Forum » Šport » Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.
Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.
Temo vidijo: vsi
Aston_11 ::
Mene pa motijo clioti, ki jim z avspuha smrduri po gnilem jajcevju. Bencinarji itak, drugi kot renault, takega smrada ne zna razviti. Dizlov sploh ne opazim.
Jaz ko grem na polno s polno odprtim gobcem, s katerim vlečem zrak, se bi s to masko zadušil.
Jaz ko grem na polno s polno odprtim gobcem, s katerim vlečem zrak, se bi s to masko zadušil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
kitewing ::
Izberi cesto, ki kjer je malo prometa ali pa postani gorski kolesar, v gozdu ni avtov in ne smrdi.
Master_Yoda ::
Strokovnjaki prosim vas ce mi lahko odgovorite kaj bi se dalo narediti glede teh dveh stvari:
1) Danes sem menjaval plasce (prvic sploh) iz 2.2 na 1.3 cestne (Race king -> Sport Contac - sedaj se bojim da bodo hitmana mi poslali iz MTB anti-desecration society) in sem naletel na sledec problem:
Guma je na enih predelih prevec ven, na drugih pa prevec ven - to seveda ne more biti ok (zelo ruka). Na sliki se ne vidi najbolje (glej bolj proti reflection stripu na gumi). Kako se to resi ? Sva se matrala 2 amaterja da sma gumo sploh gor dobila (hudic je bil naspanan in ko na eni strani v obroc potisnes se ti na drugi ven zapelje...).
2) Ze lani sem opazil razpoke na zadnjem obrocu, sedaj pa zgledajo oz. so na odtip se hujsi:
Obroci oz. celotno kolo je staro 3 leta, ima slabih 7000 km za sabo po ravnini z 109 -> 94 kg maso gor (vmes se je ena napera zlomila in je bila menjana, ter enkrat sem ga dal se centrirati ker je imel rahel "ohter" na tem zadnjem kolesu). Kaj je vzrok teh razpok ? Je kolo se varno za voznjo ?
Hvala za odgovore!
1) Danes sem menjaval plasce (prvic sploh) iz 2.2 na 1.3 cestne (Race king -> Sport Contac - sedaj se bojim da bodo hitmana mi poslali iz MTB anti-desecration society) in sem naletel na sledec problem:
Guma je na enih predelih prevec ven, na drugih pa prevec ven - to seveda ne more biti ok (zelo ruka). Na sliki se ne vidi najbolje (glej bolj proti reflection stripu na gumi). Kako se to resi ? Sva se matrala 2 amaterja da sma gumo sploh gor dobila (hudic je bil naspanan in ko na eni strani v obroc potisnes se ti na drugi ven zapelje...).
2) Ze lani sem opazil razpoke na zadnjem obrocu, sedaj pa zgledajo oz. so na odtip se hujsi:
Obroci oz. celotno kolo je staro 3 leta, ima slabih 7000 km za sabo po ravnini z 109 -> 94 kg maso gor (vmes se je ena napera zlomila in je bila menjana, ter enkrat sem ga dal se centrirati ker je imel rahel "ohter" na tem zadnjem kolesu). Kaj je vzrok teh razpok ? Je kolo se varno za voznjo ?
Hvala za odgovore!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
1. Probaj kakšno specialko, če tudi ruka. Glede na to, da si šel na ožje gume, bi morala biti vožnja trša in bi moralo rukati glede na podlago. Če sta prvič dajala gor, potem sta preverila, da se ni zračnica ujela pod plašč, ker drugo ne more biti. Morda bi probala sedaj zrak spustiti in še enkrat napompati, da gre guma na mesto.
