» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
27 / 38
»»

Aston_11 ::

Mene bolj zanima, koliko jo noru, da je vse to videl, in smernike in telefonista in kaj je uni z bwm-jem delal, da ni mogel kolesarju na specialki uiti. Sama šminka s temi bemwejaši.

jype ::

Aston_11> koliko jo noru,

Glede na to, da je bila omejitev 30, sva šla verjetno večino časa pod 50km/h.

dolenc ::

Bmw je napreden avto in ima telepatske smernike, videl nisi da utripajo, si pa ziher začutil da bo zavil.

Mhm.

Zadnje dva dni sem vozil v polmraku in imel zadaj rdečo utripajočo lučku in opazoval vpliv na voznike - pričakovana skupina s tem ni imela problemov in je šla mimo praktično nevidno, del voznikov (četrt) je doživel ob pogledu na luč bistven padec iq in niti normalno speljati v škarje ni zmogel, preostala četrtina pa je doživela napad trobljenja. V bistvu so slabše prehitevali v škarje + trobili, kar do sedaj niso praktično še nikoli.

mr1two ::

Uh to majo neke popadke zadnje čase. Vsi neki trobijo, kot da so plačani od tega. Jaz sam maham nazaj :).
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

mr1two je izjavil:

Uh to majo neke popadke zadnje čase. Vsi neki trobijo, kot da so plačani od tega. Jaz sam maham nazaj :).

Jaz pa simuliram, da sem se ustrašil in opletem z biciklom čez pol ceste. Pa jim spet ni prav.

Sriple Tix ::

Enkratna fura, kjer lahko dva ali celo trije (20km naju je spremljal starejši sin in se potem itak naveličal ter zavil domov :)) vsaj 80% poti vozijo vštric, ne da bi ovirali ostale udeležence v prometu, ki jih na teh cestah skoraj ni, razen kakšnega domačina na Tomo Vinkoviču prinese izza ovinka. No, od Kovorja je najdražja ubrala lažjo pot proti domu in sam sem lahko malce dvignil povprečno hitrost 8-).

Sriple Tix> vozijo vštric

Morilci! To se ne sme!

Kriminalci! :O

LeQuack ::

Še nekaj jeznih voznikov:

Vozniki vozijo po cesti rezervirani za kolesarje:

Quack !

Jebiga, če maš par ton pleha okol sebe si za večino biciklistov tank.

Za par ekstremnih primerov pa skakalnca.

Double_J ::

Na stara leta, ko bo imel obrabljene kolke, se bo tudi jype fijakal v novem BMWju.:P
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Hah. "Ko boš ti mel tok dnarja za zapravt, boš ti tut mel BMW."

Guess what: Nimam ga.

Rias Gremory ::

Kaj ti bo avto če maš kolo?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Včasih potrebuješ avto.

K sreči je v skoraj vsaki garaži in na skoraj vsakem parkirnem mestu vozilo, ki ga 95% časa nihče ne uporablja - pa si ga sposodiš.

jype je izjavil:

Včasih potrebuješ avto.

K sreči je v skoraj vsaki garaži in na skoraj vsakem parkirnem mestu vozilo, ki ga 95% časa nihče ne uporablja - pa si ga sposodiš.

To se lepo sliš, samo ponavadi nočejo posoditi... za starše že lahko to rečem.
Dve šivanki...

Double_J> samo ponavadi nočejo posoditi...

Meni se to še ni zgodilo, ampak jaz sem itak čudaški človek - nikoli ne pijem, nikoli ne vozim prehitro, praktično ne prehitevam in se nikoli nikamor ne rinem z avtomobilom.

Morda mi lastniki zaupajo, ker sem vozil že vse živo, pa nikoli nisem čutil potrebe po preizkušanju sposobnosti mene ali vozila, tudi ko sem vozil obsceno močne reči, recimo XF s pojma nimam kakšnim motorjem (se je lastnik pohvalil, pa mi je ušlo iz glave).

Hah. "Ko boš ti mel tok dnarja za zapravt, boš ti tut mel BMW."

Guess what: Nimam ga.

