» »

Powe UP preko interneta .!?

Powe UP preko interneta .!?

M&M ::

Zdravo.

Imam eno težavo oz. vprašanje. Doma sem že nekaj časa omrežen s storitvijo KKS in računalnik škriple in mleje 24 ur na dan 7 dni na teden,... pa se mi že malo smil, ker pa sem med tednom z doma, ni potrebe da bi rač nonstop lavfal,... Uporabljam program REMOTE DESKTOP, ki mi omogoča delo z računalnikom tudi kadar me ni doma
Rad pa bi dosegel naslednje... Rad bi preko interneta prižgal računalnik. Nimam WOL mrežne kartice iz preprostega razloga (preveč stane), prepričan pa sem da se da kaj takega tudi z navadno mrežno. V BIOS-u imam opcijo "wake by PCI" ... ali bi to lahko bilo to.

Če je že kdo kaj podobnega delal mi naj prosim razloži kako, da ne bom preveš študiral,... mi lahko še glava poči :D

Pa hvala za vse prijazne odgovore!
M&M

Gandalfar ::

ne mores... ti bi moral poslati posebni paketek na mac addresso tvoje mrezne kartice in tega pac ne mores narediti.

Edino kar lahko naredis je da postavis se en racunalnik, ki je 24/7 online in ti je za router, ki ti bo poslal ta magacni paketek tvojemu rac. Samo to potem nekako zgubi smisel verjetno.

KKS bi moral poslati magicni paketek tvoji mrezni kartici - do tega jih pa zelo verjetno ne bos mogel prepricat..

Hvala.

No tista rešitev z routerjem seveda ne pride v poštev, ker ravno to sedaj moj PC je in s tem bi ostal na istem kot sem.:'(

Potem je edina rešitev WOL ????
M&M

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M&M ()

wake on lan ni resitev, ker ti kks ne bo poslal magicnega paketka .. mogoce bi bila resitev wake on ring - da se poklices z mobitela :)

Daj razloži malo tole opcijo. Kako deluje in predvsem KOLIKO STANE?? Al je to kaka natega :8) neko tako opcijo sem že zasledil v BIOS-u. Nekje je pisalo RING zraven :8)
M&M

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M&M ()

to mas pa interni modem, ki ga zvezes na maticno in potem, ko dobi 'ring' - te nekdo poklice na tisto cifro ti zbudi rac. in recimo sprejme fax :)

btw: to govorim iz glave in kolikor sem pobral znanja naokoli - tega se nisem pocel.

Zgodovina sprememb…

Kaj je to modem ki ga daš na AMR slot ??

Kako pa potem to zgleda, a vedno bi se rač gor prižgal, ko bi v hiši telefon zazvonil ali kaj ?? Menda pa ja ne, ker drugače ima tale ocija perspektivo.
Se priporočam za nadaljno lekcijo,....:D

M&M

trenutno je edina lekcija, ki ti jo lahko dam google: 'wake on ring' - vec ne vem. Zal.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zagon računalnika preko telefona

Oddelek: Omrežja in internet
172379 (1911) residual
»

Wake On Lan - prosim za pomoč

62298 (2109) Pyr0Beast
»

Ko odložim slušalko na telefonu se mi zažene računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
549096 (4074) Daniel
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
569511 (7146) _pobesneli_
»

WAKE ON LAN!!! Problem???

51769 (1714) PaJo

Več podobnih tem