2. Razpoke ne bodo v redu. To bo treba zamenjati.
2. Razpoke ne bodo v redu. To bo treba zamenjati.
wind ::
Imel sem enake težave s tresenjem. Problem je v tem, da se guma ni "usedla" v obroč. Rešili smo tko, da se se spusti zrak in se po robovih namaže gumo z nekim mazivom (baje se podobno uporablja za avtomobilske gume).
w
jype ::
Malo popusti pritisk in z roko potegni rob gume do žleba na obroču. Če ne gre, lahko tudi namažeš, kot je predlagal wind (z milnico bo čisto OK).
mr1two ::
Jaz si ogromnokrat kar z vazelinom pomagam. Dobiš v DMu in v lekarnah. Mal je sitno sicer, ker je treba potem spucat obroč mal bolj temeljito, če imaš zavore na obroču, sicer pa pri diskih ni problemov. Preden kdo plane v luft, da je to brezveze- po mojih izkušnjah ni in res v prvo sede na obroč tko kot mora, ni nikjer zavito.
Obroč menjaj(servis), ker si sploh ne predstavljam, kaj vse se lahko zgodi, ko boš zapeljal po kakšni luknji ali kaj podobnga. Najmanj kar se lahko zgodi je, da boš prišel domov z wobbly gumo.
Dns pa sm odfural "Franjo". Ni se mi dalo lih it točno po trasi, ma ajde, 90% je tm kjer se dirka :).
148km pa par kaplc dežja
Obroč menjaj(servis), ker si sploh ne predstavljam, kaj vse se lahko zgodi, ko boš zapeljal po kakšni luknji ali kaj podobnga. Najmanj kar se lahko zgodi je, da boš prišel domov z wobbly gumo.
Dns pa sm odfural "Franjo". Ni se mi dalo lih it točno po trasi, ma ajde, 90% je tm kjer se dirka :).
148km pa par kaplc dežja
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
bond007 ::
Koliko pa kej bolj leti z 1.0 gumami, glede na 1.3? Ker ko sem šel iz 2.0 na 1.3 bi reku, da gre vsaj 20% hitreje in lahko imam 30 km/h povprečje po relativno ravninskem delu na cca 10km razdalje. Za kaj večje povprečje mi pa tudi počasi zmanjka prestav na gorcu.
Klinc je ker z menjavo na tanjše gume pri gorcu zgubiš ogromno obsega, in če nimaš ravno kakšne boljše piramide zadaj, hitro mlinčkaš po ravnem. Verjetno nima dosti smisla stavit 1.0 na gorca, ker potem je vprašanje, če bo šlo na obroč(več kot tolko ozke gume ne smeš stavit na preširok obroč). Dosti bolje je dat recimo 1.3, pa da guma res hitro teče(ker niso vse gume isto hitre!)
oemdzi ::
Res je 1.5 je več kot dovolj na gorcu in naslednje kaj te ustavlja je mlinčkanje zaradi pomankanja zobnikov, sestra ima 48 zobnikov, jaz pa 42, pa je končna hitrost po ravnem nekje za 6-7kmh višja kot pri meni (seveda ko ga jaz vozim ), pa oba imava 1.5 gume.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
ivanuscha ::
Izberi cesto, ki kjer je malo prometa ali pa postani gorski kolesar, v gozdu ni avtov in ne smrdi.
Saj je malo prometa, ampak če pride avto, potem je skoraj vedno dizel. Tako ogabno smrdi, kot da bi jedel saje. To se ti ziher v pljuča nabere. Meni ni jasno, kako je sploh lahko dovoljena registracija takih onesnaževalcev. Pa vidiš novega audija, ko pohodi pline se mu zakadi kot traktorju. Adijo pamet. Tista maska je fajn, samo si tudi jaz težko predstavljam met to na obrazu. Nič ne zmankuje lufta?
Seveda ga, moraš pač vozit počasneje. Lahko bi tudi avto imel tako masko, ampak bi potem imel manj konjev, tega pa menda ja ne bomo prenašali, kajne?
Master_Yoda ::
Hvala za odgovore !
Ima kdo kaksno priporocilo glede novih obrocev in dobrega servisa v MB?
