» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
4 / 38
»»

energetik ::

jype je izjavil:

Rastejo ti mišice, zato moraš več pojest.
Beljakovine. :D

Rias Gremory ::

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

jype ::

energetik> Beljakovine. :D

Ja. Ampak ne rdečga mesa, fižol.

Oh sem ravnokar ugotovil, da sem mogoče slabokrven ker sem velikokrat brez energije. ;((

Vem, da je off-topic vendar me zanima če kdo ve koliko stane pregled krvi?

Hemoglobin pa sedimentacija sta skupaj pod 10 evrov.

Kaj pa celotna?

edit: Uff tole pa ni ravno poceni, našel sem da lahko stane tudi do 100EUR. Pravtako si je baje možno na 2 leti brezplačno pregledati kri.

Zgodovina sprememb…

Kaj celotna? Vse, kar lahko testirajo? To bi rabl ene 4 deci krvi pa po moje pod jurja ne prideš skoz z vsem.

Pa naujo ti hotl nardit kr tko, za vsak slučaj, ker nima nobenega smisla.

Normalna krvna slika je 12 ojro (da vidiš če si slabokrven in če nimaš nobenih vnetnih sprememb), se mi zdi.

Če je celotna vse kar se, da testirati potem to ja. Imho pa mislim, da je jurja overkill. ;((

Ne rabiš vsega, res ne.

kitewing ::

Greš k zdravniku in poveš, da si slaboten in ti bo dal takoj kri pregledat, ne vem zakaj bi plačeval extra.

Nekateri zdravniki priporočajo sledeč dodatek k prehrani http://prosure.com/ To jejo tudi nekateri ultramaratonci.

Okej, hvala.

BlaY0 ::

Ah pejt h svojmu zdravniku pa naj ti vzame kri. Preventivno. Saj si valjda zavarovan? Malo si poglej katere bolezni povzročajo simptome ki jih želiš pa gasa.

edit: Zgleda sem bil prepozen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

kitewing> ne vem zakaj bi plačeval extra.

Ker prihraniš dve uri sedenja v čakalnici.

kitewing> Nekateri zdravniki priporočajo sledeč dodatek k prehrani http://prosure.com/ To jejo tudi nekateri ultramaratonci.

Večina zdravnikov raje priporoča uravnoteženo zdravo prehrano.

jype je izjavil:

kitewing> Nekateri zdravniki priporočajo sledeč dodatek k prehrani http://prosure.com/ To jejo tudi nekateri ultramaratonci.

Večina zdravnikov raje priporoča uravnoteženo zdravo prehrano.

Prosure so razvili v Nasi za astronavte. Prosure vsebuje vse elemente, ki jih telo potrebuje, zato v zdravstvu predpisujejo to hrano težkim bolnikom, ki izgubljajo na teži in si s tem hitreje opomorejo.

kitewing> Prosure so razvili v Nasi za astronavte. Prosure vsebuje vse elemente, ki jih telo potrebuje, zato v zdravstvu predpisujejo to hrano težkim bolnikom, ki izgubljajo na teži in si s tem hitreje opomorejo.

Super, ampak nesmiselno.

jype je izjavil:

Kje imaš dohtarja? V Uroševcu? Jaz pokličem, se naročim, pridem tja ob uri in me že čakajo v labu. Če gre samo za odvzem krvi pa to itak nima noben veze z vrsto pri dohtarju, kri ti vzame vsaka sestra ali zdravstveni tehnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Dve uri čakaš da ti dohtar napiše pildek, brez katerega moraš plačat 10 ojro.

Lani sem imel podobne probleme, a se je izkazalo, da je potreben samo daljši počitek (ne samo en dan, kot sem navajen glede na plan treninga). Naredili so test krvi, urina in ultrazvok. Sicer pa zdravnik ne more točno ocenit ali je krvna slika ok ali ni, pove ti samo, če so vrednosti v mejah.

Referenčne vrednosti so itak napisane tudi na laboratorijskih rezultatih.

Referenčne vrednosti te lahko zavedejo. Če bi delal teste večkrat letno, kot jih profesionalni kolesarji, imaš resnične referenčne vrednosti. Če imaš vrednost 150 in če ti pade na 142 je že razlog za skrb, čeprav ti bi splošni zdravnik rekel, vse je ok (saj je v mejah).

jype je izjavil:

Dve uri čakaš da ti dohtar napiše pildek, brez katerega moraš plačat 10 ojro.

? Res ne vem kam ti h dohtarju hodiš. Čakaš jasno še več ampak ne tam in med tem ko "čakaš" delaš kaj drugega, recimo furaš Pečarja.

kitewing> Če bi delal teste večkrat letno, kot jih profesionalni kolesarji, imaš resnične referenčne vrednosti. Če imaš vrednost 150 in če ti pade na 142 je že razlog za skrb, čeprav ti bi splošni zdravnik rekel, vse je ok (saj je v mejah).

Ampak v resnici ni razlog za skrb in zdravnik ima prav, ko ti to reče.

