» »

Prenos Win7 na nov disk

Prenos Win7 na nov disk

mirko53 ::

Nameščene ima Win7 in rad bi sistem prenesel na SSD disk.Mi lahko svetujete kako je to mogoče?
Če tema že obstaja, pa prosim z7a link!Hvala!

Icematxyz ::

Tukaj je bilo nekaj o tem povedanega (plačljiva in tudi brezplačna programska oprema):

https://slo-tech.com/forum/t318356/p363...

Sam bi ti pa če to delaš prvič priporočal namestitev na novo. Nenazadnje, ker to počneš prvič boš namestitev na novo najverjetneje opravil prej.

mirko53 ::

Fresh install me nič ne mika.Res sem to počel že neštetokrat od Win98 naprej in tu ne tiči problem.Ogromno časa potem vzame obnavljanje vseh nastavitev.
Še to:imam legalne in aktivirane Windowse.
Sem pa sedajle opazil, da sem ob nakupu RAM-a dobil zraven kot bonus disk z nekaterimi gratis programi, med njimi Paragonov Migrate OS to SSD.Pozna kdo?

kuglvinkl ::

Am, tolk časa kolkr sem se sam jebal s tem, sem obupal in naredu fresh install. Na SSDjih je to zlo hitro, za umret je pa na HDDjh.

Icematxyz ::

Sem pa sedajle opazil, da sem ob nakupu RAM-a dobil zraven kot bonus disk z nekaterimi gratis programi, med njimi Paragonov Migrate OS to SSD.


Potem pa preizkusi ta program, kako se torej obnese, ampak sam se še vedno nekako vseeno bolj nagibam ponovni namestitvi.

Res sem to počel že neštetokrat od Win98 naprej in tu ne tiči problem.Ogromno časa potem vzame obnavljanje vseh nastavitev.


Tukaj je tista razlika da, da si to počel že neštetokrat, to kar pa bi rad počel sedaj pa bi bilo prvič in po vsej verjetnosti bo/bi trajalo dlje in nenazadnje če ne želiš vsega narediti v "enem kosu" lahko vmes še vedno uporabljaš "dual boot", ampak imam občutek, da ko boš po hitrem postopku izvedel novo namestitev na SSD, da dileme kateri OS poganjati od takrat naprej več ne bo!

Tac20 ::

Kloniranje ? Sam klon iz starega disk na nov SSD in stvar rešena.

mirko53 ::

Samo še to:Ali ni tako, da moram v primeru nove instalacije poklicati MS, saj so Windowsi aktivirani?

dronyx ::

Tole ne bi delovalo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

-valvoline- ::

Acronis dela čudeže.

mirko53 ::

Torej instaliral sem program "Migrate OS on SSD". Ja, stvar gre otročje lahko.A ko bi mi moralo bootat v sistem, mi tega ni storilo.
Koncemkoncev sem se odločil za frišno instalacijo(kot sem že omenjal, sem to počel že neštetokrat), toda zopet mi ni hotelo bootat.
In sedaj tisto, kar še najmanj razumem:
Če pustim instalacijski DVD v predvajalniku, potem ob zagonu pritisnem na F12 in v boot meniju izberem CD ROM in ko se pojavi on napis, da s pritiskom na katerikoli gumb se bo sistem naložil s CD-ja, seveda ne storim nič; po nekaj sekundah se mi potem pojavi izbirnik v katero instalacijo se hočem zbootat in ko jo izberem, se bo lepo naložila s trdega diska, nova ali stara.A takoj, ko bom DVD odstranil in računalnik resetiral, se bo vse ponovilo.Skratka:brez da ni DVD-ja v PC-ju in da DVD ni izbran kot prvi boot medij, se ne bo naložilo nič!
Prvič se mi pojavlja nekaj takega!Je mogoče, da gre za kaj v zvezi z MS? Imam licenčne WIN7, ki sem jih že prej aktiviral. Je možno, da se sistem zažene šele tedaj, ko je ugotovljena prisotnost originalnega CD-ja?
Hvala za pomoč!