Ima kdo kaksno priporocilo glede novih obrocev in dobrega servisa v MB?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
mavic obroč kaj takega mogoče. Vprašanje je samo, ali bo zadeva šla na obstoječe pesto ali ne. Če ne gre, raje najdi drugega- zamenjava pesta ni ravno ugoden nakup, še posebej če je obstoječ vredu. Pa prištej še kakih 20 do 40 eurov za napere in pletenje.
Če že menjaš obroč, je bolje dati nekaj bolšga gor, po mojem bi ti moral ta zadostovati.
Če že menjaš obroč, je bolje dati nekaj bolšga gor, po mojem bi ti moral ta zadostovati.
FlyingBee ::
pred 17 leti sem imel kolo znamke Wheeler, takrat je bil vreden 65k tolarjev in sem bil nad samim kolesom zelo navdušen, v primerjavi z večino ostalih je bil vedno moj boljši (lahek, ni rjavel niti po 10 letih, menjalnik je delal brez napak, ...)
zgodba se je žalostno končala, saj so mi ga v Lj. ukradli po 4 letih "bivanja" v prestolnici, kolo je bilo še vedno super in me zdaj zanima kje še prodajajo to znamko in ali se je kaj spremenilo ... verjetno je precej več konkurence
zgodba se je žalostno končala, saj so mi ga v Lj. ukradli po 4 letih "bivanja" v prestolnici, kolo je bilo še vedno super in me zdaj zanima kje še prodajajo to znamko in ali se je kaj spremenilo ... verjetno je precej več konkurence
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Sriple Tix ::
Janac ::
pred 17 leti sem imel kolo znamke Wheeler, takrat je bil vreden 65k tolarjev in sem bil nad samim kolesom zelo navdušen, v primerjavi z večino ostalih je bil vedno moj boljši (lahek, ni rjavel niti po 10 letih, menjalnik je delal brez napak, ...)
Mogoče ni rjavelo, ker je bilo iz aluminija? :D
Sicerpa ma Velo čez.
Wheelerja treking imam tudi jaz - kupljeno v NG cca 8 let nazaj - trgovina nasproti bazena, poleg pekarne. Cena je bila podobna tvoji. Da bi pa rjavel - moj je alu.
FlyingBee ::
ja, aluminij je fajna zadeva ... res je po 10 letih vse, razen prask po moji krivdi in gum, zgledalo kot novo
no, saj lahko vse pogooglam, ampak vseeno ... katera znamka nudi več za isto ceno?
no, saj lahko vse pogooglam, ampak vseeno ... katera znamka nudi več za isto ceno?
ProGo ::
Sriple Tix je izjavil:
Dobrča.
Zadnjih 500 metrov pod vrhom sem biciklo sicer v večjem delu potiskal za rogé, ampak preostali del poti je za gorca povsem prevozen.
A od 400nmv do 1600nvm je 3800 višincev? Zamenjaj hw ali sw, nekaj ti ne dela dobro.
bosslipxx ::
Sriple Tix je izjavil:
Dobrča.
Zadnjih 500 metrov pod vrhom sem biciklo sicer v večjem delu potiskal za rogé, ampak preostali del poti je za gorca povsem prevozen.
Smem vprašat kaj je to za en app? Hvala
slo-fishing.si
Hehehe, za sekundo .
Jaz sem se ga navadil in čeprav so tudi ostali vsaj v tem rangu (plačljivi pa imajo še kakšno možnost več), ga ne zamenjam za noben drug software.
Jaz sem se ga navadil in čeprav so tudi ostali vsaj v tem rangu (plačljivi pa imajo še kakšno možnost več), ga ne zamenjam za noben drug software.
Mene mika ena kamerca oziroma fotoaparat na biciklu. Verjetno bi bila najboljša taka, ki se ji leče ne bi dvigovale ven iz ohišja. Čeprav se bi pojavil problem z velikostjo kartice, ker video kar kuri.
Tale gopro stabilizira sliko, ker sem včeraj probal z navadnih fotoaparatom, pa je ful pozna stanje ceste? Je bilo vse strešeno, pa vseeno zanimivo, sploh primerjava hitrosti po ravnini in potem v klanec ;)
Ne, je pa lahek in se zna bolj togo držat okvirja kolesa, tako da se potem na videz manj trese.