BlaY0> ? Res ne vem kam ti h dohtarju hodiš.

K takemu, kjer je gneča če se naročiš, ali pa če se ne naročiš.

Kako je z Endomondo na Androidu? Predvsem me zanima natančnost lociranja (uporablja GPS kajne?) in koliko baterije vam pokuri pri 50km? Pa če lahko, napišite še kater mobitel imate, da vidim kako močno baterijo imate.

To vse dela, baterije pokuri tolk kot jo vključen GPS, ne se sekirat ker 50km ni nič.

Ok.

gzibret ::

Za hemoglobin (železo...). Imam malo nizkega, verjetno zaradi tega, ker ne jem mesa. Ful pomaga deci terana ob kosilu. Brez zajeb... Bistveno bolj, kot sirupi ipd.

Glede krvnih preiskav. V Adrialab-u (lj) to stane nek drobiž. In takoj si na vrsti. Jaz cenim svoji 2 uri (čakanje za napotnico in klečeplazenje pred dohtarjem in pojasnjevanje, zakaj to rabim) bolj, kot pa 10€ ;) Ta čas zaslužim bistveno več. Ali pa grem ta čas malo na pecikl... ali pa se vsedem v kakšno gostilno in popijem deci rdečega ;)

Adrialab: http://www.synlab.si/
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

mr1two ::

Meni za 2-3 ure in 40-50 km popapca cca 50% baterije +-10% - htc tattoo, star čez 2 leti. Tko da se še kr da.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

A to ti on-the-fly na net meče podatke ali kaj? A se da tudi off-line zadevo nastavit in potem ko prideš domov v enem šubu vse preneseš?

thramos ::

Da se nastavit da ti ne pošilja sproti ... lahko pa te draga od doma nadzoruje, da ne zaviješ v gostilno. :P

Meni zdrži na skoraj 2 leti starem HTC Wildfire baterija vsaj 5h.

Jst ::

Ojoj. Meni Andorid v spanju porabi -3mA, Sports-Tracker, ki uporablja GPS pa -30mA. Če igram 3d igro je pa okoli -700mA. HTC DHD.

Google play: Battery Monitor Widget

Sports-tracker je na mojemu telefonu izredno natančen. Razlika med števcem za kolo (ko sva šla prejšnji teden s stricem - on ima števec, jaz ne - na eno furo) in Sports-trackerjem, je bila na koncu ~ 100m. Meni je kazalo na trackerju 26.45km, njemu na števcu pa 26.60km. Povprečna hitrost je bila logično enaka...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Jst je izjavil:

Ojoj. Meni Andorid v spanju porabi -3mA, Sports-Tracker, ki uporablja GPS pa -30mA. Če igram 3d igro je pa okoli -700mA. HTC DHD.

Google play: Battery Monitor Widget

Sports-tracker je na mojemu telefonu izredno natančen. Razlika med števcem za kolo (ko sva šla prejšnji teden s stricem - on ima števec, jaz ne - na eno furo) in Sports-trackerjem, je bila na koncu ~ 100m. Meni je kazalo na trackerju 26.45km, njemu na števcu pa 26.60km. Povprečna hitrost je bila logično enaka...

Če bi se pa peljal po gozdu bi bila velika odstopanja. Moj gps v gozdu odstopa cca 10% ali več, odvisno kako gosto poraščen gozd je. Pred kratkim mi je kolesarski števec naštel 30km, gps pa nekaj čez 26km. Če pogledaš sledi na zemljevidu, se točno vidi kje ni imel signala, saj so linije preveč zravnane.

Ko jaz pogledam linije od blizu, ko se po gozdu vozim zgleda kot bi se malo po borovcih ob cesti peštal. Ni preveč natančno, ampak me ne sekira. Eno okvirno oceno mi vrne nazaj, tolko da lahko malo seštevam kilometre, spremljam napredek in podobno.
Max hitrosti mi še nikoli ni pravilno naštel na gps, ker ni dovolj natančen- useka mimo- potegne ravno črto in zgreši za par km/h- po čisto ravnem spustu kak kilometer bi verjetno čisto prav izmeru, tko pa ne.
Števec sem nastavil do pol mm natančno,ker sem meril obseg kolesa na tleh. Po števcu je bilo na mojem najhitrejšem spustu en moment nekaj čez 75, na gpsju pa 71.

>Če bi se pa peljal po gozdu bi bila velika odstopanja.

Saj sva naredila pol poti po gozdu in to pod hribom.

http://www.sports-tracker.com/#/workout...

---

>Max hitrosti mi še nikoli ni pravilno naštel na gps,

To se pa tudi meni dogaja. Sploh, ko hodim s psom. Ampak jaz hodim zelo hitro, več kot 7.0km/h, kar je kar poštena hitra hoja - če pa hodim počasi ali se veliko ustavljam, ker koga srečam, pa fali kar precej. Sicer si pa poglej moje workoute. Niso vsi public, ker moraš to na koncu označiti, za nazaj se mi pa ne da. Imaš pa pri sports-trackerju na voljo GPS filtering in auto pause, ki takšne špice popravi.

