Forum » Programska oprema » Mandrake 9 ne spozna modema
Mandrake 9 ne spozna modema
dkrast ::
Inštaliral sem Linux mandrake 9, vendar mi kppd ne spozna modema na nobenem portu. Imam motorolo sm 56, na internetu sem dobil driverje ter navodilo za inštalacijo, v katerih pa je očitno nekaj narobe, saj ne uspem inštalirat driverjev. A mi lahko kdo pomaga?
Damjo
- premaknil: Gandalfar ()
dr.J ::
Kakšno napako javi inštalacijski program?
Katero verzijo gonilnikov imaš - kaj piše v kakšnem README ali podobnem fajlu?
Katero verzijo gonilnikov imaš - kaj piše v kakšnem README ali podobnem fajlu?
Na primer:
V Drakeconnect izberem opcijo avtodetection nato normal modem detection, com4 (poskušal sem tudi 1,2,3), izpolnim podatke o domeni (volja), nato me vpraša če naj se priključim na internet, odgovorim da ja, takrat pa se začne; kppd mi odgovarja, da modem ni dostopen ali pa, da modem ne odgovarja. Poskušal sem s spraševanjem modema odgovori pa mi, kot sem prej rekel ( ni dostopen, ne odgovarja).
Kako naj ga prepričam, da imam modem Motorola sm56!? Ah ja, nikjer v mandrake-u nisem zasledil, da pač imam vgrajen modem!
V Drakeconnect izberem opcijo avtodetection nato normal modem detection, com4 (poskušal sem tudi 1,2,3), izpolnim podatke o domeni (volja), nato me vpraša če naj se priključim na internet, odgovorim da ja, takrat pa se začne; kppd mi odgovarja, da modem ni dostopen ali pa, da modem ne odgovarja. Poskušal sem s spraševanjem modema odgovori pa mi, kot sem prej rekel ( ni dostopen, ne odgovarja).
Kako naj ga prepričam, da imam modem Motorola sm56!? Ah ja, nikjer v mandrake-u nisem zasledil, da pač imam vgrajen modem!
Damjo
Oprosti, pozabil sem odgovorit na bistvo: readme fajla ni, napake pa mi sam po sebi ne javlja!
Ali obstaja v direktoriju /dev kakšen device sm56 (ali kaj podobnega, kar bi lahko kazalo na Motorolin modem)?
Če obstaja (recimo da je sm56), kot root naredi simbolični link:
ln -s /dev/sm56 /dev/modem
potem v kppp izberi /dev/modem
Če obstaja (recimo da je sm56), kot root naredi simbolični link:
ln -s /dev/sm56 /dev/modem
potem v kppp izberi /dev/modem
Ali lahko poveš link, kjer si našel gonilnik za modem? Če je v rpm formatu, napiši
rpm -ql ime.diverja.i386.rpm
Kaj dobiš? Ali je kak fajl /dev/sm56
rpm -ql ime.diverja.i386.rpm
Kaj dobiš? Ali je kak fajl /dev/sm56
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
Našel sem ga tukaj: http://e-www.motorola.com/collateral/SM...
Sledil sem navodilom (noter je napaka - namesto _ pri imenu rpm) nekje v linuxu -ta trenutek se ne spomnim kje- sem našel file install modem sm56 kako naj ga zaženem?
Sledil sem navodilom (noter je napaka - namesto _ pri imenu rpm) nekje v linuxu -ta trenutek se ne spomnim kje- sem našel file install modem sm56 kako naj ga zaženem?
Naredil sem, kot si mi rekel, zadevo je potrdil, modema pa od nikoder. Sem pa našel noter file sm56.lib a to kaj pomeni?
Sem se ti že zahvalil ker mi pomagaš?
OKej, zadevo sem preizkusil sam, čeprav nimam tega modema.
Zložil sem si SM56_5.1_I386.rpm in inštaliral s komando 'rpm -ivh SM56_5.1_I386.rpm' kot root.
Sedaj je treba pognati '/usr/sbin/sm56setup', kar se ti na ekranu (=konzola v KDE) tudi napiše.
Ta komanda ti naredi driver sm56.o ter vse, kar je potrebno in kar sem ti napisal v zgornjih postih. Očitno so inštalacijo malo poenostavili. V KPPP ti tako ne preostane drugega, kot da izbereš /dev/modem.
Pa veselo surfanje!
Zložil sem si SM56_5.1_I386.rpm in inštaliral s komando 'rpm -ivh SM56_5.1_I386.rpm' kot root.
Sedaj je treba pognati '/usr/sbin/sm56setup', kar se ti na ekranu (=konzola v KDE) tudi napiše.
Ta komanda ti naredi driver sm56.o ter vse, kar je potrebno in kar sem ti napisal v zgornjih postih. Očitno so inštalacijo malo poenostavili. V KPPP ti tako ne preostane drugega, kot da izbereš /dev/modem.
Pa veselo surfanje!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in analogni internetOddelek: Operacijski sistemi | 943 (784) | ql000 |
» | modem sm56 v RH9Oddelek: Operacijski sistemi | 1100 (1003) | sidney |
» | Dobil sem linux, kaj pa zdaj ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1494 (1113) | jlpktnst |
» | linux in motorola-modem driversOddelek: Operacijski sistemi | 1061 (924) | dr.J |
» | Modem v linux mandrakeOddelek: Pomoč in nasveti | 1103 (1038) | dr.J |