Ja neki si se hvalil, da si poln dnarja. 6k€ izplačila na mesec... tko da ni treba bit potem skromen, ko je treba to pokazat.;)

Morda mi lastniki zaupajo, ker sem vozil že vse živo, pa nikoli nisem čutil potrebe po preizkušanju sposobnosti mene ali vozila, tudi ko sem vozil obsceno močne reči, recimo XF s pojma nimam kakšnim motorjem (se je lastnik pohvalil, pa mi je ušlo iz glave).

To je dobr ja... ker jaz bi rabil avto nekajkrat na leto. Potem pa kolebaš, ali bi ga kupil ali ne. Če bi se dalo zanesljivo sposodit... potem ga gotovo ne bi rabil.
Dve šivanki...

Double_J> Če bi se dalo zanesljivo sposodit...

Okoli mene je v razdalji 15 minut vsak trenutek okoli 300.000 parkiranih vozil. Bi moral bit od hudiča, da bi mel tako smolo, da si ne bi mogel niti enega sposodit.

BTW, "nekajkrat na leto" je taksi+rentacar znatno cenejša kombinacija.

Double_J> tko da ni treba bit potem skromen, ko je treba to pokazat.

Zakaj bi moral pokazat? A je narobe, če je človek skromen?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

ttommy ::

jype> Okoli mene je v razdalji 15 minut vsak trenutek okoli 300.000 parkiranih vozil. Bi moral bit od hudiča, da bi mel tako smolo, da si ne bi mogel niti enega sposodit.

Povprečnemu Slovencu pomeni avto več kot žena, nekaterim pa tudi več kot otroci...
Gamer

thramos ::

jype je izjavil:

BTW, "nekajkrat na leto" je taksi+rentacar znatno cenejša kombinacija.

Tudi če ga rabiš več kot nekajkrat na leto je podobno. Taksi je v primerjavi z vsemi stroški lastnega avtomobila poceni, najem za vikend/dopust tudi.

Okoli mene je v razdalji 15 minut vsak trenutek okoli 300.000 parkiranih vozil. Bi moral bit od hudiča, da bi mel tako smolo, da si ne bi mogel niti enega sposodit.

Samo večino lastnikov ne poznaš, v poštev pridejo samo tisti, ki jih poznaš. To je pa potem kakih 10...

A ni baje v Sloveniji tudi začelo delovati nekaj takega kot v tujini... kjer lastniki avte puščajo in potem jim nekaj plačaš? Seveda v praksi ne deluje tukaj, to sem prepričan.
Dve šivanki...

Okapi ::

Taksi je v primerjavi z vsemi stroški lastnega avtomobila poceni, najem za vikend/dopust tudi.
Še zlasti, če sešteješ vse stroške, tudi tiste, na katere marsikdo rad "pozabi" (recimo za garažo, parkiranje, čas za iskanje parkirnega mesta, čas za hojo od parkirnega mesta do tam, kamor bi rad prišel ...).

Je pa tudi res, da to velja v primerjavi s ceno novega avtomobila. Čisto spodoben in vozen avto dobiš že za jurja evrov in potem se računica hitro spremeni.

O.

Taksi ne rabim... najem je predrag. Poglejte tele cene za en dan...;)

http://www.rentalcars.com/SearchResults...
Dve šivanki...

35 na dan za tvingo?

Dirt cheap, glede na to da če si lastiš Renault 5 plačaš samo za to da ga imaš in vzdržuješ več kot jurja na leto.

Razen, če avto potrebuješ več kot trikrat na mesec.

Double_J> Samo večino lastnikov ne poznaš, v poštev pridejo samo tisti, ki jih poznaš. To je pa potem kakih 10...

Večine lastnikov ne poznam, ampak itak je tako, da večina ljudi, ki jih poznam, avtomobila ne potrebuje, tako da imamo lahko vsi skupaj en avto, si delimo stroške lastništva in vsak plača svoje gorivo in smo z malce planiranja preskrbljeni, strošek je pa okoli 55 evrov na mesec deljeno s 6 (ker je toliko uporabnikov).

Bicikl mam pa svoj. Potrebujem ga vsak dan, pa itak vsak ve, da življenje brez bicikla ni mogoče.