GPS softveri imajo ponavadi nastavitve kjer določiš kakšna naj bo frekvenca zapisa časovno in po poti. Za kole je po moje OK 2 sekundi ali 10 metrov. A Endomondo tega nima?

Sedaj sem gledal moj profil na sports-trackerju (joj, kako grdo izvedeno stran imajo, bruh). Najhitrejša hoja je več kot 7.5km/h, kar je že skoraj jogging.

Pri kolesarjenju, ki sem ga linkal, je max hitrost nekaj čez 40km/h, kar je dokaj točno. Peljal sem se z enim gorcem, ki je v zelo slabem stanju. Prestave ne delajo - spredaj noče dati verige na najmanjšega (ni problem zajla), zadaj pa ne gre niti na prvega (največjega) niti na zadnjega (najmanjšega). Torej pri klancih navzgor je muka, za navzdol pa me tudi omejuje zjebano kolo. Ampak višinske razlike niti ni bilo veliko - pa tudi ne kolesarim (bolj priložnostno).

>GPS softveri imajo ponavadi nastavitve kjer določiš kakšna naj bo frekvenca zapisa
>časovno in po poti.

Tega ST nima, ampak se osvežuje na 1 sekundo.

driver_x ::

Meni pa ST sesuva telefon. Od kar nekaj tur mi je uspelo zabeležiti le dve.

Meni endomondo sesuva telefon. Zaenkrat sem to opazil ob sledečih scenarijih:
1) Ko najde satelite(gps excellent) in če ga pustim kakšnih 30-60 sekund, da idla, se sesuje
2) Če začne neka aplikacija srat poleg endomonda(recimo budilka) se po 10-15 sekundah tudi sesuje(dans se mi je to zgodilo, sam sm lih v klanc gonu in pozneje klel, ker se je resetiral)
Isto se mi je zgodilo, ko me je nekdo kliknil na g-talku(ko sm bil doma na wifi vezan)- tri- štiri sporočila in sledil je reset. Mamico mu.

Ne morem pa izključit možnega vzroka- ker gre za htc tattoo z modanim OSom. S par pravimi prijemi, pa deluje lepo.

Jaz uporabljam modanega HTC Desire, ampak je ST edina aplikacija, ki mi telefon sesuva. Niti en moj tracker, ki mi lokacijo beleži v bazo in pošilja na server mi ga ne.

martincek1 ::

Mater je ta Endomondo tup program.. da bi vsaj avtomatsko pavziral, ko se s kolesom ustaviš pri rdeči luči.. ampak nee, on bo kar špilal.

Jaz uporabljam lastni logger (GPS, accelerometer, magnetometer, barometer), ki cifre s senzorjev piše v tekstovno datoteko.

bluefish ::

Na kak način pa potem te podatke spraviš na mapo ter v grafe?

gnuplot, gpsbabel, matplotlib, opencv... Pa se nardijo reči.

OrkAA ::

martincheq: Ko sem nazadnje uporabljal endomondo je obstajala nastavitev 'pause when stopped' oz. nekaj podobnega. Malo poglej v settinge

Senitel ::

Meni HTC Desire z novo 3rd party baterijo zdrži tam ene 7 ur trackinga (Endomondo, vanila ne pro, ki ima opcijo za nižjo frekvenco). Morda bi šlo še kakšno urco več preden telefon dokončno crkne.

Meni Galaxy Nexus zdrži več kot 20 ur.

Limit-sky ::

jype je izjavil:

Meni Galaxy Nexus zdrži več kot 20 ur.

Car!
To pa premami tako, da tudi fašistoidni telefon kupiš.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Zgodovina sprememb…

Ni fašistoiden, se pusti odklenit brez posegov v karkoli, vključno s pravicami do uporabe programja.

Pa še s kolegi lahko programiramo in si delimo aplikacije, ne da bi nas kdorkoli omejeval pri tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

martincek1 ::

OrkAA je izjavil:

martincheq: Ko sem nazadnje uporabljal endomondo je obstajala nastavitev 'pause when stopped' oz. nekaj podobnega. Malo poglej v settinge

Nič podobnega. (symbian Nokia 5800)

thramos ::

Android verzija ima.

Automatically pause time when you are standing still

jype je izjavil:

Jaz uporabljam lastni logger (GPS, accelerometer, magnetometer, barometer), ki cifre s senzorjev piše v tekstovno datoteko.

Glede na to, da jezdiš sam, ali si kdaj pomislil na možnost, da bi zaradi spleta okoliščin obležal ob (ali pod) cesti. V tem primeru bi prav prišla možnost, da bi ti aplikacija sama poslala klic na pomoč. Saj česa takega ne bi bilo tako težko ugotoviti: pospeški najprej nadpovprečno poskočijo, potem pa se lokacija neha spreminjati.
««
4 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14223109 (15936) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22553015 (46304) BigWhale

Več podobnih tem