Zdaj mi je dokončno jasno, da na Zelenico iz Završnice oziroma Begunj ne morem, kajti od najvišje danes dosežene točke, bi po zagotovilih izkušenega planinca, s komer sva rekla dve, tri o poti navzgor, moral kolo kakšno uro nositi na rami. Za te štose pa mi zaenkrat še ni .
Gre pa od Smokuške koče desno navzgor in preko potoka Završnica super cesta/pot/cesta do Sankaške koče ter navzdol do Begunj. Vmes sem kolo nesel ene 300 metrov po bregu navzdol, toda kdo z več poguma bi tudi tisti del lahko opravil sede na kljusetu.
Gre pa od Smokuške koče desno navzgor in preko potoka Završnica super cesta/pot/cesta do Sankaške koče ter navzdol do Begunj. Vmes sem kolo nesel ene 300 metrov po bregu navzdol, toda kdo z več poguma bi tudi tisti del lahko opravil sede na kljusetu.
ga ima kdo ? http://www.kibuba.com/Nahrbtniki/Nahrbt...
Ali pa kakšna dobra alternativa za podobno ali nižjo ceno (je bicikel vreden glih tolk )? Predvsem rabim kolesarski nahrbtnik za vsaj eno ali dve dodatni 1,5 L flaši vode, ker sproti tankat skoraj nimam možnosti oz. se mi ne da po gostilnah fehtat.
Ali pa kakšna dobra alternativa za podobno ali nižjo ceno (je bicikel vreden glih tolk )? Predvsem rabim kolesarski nahrbtnik za vsaj eno ali dve dodatni 1,5 L flaši vode, ker sproti tankat skoraj nimam možnosti oz. se mi ne da po gostilnah fehtat.
Jaz imam Deuter Air Race EXP, ki je nekaj podobnega.
Dva litrska bidona sta v teh krajih načeloma dovolj za po cesti, če goniš po brezpotjih je pa potem nahrbtnik in v njem kak camelbak mehur verjetno še najboljša možnost.
Dva litrska bidona sta v teh krajih načeloma dovolj za po cesti, če goniš po brezpotjih je pa potem nahrbtnik in v njem kak camelbak mehur verjetno še najboljša možnost.
Jaz imam tegale za 11EUR iz Lidla. Vanj sem danes spravil dežno jakno (vselej, brez izjeme, ko gonim po hribih), rezervni litrski bidon, dolgo majico, rezervno spodnjo majico ter RedBull za vsak primer in še nekaj prostora mi je ostalo. Je pa res, da ga zdaj ne boš dobil v akciji.
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/SID-973...
Tudi ta je zanesljivo dober in najbrž pri nas pride le kakšen euro več kot v Angliji.
http://www.sportsdirect.com/muddyfox-hy...
ali
http://www.sportsdirect.com/karrimor-x-...
edit: linki
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/SID-973...
Tudi ta je zanesljivo dober in najbrž pri nas pride le kakšen euro več kot v Angliji.
http://www.sportsdirect.com/muddyfox-hy...
ali
http://www.sportsdirect.com/karrimor-x-...
edit: linki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sriple Tix ()
Jaz v tisto za bidone našponam 1,5l flašo radenske (sicer navadna voda notri), jo doma spijemo ravno dovolj da imam vedno par sveže praznih flaš na voljo, bidoni so pa majhni plastični in mi tudi ne delujejo nekaj ekstra higiensko, flašo po furi ali dveh odvržem v smeti. Vglavnem mi 1,5L niti slučajno ni dovolj za po cesti cca 40km vmes 20-25% poti kar konkretnega vspona glede na to da tudi kondicija ni ravno na vrhuncu imam visok puls pa švicam tako močno, da se nazaj vrnem v nulo premočen.