S tem kar piše v oglasu na googlu, bi bil jaz zadovoljen. Samo na spletni strani, pa potem ni videti nikjer te cene.:)

Najem avtomobila 8€/dan - Poceni najem-prihrani preko spleta‎

https://www.google.si/search?q=najem+av...
Dve šivanki...

thramos ::

Okapi je izjavil:

Je pa tudi res, da to velja v primerjavi s ceno novega avtomobila. Čisto spodoben in vozen avto dobiš že za jurja evrov in potem se računica hitro spremeni.

Cena nakupa je pri avtomobilu pravzaprav razmeroma majhen del skupnih stroškov ... tako da se računica pravzaprav spremeni presenetljivo malo. No, seveda ko je govora o poceni novih avtomobilih ...

Cena nakupa je pri avtomobilu pravzaprav razmeroma majhen del skupnih stroškov ... tako da se računica pravzaprav spremeni presenetljivo malo. No, seveda ko je govora o poceni novih avtomobilih ...

Taglavni strošek je zavarovanje... to je glavni problem, če ne nucaš veliko.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J> Taglavni strošek je zavarovanje... to je glavni problem, če ne nucaš veliko.

Samo v primeru, da te v resnici ne skrbijo stroški, temveč mnenja idiotov, ki "se jim smili tvoja družina, ker nimajo avtomobila".

Da se vrnemo nazaj na biciklizem :).

Po dvakratnem neuspešnem zavzetju Zelenice z završniške strani, sem danes poln upanja poizkusil iz Begunj. Žal se tudi tokrat ni izšlo, saj je tukaj makadam ravno tako preveč uničen, da bi se brez strahu (vnovičnega) valjanja v kakšnem grabnu upal spopasti s hribino. Če GG nekoč vsaj malo ne zgladi od deroče vode načete ter z velikimi kamni posute podlage, mi ostane le še smer preko Ljubelja, ki pa mi zaradi prometne ceste ter relativne enostavnosti, žal ne predstavlja nikakršnega izziva :(. No, potem sem še malo bluzil naokoli, kot lolek zašel med iskanjem alternative poti do Peračice, jo mahnil čez Podvin, skozi Globoko in preko Zgornje Dobrave fletno nazaj domov.

Tr0n ::

Nov vrocinski val. Get ready to sweat! :)

http://www.rtvslo.si/okolje/prihaja-izr...

Tr0n> Get ready to sweat!

Sm sprocesiru šest litrov v treh urah!

stratosD ::

Huh huh...jst že zdej ne morem tle po obali kolesarit zarad vročine razen po 19h zvečer, zjutraj pa težko vstanem prow zgodaj:)

Se pa zato odpavim za konec tedna v Soško dolino, kjer sem odkril par lepih rut(ic).
Zadnjič sem šele ob 20h štartal Tolmin-Poljubinj-Ljubinj-Hum-Podmelec-Kneža-in nazaj proti Mostu na Soči in Tolminu.Ta trasica mi je tko všeč da cel teden sanjam o njej. Se hitro vzpneš v sredogorje, pretežno senčna asfaltirana potka brez prometa (razen na glavni cesti po Baški grapi) samo ni sile ob koncu tedna. Pol je taka magic pokrajina, cesta se vije med hribi, skalami in globokimi grapami.Aaaahhhh :)-

http://shrani.si/?19/cq/2b3oo0SB/tolmin...
Ker sem vedno pozen, pozabim vklopit Endomondo na začetku...

http://shrani.si/?20/hC/RmwQSSd/2013071...
Tle prometa ni hudega zato so si postavili koš kar na cesto

http://shrani.si/?2f/Sb/3UCkZwB2/201307...
Luna sije v Podmelcu...

http://shrani.si/?17/iJ/2EnF1x25/800px-...
Še sreča da je na netu tudi kašna dnevna fotka...

