Forum » Loža » Zamujanje plačila avto zavarovanja
Zamujanje plačila avto zavarovanja
boss-tech ::
Nekaj me zanima. Ali je res da lahko zavarovalnica zahteva odjavo vozila iz prometa, če ne plačaš več obrokov zavarovanja? Oz kako ukrepajo če ne plačuješ redno.
Sam sicer nisem plačal 1 položnice, vendar me zanima kako je ponavadi s tem zamujanjem...
Sam sicer nisem plačal 1 položnice, vendar me zanima kako je ponavadi s tem zamujanjem...
St235 ::
Za odjavo še nisem slišal, je pa seved možno če pride do škodnega zahtevka da zavarovalnica celoten znesek naprti tebi.
Zheegec ::
Ja pa najprej dobiš opomin, potem pa pač še obresti in tako dalje. Pač nič drugače, kot drugje.
Predlagam, da plačaš raje.
Predlagam, da plačaš raje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Ne vem, kakor jaz vem zavarovalnica niti pod razno nima pooblastil, da komurkoli odjavi avto iz prometa. To lahko stori edino upravna enota. Je pa verjetno, da v primeru neplačevanja zavarovalnica slej kot prej obvesti upravno enoto, da to in to vozilo nima urejenega zavarovanja. Kako potem ukrepa UE ne vem, sam 99% te pozovejo da urediš zadevo preden odjavijo vozilo.
Je pa verjetno zelo različno od zavarovalnice do zavarovalnice, do kadaj terjajo znesek preko opominom do takrat ko o tem dejansko obvestijo UE
Je pa verjetno zelo različno od zavarovalnice do zavarovalnice, do kadaj terjajo znesek preko opominom do takrat ko o tem dejansko obvestijo UE
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vice ::
Avtomobila ti me morejo, ne smejo odjaviti, dobiš pa lahko opomin. Meni lani ko sem "pozabil" plačati en obrok in sem to izvedel šele pri naslednji registraciji sem enostavno plačal znesek, ki je bil brez obresti, niti opomina nisem dobil.
Je pa vprašanje kaj bi bilo, če bi moral zavarovanje koristiti. Verjetno bi ti tam zanli komplicirati.
Je pa vprašanje kaj bi bilo, če bi moral zavarovanje koristiti. Verjetno bi ti tam zanli komplicirati.
hans2 ::
Zavarovalnica ti pošlje par opominov,o pa imajo tega zadosti pa pošljejo obvestilo upravni enoti, ki ti da časa 15 dni da urediš zadevo, če ne pride iskati policija tablice in ti za to zaračuna cc 500€. Iz upravne enote dobiš priporočeno pismo za podpisati.
lp
lp
Šimpanz ::
Meni je čisto razumljivo, da avto odjavijo če nima urejenega zavarovanja, saj tak avto nima kaj delati na cesti.
stock ::
Ma kaki, kaj ti bojo ukinjal zavarovanje. Zavarovanje je sklenjeno za 13 mesecev na dan sklenitve pogodbe in prekineš ga lahko samo in izključno ti! Če imaš na obroke bodo pač tirjali od tebe po predpisanih postopkih. Da bi se kakor koli vpletla država med tebe in zavarovalnico bo najverjetneje minilo več kot 2 leti od zadnjega plačila.
Kar seveda sploh ni res, če storive ne plačuješ do nje nisi upravičen. V skladu z obligacijskim zakonikom ima zavarovalnica vso pravico enostransko prekinit pogodbo v primeru neizpolnjevanja (plačeanja) le te.
To da lahko pogodbo prekine samo ena stran je neumnost dneva.
Država se pa popolnoma nič ne vtika med tebe in zavarovalnico ampak ukrepa glede na obvestilo, da vozilo ni zavarovano, ker je zavarovalnica odstopila od pogodbe.
To da lahko pogodbo prekine samo ena stran je neumnost dneva.
Država se pa popolnoma nič ne vtika med tebe in zavarovalnico ampak ukrepa glede na obvestilo, da vozilo ni zavarovano, ker je zavarovalnica odstopila od pogodbe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26384 (10399) | johanblond |
» | kaj če ne plačam obroka zavarovanjaOddelek: Loža | 5167 (3602) | Mare2 |
» | Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?Oddelek: Na cesti | 31660 (11377) | smacker |
» | RegistracijaOddelek: Na cesti | 2171 (180) | simone |
» | Vožnja brez urejenega avto zavarovanjaOddelek: Na cesti | 11388 (10461) | St235 |