Forum » Loža » Zobati jermen in jermenica
Zobati jermen in jermenica
beeone ::
Pozdravljeni
Vem da to ni ravno forum za to, vendar vseeno, spravljam se gradit cnc in bi rabil zobate jermene in jermenice, pa me zanima, kje bi se sploh dobilo to v maloprodaji. Jermeni so trije zelo različnih dolžin in se lahko malo prilagajajo po dolžini, ker je to samogradnja, jermenic bi pa potreboval 8 in so lahko, oziroma bolje, da kar so enake pa vsaj približno med 15 in 20 zobi.
Vem da to ni ravno forum za to, vendar vseeno, spravljam se gradit cnc in bi rabil zobate jermene in jermenice, pa me zanima, kje bi se sploh dobilo to v maloprodaji. Jermeni so trije zelo različnih dolžin in se lahko malo prilagajajo po dolžini, ker je to samogradnja, jermenic bi pa potreboval 8 in so lahko, oziroma bolje, da kar so enake pa vsaj približno med 15 in 20 zobi.
- premaknil iz Elektrotehnika in elektronika: bluefish ()
jericho ::
Hm, z jermeni bi ti lahko verjetno v naši trgovini kaj pomagal. Piši na mail avto(afna)mrak.si. Za jermenice ti pa verjetno ne bom mogel pomagati.
balocom ::
Za jermenico lahko vzameš tamalo jemrmenico zobatega jermena od avta, samo še vedno bo prevelika količina zob na jermenici (20+ od oka).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Hvala za dosedanje nasvete, sem že študiral na avtomobilske dele, samo so preveliki, tako obsegi jermenic, kot koraki na jemenih.
Našel sem nekaj strani in najbolj mi ustreza 3M jermeni (imajo polkrožne zobe in 3mm korak)
Našel sem nekaj strani in najbolj mi ustreza 3M jermeni (imajo polkrožne zobe in 3mm korak)
Sem ravno klical Kotal, pa mi je gospod rekel, da imajo predvsem klinaste jermene, sicer se lahko dobavijo tudi zobate, samo zelo redko...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ford 1.6 TDCi - čuden zvok pri visokih vrtljajihOddelek: Na cesti | 2256 (1735) | perci |
» | Klinasti jermen DIY menjavaOddelek: Na cesti | 2015 (1814) | phuntaox |
» | Avto dolgi klanec (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 24191 (22060) | Zheegec |
» | Kaj je rolca? Jo sploh rabim menjati?Oddelek: Na cesti | 2815 (2165) | -valvoline- |
» | Servis avtomobilaOddelek: Pomoč in nasveti | 3396 (2963) | Blinder |