Icematxyz ::

Da tako je ponavadi po 10 dneh razmišljanja se izvede sveža namestitev, ker je težava pri "migraciji" predvsem ta, da se to torej počne prvič. ;)

Če prav razumem imaš sedaj 2 podatkovna nosilca in na vsakem svoj OS? Poskusi v BIOS prestaviti zagonsko napravo (torej zamenjava opcije med HDD in SSD) in pusti računalnik, da se sam požene (brez F12 torej ob zagonu računalnika).

mirko53 ::

Icematxyz je izjavil:

Da tako je ponavadi po 10 dneh razmišljanja se izvede sveža namestitev, ker je težava pri "migraciji" predvsem ta, da se to torej počne prvič. ;)

Če prav razumem imaš sedaj 2 podatkovna nosilca in na vsakem svoj OS? Poskusi v BIOS prestaviti zagonsko napravo (torej zamenjava opcije med HDD in SSD) in pusti računalnik, da se sam požene (brez F12 torej ob zagonu računalnika).

Vedeti moraš, da kar se PC-jev tiče,nisem nek začetnik!Ves moj strah se je v bistvu nanašal na obnašanje PC-ja oz. instalranih Oknih ob spremembi HW!
Še enkrat navajam malce bolj podrobno:
-Otročje lahko je narediti migracijo Oken na SSD z že omenjenim programom!Prav nikakršen bav-bav!Prejšnja instalacija ostaja na disku, tako da lahko izbiraš v katero greš.
-Ker pa sem mislil, da je le mogoče kaka caka zaradi katere se mi noče zbootat v sistem prenešen na SSD, sem šel v frišno instalacijo!
-Tako sem tudi tokrat izbral po opravljeni instalaciji kot prvo boot napravo HDD, pri izbiri prioritet pa SSD.Stvar pa se ustavi na "Veryfing DMI Pool Data".
-Pomaga restart, nato v BIOS in kot prva izbira HDD s staro instalacijo.Nato se mi bo prikazal izbirnik instalacij in če izberem tisto, ki je na SSD, se bo sistem vanjo tudi zbootal!(opcijsko pa, da CD pustiš v CD predvajalniku in se ravno tako pojavi izbirnik)
-Torej preprosto: če je prioriteta v BIOS-u nastavljena na SSD, se bootmanager ne prikaže in tu mi je uganka zakaj ne in kaj mi je storiti, da bi se?

kloko ::

Če si ob novi instalaciji Win na SSD imel v stroju tudi stari disk in to celo tako, da je bil ta na prvem mestu v BIOSu, potem so se boot zadeve naselile na disk, čeprav je vsa preostala instalacija na SSD.
To popraviš tako, da ali ponovno instaliraš vse na novo z (med instalacijo) priključenim samo SSDjem ali na roke naseliš boot zadeve na SSD.

L.p., Kloko

Icematxyz ::

Vedeti moraš, da kar se PC-jev tiče,nisem nek začetnik!


Verjamem, ampak če nekaj počneš 100x in nekaj prvič je preprosto normalno, da se prvič lahko v praksi uspešno zaključi šele po nekaj preizkusih...

Otročje lahko je narediti migracijo Oken na SSD z že omenjenim programom!


Očitno ne, ker potem težave več ne bi bilo? ;)

Torej preprosto: če je prioriteta v BIOS-u nastavljena na SSD, se bootmanager ne prikaže in tu mi je uganka zakaj ne in kaj mi je storiti, da bi se?


Kot pravi uporabnik @kloko nastavi v BIOS za zagonsko napravo SSD potem pa ali sveža namestitev ali obnova zaganjalnika s pomočjo namestitvenega ploščka, ampak verjetno/morda bodo v prihodnosti težave, če boš izbrisal vsebino HDD, oziroma HDD odstranil, torej ti po uspešno zaključenem postopku priporočam, da še narediš "preventiven preizkus", kjer fizično odklopiš HDD in preveriš, če se OS na SSD še vedno uspešno požene!

kuglvinkl ::

am, a alignemen particij imate narejen preden selite?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD noče bootat, čeprav deluje.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171260 (806) Vuli
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6310788 (8687) Machete
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5716292 (9784) opeter
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10621035 (13744) MrStein
»

Windows 7 (SSD) in Ubuntu 12.04 (HDD)

Oddelek: Operacijski sistemi
6853 (732) Gates

Več podobnih tem