» »

nekaj iz Documents and Settings\All Users\NekPrg prestaviti drugam?

nekaj iz Documents and Settings\All Users\NekPrg prestaviti drugam?

Kebab ::

Ko namestim nek program, vedno spremenim default inštalacijo iz c na d. Premalo prostora na c pač.

Imam pa težavo z enim, ki v Documents and Settings\All Users\TaProgram kreira Data in ta je precej velik in z uporabo se tudi veča.

Obstaja način spremeniti pot tega?

Cold1 ::

Vsaj na Oknih NT6 (Okna 7 in Vista) lahko vpneš poljubno mapo kot neko drugo mapo, lahko pa tudi vpneš poljuben disk/particijo kot mapo.

Preden storiš karkoli, si ustvari varnostno kopijo mape, ki jo želiš premakniti drugam (C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram)!

----------------------

Z ukazom "mklink /j" lahko neko mapo (recimo D:\neka\pot) vpneš v neko drugo pot (recimo C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram).

Postopek: Najprej ustvariš mapo na disku D (D:\neka\pot) premakneš vsebino mape "C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram" v "D:\neka\pot", nato pa v ukazni poziv (cmd.exe) vtipkaš:
mklink /j "C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram" "D:\neka\pot"

Vsi zapisi v C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram bodo sedaj šli v D:\neka\pot.

----------------------

Lahko pa si v Upravljanju diskov ustvariš navidezni trdi disk in ga vpneš kot pot (recimo C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram) vse kar se zapiše v to mapo in podmape bo tako šlo na navidezni trdi disk, le tega pa shraniš nekam na disk D.

Postopek: desno klikni na Moj računalnik in izberi "Upravljaj", v Upravitelju Računalnika se v drevesu premakni na Upravljanje diskov, desno klikni na "Upravljanje diskov" in v meniju izberi "Ustvari navidezni trdi disk", shrani .vhd datoteko nekam na disk D in poskrbi da bo dovolj velika za potrebe tvojega programa.

Nato ponovno desno klikni na "Upravljanje diskov" in v meniju izberi "Priloži navidezni trdi disk", izberi pravkar ustvarjeno .vhd datoteko.

V seznamu diskov se bo pojavil nov disk, desno klikni nanj in izberi "Nov preprost nosilec" ter v čarovniku ustvari particijo, jo hitro formatiraj in jo vpni kot pot ki jo uporablja tvoj program C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram (še prej premakni vsebino te mape nekam drugam, ko bo particija vpeta v to pot pa vsebino zopet premakni nazaj, s tem da jo boš s tem v resnici premaknil na navidezni disk).

Sedaj bodo vsi zapisi v C:\Documents and Settings\All Users\TaProgram šli na navidezni disk - datoteko .vhd.

----------------------

Nevem pa (ker se ne spomnim) ali ta dva postopka delujeta tudi na Oknih XP, ki jih očitno uporabljaš, če ne delujeta, si morda lahko pomagaš z onemogočanjem hibernacije, ter brisanjem datoteke hiberfil.sys ali pa z pomanjšanjem ostranjevalne datoteke (pagefile.sys).

Kebab ::

Super, bom poizkusil. Uporabljam pa 2003 server. Javim če deluje.

Kebab ::

deluje. sicer na win2k3 ni tega ukaza a sem uredil z majhnim programčkom Junction Link Magic. Še 1x hvala za pomoč :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoje sem fasal virus

Oddelek: Pomoč in nasveti
201697 (1315) kmetek
»

fake virus za izobraževalne namene

Oddelek: Programiranje
202276 (1344) japol
»

windows xp upgrade to windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
452726 (2282) bluefish
»

MSN datoteke čez 6GB

Oddelek: Programska oprema
51653 (1470) Vuli
»

[c++] zagon programa ob zagonu sistema

Oddelek: Programiranje
61304 (1130) c00L3r

Več podobnih tem