» »

Vprašanje glede ramov

Vprašanje glede ramov

psytoma ::

V škatli imam 2x 2gb ddr2 rama:

Dodati mislim še 2x 1gb (mislim da počasnejšega) ddr2 rama

Tukaj je fotografija:

Torej kaj je v praksi bolje, naj pustim samo 4gb rama, ki ga imam že notri ali naj dodam še 2x 1gb, kateri je na fotografiji
.
.
  • spremenil: psytoma ()

Kaj je torej bolje v praksi 4gb 800MHz rama ali 6gb 667MHz rama ?

Brias ::

6gb 667 FTW ...

Torej bom zadevo vtaknil v matično.

Sedaj, ko sem dal v škatlo še ta dva modula po 1gb 667 MHz, se mi računalnik ne prižge na nastavitvah, ki jih imam v biosu. Imam procesor q6600 in je precej navit iz 2400 na 3200 MHz. Mislite, da lahko spravim procesor nazaj na to hitrost s temi dodatnimi rami?

Takole sem imel prej, ko sem imel samo 800MHz rame
Sedaj, ko sem dal v škatlo še ta dva modula po 1gb 667 MHz, se mi računalnik ne prižge na nastavitvah, ki jih imam v biosu. Imam procesor q6600 in je precej navit iz 2400 na 3200 MHz. Mislite, da lahko spravim procesor nazaj na to hitrost s temi dodatnimi rami?

Takole sem imel prej, ko sem imel samo 800MHz rame

S čim naj se poigram v biosu, da bi mi to uspelo?

Assass1n ::

Iz tem ko imaš te nastavitve, in počasnejše rame, posledično tudi njih naviješ in ne prenesejo tega :)
Znižaj frekvenco druge nimaš, ker veriga je tako močna kot njen najšibkejši člen, tko je pri ramih če imaš različne.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

r3dkv1c4 ::

tiho pravilo.....najboljše je če imaš vse rame popolnoma enake....drugace se skresejo in rezultat je tu pri tebi viden.

Bom potem te rame rajši prodal, da mi bo q6600 lahko veselo naprej tiktakal na 3200MHz.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM dilema

Oddelek: Strojna oprema
242423 (1774) OVID
»

Core2 Duo CPU E4500 - 2.20GHz Navijanje

Oddelek: Navijanje
323069 (1952) tomos
»