData) program pa se izvaja od tam, kjer pač trenutno je.

------------------------------

Sicer pa je v tem primeru problem v Parni platformi in ne v Oknih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cold1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Steam - Nakup iger (strani: 1 2 3 4225 226 227 228 )

Oddelek: Igre
113631304557 (1341) MIHAc27
!

Večigralstvo za začetnike :]

Oddelek: Igre
1449821 (23157) Tilen
»

Steam problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
111604 (1194) David2
»

Linux in "bližnjica" do mape

Oddelek: Pomoč in nasveti
6301 (269) technolog

Več podobnih tem