Forum » Strojna oprema » Problem z napajalnikom
Problem z napajalnikom
nightbird ::
Pozdravljeni!
Gre za starejši računalnik, kateremu sem menjal napajalnik, predvsem zaradi tišine. Prej je shajal z enim no-name 300W, sedaj pa je dobil 550W (je bil pač na voljo).
Pojavil pa se je zanimiv problem pri priklopu, saj se računalnik sploh ni zagnal, ko sem priklopil 20-pinski in 4-pinski priključek. Ob izklopu 4-pinskega se je normalno zagnal, vsaj po zvokih sodeč :D namreč trenutno še ne dela onboard grafična kartica.
Je sploh normalno da to deluje brez 4-pinskega priklopa? za napajanje česa običajno skrbi 4-pinski priklop? je zato problem z grafiko?
lp
Gre za starejši računalnik, kateremu sem menjal napajalnik, predvsem zaradi tišine. Prej je shajal z enim no-name 300W, sedaj pa je dobil 550W (je bil pač na voljo).
Pojavil pa se je zanimiv problem pri priklopu, saj se računalnik sploh ni zagnal, ko sem priklopil 20-pinski in 4-pinski priključek. Ob izklopu 4-pinskega se je normalno zagnal, vsaj po zvokih sodeč :D namreč trenutno še ne dela onboard grafična kartica.
Je sploh normalno da to deluje brez 4-pinskega priklopa? za napajanje česa običajno skrbi 4-pinski priklop? je zato problem z grafiko?
lp
ja, komponente so: :)
matična: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K8NF6G-...
procesor se mi zdi, da je sempron, nisem pa čisto ziher :/
2 gb rama in 1,5TB disk
to je to. ampak v primeru da bi procesor rabil tisto 4pin napajanje bi se sploh vse skup zagnalo? kaj pa bi lahko bla fora da se ob priklopu tega 4pinskega stvar ne zažene?
lp
matična: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K8NF6G-...
procesor se mi zdi, da je sempron, nisem pa čisto ziher :/
2 gb rama in 1,5TB disk
to je to. ampak v primeru da bi procesor rabil tisto 4pin napajanje bi se sploh vse skup zagnalo? kaj pa bi lahko bla fora da se ob priklopu tega 4pinskega stvar ne zažene?
lp
amigo_no1 ::
Kondenzatorje na mb preveri.
Bios na default si dal ?
Upam da ne dela[ kot tale:
24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalniku
Bios na default si dal ?
Upam da ne dela[ kot tale:
24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalniku
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
hehe, ne delam tako :) fora je da je s prejšnjim napajalnikom delalo vse bp. po menjavi pa najbolj ne :)
na deafult pa pred menjavo nisem dajal biosa. je pa bila onboard grafična na privzeto narejena, taq da bi to moralo delati.
na deafult pa pred menjavo nisem dajal biosa. je pa bila onboard grafična na privzeto narejena, taq da bi to moralo delati.
amigo_no1 ::
Imaš jumper na MB ali odstraniš baterijo.
Priklopi star napajalnik, se mi zdi da sedaj tudi z njim ne bo delal pc.
Kondiji ok ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
ok, sem pregledal matično in se mi zdi da so vsi kondiji OK :)
s starim napajalnikom dela ok :D tudi v winse pridem normalno.
vprašanje ostaja le zakaj ne dela z drugim napajalnikom? :)
napajalnika pa sta: "ta stari" fortron source fsp350-60tha-p in "malo manj stari" LC5550 v2.2.
torej kaka mnenja kaj bi lahko bil vzrok?
s starim napajalnikom dela ok :D tudi v winse pridem normalno.
vprašanje ostaja le zakaj ne dela z drugim napajalnikom? :)
napajalnika pa sta: "ta stari" fortron source fsp350-60tha-p in "malo manj stari" LC5550 v2.2.
torej kaka mnenja kaj bi lahko bil vzrok?
ehhhh, my bad :/ sem našel problem. nisem mel pravega kabla za 4pinski priklop, priklopil sem namreč tistega iz 20+4 priklopa... bah, posipam se s pepelom.
tema se lahko zaklene in izbriše.
tema se lahko zaklene in izbriše.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (stuck on logo screen)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1987 (1795) | akulp |
» | Lučka na monitorju utripaOddelek: Pomoč in nasveti | 2297 (1850) | Duhec |
» | Diagnosticiranje težave pri PC-juOddelek: Pomoč in nasveti | 1266 (1087) | dotcis |
» | Nov napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2514 (2242) | Hribowc |
» | Napajalnik LC Power 550W - NasvetOddelek: Pomoč in nasveti | 2416 (1826) | PacificBlue |