No potem je še dnevna furka - Tolmin-Kobarid-Kred-Nadiža po vaseh, ne po glavni cesti.Ene 24 km v eno smer potem kopanje v Nadiži in nazaj.Tista med Tolminom in Kobaridom po desnem bregu Soče je tudi lepa in neprometna.
Hja, to so lepe furke za vikende, med tednom pa po naši vroči Obali gulimo Parenzano in kontroliramo če policaji na meji v Sečovljah pravilno izvajajo Schengen...
[url=http://shrani.si/?2T/U8/1035ZKnv/kopers...
Uživajte in čimveč lepih turc....

stratosD

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stratosD ()

oemdzi ::

Kakšna imate kaj očala na kolesu oz. katera priporočate glede na to, da bi vzel čim cenejša (ne sončna očala), ker se mi gre samo za to, da mi mušice in ostali insekti ne letijo v oči.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Odkar sem lani posedel Adidasove za xxx €, imam očala za 5€ iz Lidla. Bele, oranžne in temne, pač za vsako priložnost ene in povsem dostojno opravljajo svoje delo :).

MisterR ::

V lidlu imaš akcijo, lahek in stabilen okvir + 3 pari leč = 5€. Sem jih ta teden uporabljal s temnimi in oranžnimi lečami, lahko rečem da so super za ta denar.

Te z lidla so mi zgledale kr ok- tudi dizajn ni bil grd. Sicer pa bilokakšna, ki se dajo menjati leče. Cena je odvisna od firme in modela, ma načeloma z oranžnimi ali prozornimi šipcami nič ne zgrešiš.

Tudi jaz sem vzel Lidlova očala- so kar OK in lahka.
Gamer

stratosD ::

Jst ma Hoferjeva sem kupil 2 para za rezervo - pa še zmeraj 1vi par gulim.

Hmm, še dobr da se v mojem prejšnjem postu slike vidijo ne sploh...
Morebiti bo tale PArenzana le vidna....
http://www.endomondo.com/workouts/21134...

Pa še to: moram priznat da tale dres odlično opravlja svojo vlogo za 18 EUR, predvsem kar
se švicanja tiče in sušenja - neprimerljivo s cotami iz Hoferja in Lidla...
http://www.aliexpress.com/store/product...

stratosD

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stratosD ()

MisterR je izjavil:

V lidlu imaš akcijo, lahek in stabilen okvir + 3 pari leč = 5EUR. Sem jih ta teden uporabljal s temnimi in oranžnimi lečami, lahko rečem da so super za ta denar.

Prav zdaj imajo ta očala ? Ali je tko kot v hoferju, da če kje kaj ostane od "posebne ponudbe"

edit: to sprašujem zato, ker sem pogooglal tale datum (marec) http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si... so ista očala ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oemdzi ()

driver_x ::

oemdzi je izjavil:

Kakšna imate kaj očala na kolesu oz. katera priporočate glede na to, da bi vzel čim cenejša (ne sončna očala), ker se mi gre samo za to, da mi mušice in ostali insekti ne letijo v oči.

Prisegam na fotokromatska stekla.

Lidl jih nima več, trgovka je rekla, da je to bila ponudba prejšnjega tedna.

Če drugega ne najdem bom vzel te (čeprav se mi zdi škoda dajat 30 eur za eno šipco, ki bo preprečevala vletavanje insektov, ker občutljiv na svetlobo oz. sonce ravno nisem, da bi potreboval očala v ta namen): http://www.bike-center.si/dodatna-oprem...

Poglej še v Eurospinu. V leškem vem, da imajo poleg blagajne cel kup očal za okrog 10€.

ivanuscha ::

Meni gre blazno na živce, da ko gonim v klanec, pride mimo dizel in tako zasmradi luft da je groza. In potem nimaš druge izbire kot dihat na polno tisti usrani luft vsaj 200m. Pa ni hudiča, eden na deset avtomobilov, ki me prehitijo, je bencinar. Sami usrani dizelaši. Jaz bi jim nabil vsaj 5x višji davek.

Očala: http://www.smania.si/soncna-ocala&filte...

Zgodovina sprememb…

kitewing ::

jype je izjavil:

http://www.respro.com/products/urban-co...

Bi te rad videl pri 30 stopinjah v klanec gonit s to masko.

Pa ja ni jamral, da ga v mestu duši, ampak v naravi. Res ne vem kaj so tak nori na dizelaše. Jaz tud ne maram, ko grem na Kope, da se mimo vozijo dizelaši, ker full smradijo. Ampak tako je...
Gamer

kitewing> Bi te rad videl pri 30 stopinjah v klanec gonit s to masko.

Bom posnel.
««
27 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14222825 (15652) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552700 (45989) BigWhale

Več podobnih tem