LIDL je nekaj zavajal z akcijo ruzak za 10 eur, izgledal je super, potem pa grem v 4 lidle pa nikjer nič, pogledam še1x reklamo, pa so ruzak umaknili, vse ostalo z reklame je pa bilo še tam in v trgovini (zadnji četrtek).
@Sriple Tix: Hmm hvala, bom pogledal, to je na Rudniku, ex. sport2000 ce se ne motim ?
LIDL je nekaj zavajal z akcijo ruzak za 10 eur, izgledal je super, potem pa grem v 4 lidle pa nikjer nič, pogledam še1x reklamo, pa so ruzak umaknili, vse ostalo z reklame je pa bilo še tam in v trgovini (zadnji četrtek).
@Sriple Tix: Hmm hvala, bom pogledal, to je na Rudniku, ex. sport2000 ce se ne motim ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
Okapi ::
V tej vročini gre nekako takole:
2 litra vode nalil pred odhodom,
2 litra vode nalil na Zaplani,
1 liter izostarja spil na bencinskem servisu v Logatcu,
2 litra vode nalil pri izviru pred Otavami,
2 frutabeli požrl ob rakitniškem jezeru
in potem do doma nič, ker je itak samo dol in naravnost in ni bilo več vroče:
2 litra vode nalil pred odhodom,
2 litra vode nalil na Zaplani,
1 liter izostarja spil na bencinskem servisu v Logatcu,
2 litra vode nalil pri izviru pred Otavami,
2 frutabeli požrl ob rakitniškem jezeru
in potem do doma nič, ker je itak samo dol in naravnost in ni bilo več vroče:
Kako je pa s to soljo ? Vsak dan naredim 22km turo po pretežno ravnem, 2x tedensko pa grem na +50km. Je tu potrebno dodajati sol ? Sicer se mi je 1x obrnilo v želodcu, ko sem to slano vodo probal in sicer nisem občutljiv kar se hrane in pijače tiče,sploh pa imam rad ekstra pikantno/slano hrani, ampak sol v vodi mi dviga želodec. Kaj če bi na teh daljših vožnjah, ki trajajo cca 3 ure imel kakšne slane krekerje ? Ali je ravno v temu fora, da more biti sol v tekočini za boljšo hidracijo ?
Aja, še to. Sem kar naročil ta ruzak http://www.kibuba.com/Nahrbtniki/Nahrbt..., ker mi je 10 eur za bencin samo da do LJ pridem oz do sportdirecta, pa še sam kam drugam se ga bo dalo ponucat. Bila je sicer celo cenejša alternativa, kjer bi še meh dobil zraven, ampak nevem no, ni to zame. Sploh se pa preveč rad ustavljam pa naredim kak požirek iz flaše, no sedaj ko imam ruzak si lahko celo plastične kozarce omislim
Aja, še to. Sem kar naročil ta ruzak http://www.kibuba.com/Nahrbtniki/Nahrbt..., ker mi je 10 eur za bencin samo da do LJ pridem oz do sportdirecta, pa še sam kam drugam se ga bo dalo ponucat. Bila je sicer celo cenejša alternativa, kjer bi še meh dobil zraven, ampak nevem no, ni to zame. Sploh se pa preveč rad ustavljam pa naredim kak požirek iz flaše, no sedaj ko imam ruzak si lahko celo plastične kozarce omislim
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
Jaz si sol namešam v bidon s Cedevito, v liter cca. pol čajne žličke in sploh ne okusim več, da je dodana.
STU-III ::
No, jype, ko praviš, da je 40% klanec 22°, koliko je potem 50% klanec (50% od 45°)?
Line secured.
STU-III> No, jype, ko praviš, da je 40% klanec 22°, koliko je potem 50% klanec (50% od 45°)?
Odstotek klanca ti pove, za koliko metrov se dvigneš v sto metrih orto razdalje.
Odstotek klanca ti pove, za koliko metrov se dvigneš v sto metrih orto razdalje.
Blinder ::
100% klanec je 45°
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22825 (15652) | zmaugy |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52707 (45996) | BigWhale |