Forum » Pomoč in nasveti » windows 7 shranjevanje na particijo d
windows 7 shranjevanje na particijo d
snake1717 ::
danes sem nalozil windows 7 na racunalnik imel sem c particijo ze nastavleno za os sistem in zdej kako preklopiti da skranjuje na d particijo kjer mam 500 gb prostora.
imagodei ::
Ne moreš. Vedno kadar shranjuješ, poveš kam naj shrani. Saj menda veš, da če nekaj shraniš v Wordu, da ti ponudi "Shrani kot..." okno, kjer lahko izbereš lokacijo.
Drugo je, če bi ti rad, da bi imel lokacijo (My) Documents folderja na particiji D:
My Documents Folder Redirection
Windows 7 Libraries
Drugo je, če bi ti rad, da bi imel lokacijo (My) Documents folderja na particiji D:
My Documents Folder Redirection
Windows 7 Libraries
- Hoc est qui sumus -
broken/link ::
greš v svojo mapo, desni klikn na recimo MyDocuments -> Properties -> zavihek Location in spremeniš na d:\ime_mape\myDocuments
in tako narediš za vse mape, za katere želiš, da so shranjene na D-ju. Predlagam: myDocuments, myMusic, myPictures, myVideos, Downloads in Desktop
na ta način se ti bodo podatki avtomatsko shranjevali tja. Nameščeni programi pa se bodo še vedno privzeto na C (program files mapa je na C-ju).
EDIT: me je imagodei prehitel :)
in tako narediš za vse mape, za katere želiš, da so shranjene na D-ju. Predlagam: myDocuments, myMusic, myPictures, myVideos, Downloads in Desktop
na ta način se ti bodo podatki avtomatsko shranjevali tja. Nameščeni programi pa se bodo še vedno privzeto na C (program files mapa je na C-ju).
EDIT: me je imagodei prehitel :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
SLO_Matej ::
Preprosto na drugi particiji narediš še eno mapo za dokumente, slike, videoposnetke, glasbo itd., jih dodaš v knjižnice (tako da na enem mestu gledaš slike, videe, dokumente, glasbo itd. iz različnih map na različnih lokacijah), potem pa z desno miškino tipko klikneš na knjižnico in izbereš, da je ta mapa na D-ju privzeto mesto za shranjevanje. Seveda lahko ustvariš tudi svoje poljubne knjižnice.
Več o uporabi knjižnic v sistemu Windows 7: http://zmaga.com/ucenje.php?id=3550
Več o uporabi knjižnic v sistemu Windows 7: http://zmaga.com/ucenje.php?id=3550
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri COddelek: Programiranje | 1578 (1249) | slovenc1234 |
» | my documents so prazniOddelek: Pomoč in nasveti | 746 (580) | vulcher |
» | Kako bypassat z kodo zascitene dokumente uporabnika v XPOddelek: Operacijski sistemi | 1274 (1103) | Golnar |
» | File sharing v XPOddelek: Programska oprema | 2144 (1828) | krho |
» | Binarni Backup - Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 914 (848) | Kebab |