Forum » Pomoč in nasveti » USB
USB
user ::
Živjo !
Imam težave z priklopom USB vtičnic na ploščo. Plošča (4 leta, model 35883102) ima 8 (4x2) polni konektor, kupil sem vtičnico na 10 (5x2) polni konektor. Nihče mi ne zna povedati kako naj prevežem konektor, tudi na servisih ne.
Ali mi lahko kdo pomaga ?
LP Igor
Imam težave z priklopom USB vtičnic na ploščo. Plošča (4 leta, model 35883102) ima 8 (4x2) polni konektor, kupil sem vtičnico na 10 (5x2) polni konektor. Nihče mi ne zna povedati kako naj prevežem konektor, tudi na servisih ne.
Ali mi lahko kdo pomaga ?
LP Igor
- spremenil: Tomi ()
No če nihče ne zna ali mi lahko kdo poišče proizvajalca plošče po številki modela - jaz nikakor ne najdem podatka.
mato22 ::
Ne vem ampak mogoče če je to to klik
A ti na plati nikjer ne piše ime proizvajalca al pa kaj drugega?
A ti na plati nikjer ne piše ime proizvajalca al pa kaj drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mato22 ()
To je to. To sem tudi jaz našel, a ni dovolj. Potrebujem skico 8 polnega priklopa USB na plošči, da bom lahko nanj priklopil 10 polni konektor. Sem pa izvedel da je plošča Concord.
Torej prosim za razporeditev priklopa - seveda če kdo ve kako.
Torej prosim za razporeditev priklopa - seveda če kdo ve kako.
rebro ::
Živijo, user!
Veš, da se ukvarjama z istim problemom, to pomeni, da imam jaz tudi usb kabel z 2*5 vtičnico, matično pa imam isto (Concord Model No. 35883102 - 440EX/440LX chipset), sicer sem nekaj probavu, da bi vtaknu kar 5-polni vtikač gor na 4-polno ležišče, tako, da prva črna žica ne bi bila pokrita, vendar še testiram, če dela....
Se pa tudi jaz zahvaljujem za kakršno koli pomoč.
LP ... Rebro
Veš, da se ukvarjama z istim problemom, to pomeni, da imam jaz tudi usb kabel z 2*5 vtičnico, matično pa imam isto (Concord Model No. 35883102 - 440EX/440LX chipset), sicer sem nekaj probavu, da bi vtaknu kar 5-polni vtikač gor na 4-polno ležišče, tako, da prva črna žica ne bi bila pokrita, vendar še testiram, če dela....
Se pa tudi jaz zahvaljujem za kakršno koli pomoč.
LP ... Rebro
aha...sem že našel, ti in jaz imava 2*5 usb kabel, tule je razpored PINov:
1. +5V 6. GND
2. D- 7. GND
3. D+ 8. D+
4. GND 9. D-
5. GND 10. +5V GND priključki imajo ČRNE žice.
Na matični plošči (ki pa žal zanjo nikjer na netu ne dobiš opisov) pa je razpored takle:
1. +5v 5. +5V
2. D- 6. D-
3. D+ 7. D+
4. GND 8. GND
...tako, da boš vezal samo polovico 2*5 vtikača (in tako dobil le eno USB vtičnico) na 2*4 vtičnico na plati tako, da je en GND signal na kablu v zraku....
LP ... Rebro
1. +5V 6. GND
2. D- 7. GND
3. D+ 8. D+
4. GND 9. D-
5. GND 10. +5V GND priključki imajo ČRNE žice.
Na matični plošči (ki pa žal zanjo nikjer na netu ne dobiš opisov) pa je razpored takle:
1. +5v 5. +5V
2. D- 6. D-
3. D+ 7. D+
4. GND 8. GND
...tako, da boš vezal samo polovico 2*5 vtikača (in tako dobil le eno USB vtičnico) na 2*4 vtičnico na plati tako, da je en GND signal na kablu v zraku....
LP ... Rebro
No, tule pa imaš malce bolj podrobno, če meni ne verjameš!
http://www.frontx.com/cpx108_2.html
Vso srečo!!
LP ... Rebro
http://www.frontx.com/cpx108_2.html
Vso srečo!!
LP ... Rebro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop USB hubaOddelek: Strojna oprema | 1380 (1075) | KTr1sk |
» | Problem: USB kljuc mi resetira PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1604 (1371) | rozica |
» | Extended USB modul - vezava na MBOddelek: Strojna oprema | 1065 (1029) | kuglvinkl |
» | Dodatni USB priključki!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2389 (2211) | Brane2 |
» | Vklop vodne pumpeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2061 (1839) | Kaboom |