Forum » Operacijski sistemi » Linux Mandrake 8.0
Linux Mandrake 8.0
amarc ::
A bi mi znali pomagat instalirat motorolo sm56 pci na linuxe? Potrebne driverje *.rpm sm ze skinu z neta in instaliral vendar modem se vedno ne dela. Vem da se na netu pise da je z winmodemi veliko problemov ampak da se jih da ustimat da deljo. Meni ne rata! Baje da je lahko kriva tudi verzija kernela. Za pomoc bi bil hvalezen...
Aspirinix ::
Začni pri ppp programu.
V nastavitvah nastavi dostop in nato sprobaj detektirati modem. Morda ga tukaj ne bo našel.Meni ga tudi ni, dokler nisem šel na net, ker je prej nekaj jamral glede signala.Če ga slučajno ne najde pa daj naslednjo napravo na seznamu, ki se tam odpre za naprave(modem,tty0,tty1... ).
Nato probaj še s priklopljeno telefonsko linijo.
V nastavitvah nastavi dostop in nato sprobaj detektirati modem. Morda ga tukaj ne bo našel.Meni ga tudi ni, dokler nisem šel na net, ker je prej nekaj jamral glede signala.Če ga slučajno ne najde pa daj naslednjo napravo na seznamu, ki se tam odpre za naprave(modem,tty0,tty1... ).
Nato probaj še s priklopljeno telefonsko linijo.
SpecialK ::
NE brez driverjov ne bo solo ker motorola sm56 je WinModem.. zato rabis direverje ki obstajajo samo te modeme so nehal delat in motorla ne ponuja vec gonilnikov tako da jih probej kje na netu dobit
dr.J ::
Pred časom je bila na to temo že debata, in kolikor se spomnim, tale Motorolin modem ne dela pod GNU/Linuxom. Tisti gonilniki so delali samo z nekaj verzijami jedra, kasneje pa je MutnaRola ™ očitno ukinila razvoj gonilnikov za te modeme. Grrrr!
Vseeno preberi navodila, ki so v tistem RPM paketu. Aha, kje pa so? rpm -ql sm56-x.y.z in dobil boš seznam in lokacije datotek. Kolikor vem, ni dovolj, da samo inštaliraš ta paket, kaj pa je treba postoriti, pa piše tam.
Vseeno preberi navodila, ki so v tistem RPM paketu. Aha, kje pa so? rpm -ql sm56-x.y.z in dobil boš seznam in lokacije datotek. Kolikor vem, ni dovolj, da samo inštaliraš ta paket, kaj pa je treba postoriti, pa piše tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Modem Motorola PCI 56k in podpora nastavitvi za Slovenijo-problemi!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1745 (1566) | Jeebs |
» | Linux in modemOddelek: Operacijski sistemi | 1764 (1525) | |_CoBrA_| |
» | Mandrake 9 ne spozna modemaOddelek: Programska oprema | 910 (789) | dr.J |
» | Dobil sem linux, kaj pa zdaj ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1481 (1100) | jlpktnst |
» | Problem s motorola SM56voice chipsetom.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1560 (1322) | Koci |