Forum » Zvok in slika » Ocenjevanje fotografij ter nasveti
Ocenjevanje fotografij ter nasveti
Temo vidijo: vsi
garamond ::
Sem pogledal celo reportažo od skyline in mislim, da je odlična -- z zanimanjem sem pogledal vse (res pa je, da manjka štart).
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
skyline ::
Hja, štart je bil malenkost težje izvedljiv, glede na to da je bil 700 višinskih metrov pod mano, cesta pa zaprta za promet. Pomojem je bila precej boljša odločitev čakat tik pod vrhom.
@korenje3: :)
@korenje3: :)
Ziga Dolhar ::
Za take primere je rešitev HDR.
(Ampak tak, zadržan HDR. Ga ne smeš opazit :))
(Ampak tak, zadržan HDR. Ga ne smeš opazit :))
https://dolhar.si/
Janac ::
Mene pa najbolj moti to da se motokrosist zgubi v okolici, rešitev je manjše f število oz. globinska ostrina...
Robi :P ::
Mene pa najbolj moti to da se motokrosist zgubi v okolici, rešitev je manjše f število oz. globinska ostrina...
aha hvala, drgač je supermoto tole :) oz cestna 125 legalna zadeva za vozit
Kaj pa ta? Tu se mi zdi svetloba ok ampak sama kopozijca oz poza avta mi ni kul, prvi fejl je pomoje da je itak preveč slike zasedel?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Robi :P ()
Unknown_001 ::
aha hvala, drgač je supermoto tole :) oz cestna 125 legalna zadeva za vozit
Kaj pa ta? Tu se mi zdi svetloba ok ampak sama kopozijca oz poza avta mi ni kul, prvi fejl je pomoje da je itak preveč slike zasedel?
Je pa veliko boljša, kot prejšnja.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
kuglvinkl ::
pa si ne bi pogledal, kako se fotkajo avtomobili? Ta slika ni nič.
Your focus determines your reallity
korenje3 ::
jah gume se zasuka v eno stran, da izgleda bolj cool in da se vidjo feltne. tko ka na fotki ;=)
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
eric_cartman ::
Okolica kamor avto postaviš je sigurno pomembna. Jst bi ga zapeljal na kakšen velik pomol, ko je malo grše vreme in piha burja. Potem pa ga pravilno spozicioniraš, počakaš na zadosti velike valove, da pljuskajo vodo v višino čez rob in ob pravem momentu slikaš.
Iz tega narediš še HDR in maš verjetno kul fotko. Še nisem probal. Vendar zdaj sem malo razmišljal kje bi mojega pofotkal pa mi je to na idejo padlo.
Samo luči bi mogu še pravilno postavit. S tem bi se mogu mal igrat.
Iz tega narediš še HDR in maš verjetno kul fotko. Še nisem probal. Vendar zdaj sem malo razmišljal kje bi mojega pofotkal pa mi je to na idejo padlo.
Samo luči bi mogu še pravilno postavit. S tem bi se mogu mal igrat.
umetnost je itak subjektivna. te slike avtov so pa bolj za kakšen oglas za prodajo. nič posebnega ker je 9/10 slik na avto.net takih.
eric_cartman ::
dottor ::
Se samo meni zdi, da je AUDIjeva fotošopana?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Kaj ::
90% uploadanega v tej temi so navadni snapshoti.
Lepo vas prosim no...
https://www.google.si/search?q=snapshot...
Lepo vas prosim no...
90% uploadanega v tej temi so navadni snapshoti.
Lepo vas prosim no...
dej nam mau razlož tole.
Se samo meni zdi, da je AUDIjeva fotošopana?
Ja menda, mislim zakaj pa ne? Sej ga prodajaš, one way or another...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
res je večinoma je snapshotov.
jaz sem se sicer fajn pripravljal da sem ujel kader moje omare, sam je bilo preveč za to temo in je bila brisana. medtem ko so turistične fotografije tukaj ok.
jaz sem se sicer fajn pripravljal da sem ujel kader moje omare, sam je bilo preveč za to temo in je bila brisana. medtem ko so turistične fotografije tukaj ok.
mailer ::
Treba odpret posebno temo "nefotošopane slike" in prilepit noter samo tisto, ki je dobljeno iz fotoaparata oz nastavitvami, ki jih omogoča (brez naknadne obdelave).
Za slike avtomobilov pa pomembno tudi kakšen avto je na sliki. Razen oldijev in obnovljenih avtomobilov so zanimivi avtomobili, ki so bolj redki ali imajo kakšno posebnost.
Kvazi športni avtomobili, ki to niso vsaj mene odbijajo. Takih imaš polno naokoli. Je treba vedet, da navaden avto s preširokimi gumami, spuščen, nasa spojlerjem in nalepkami pač ni športen avto.
Za slike avtomobilov pa pomembno tudi kakšen avto je na sliki. Razen oldijev in obnovljenih avtomobilov so zanimivi avtomobili, ki so bolj redki ali imajo kakšno posebnost.
Kvazi športni avtomobili, ki to niso vsaj mene odbijajo. Takih imaš polno naokoli. Je treba vedet, da navaden avto s preširokimi gumami, spuščen, nasa spojlerjem in nalepkami pač ni športen avto.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Treba odpret posebno temo "nefotošopane slike" in prilepit noter samo tisto, ki je dobljeno iz fotoaparata oz nastavitvami, ki jih omogoča (brez naknadne obdelave).
Men se pa zdi, da če bi avtor tak sliku avto, bilo precej bolš, kljub temu, da sam avto ne izstopa, bo pa vsaj fotka. Sam nekaj časa si moraš vzet, to je vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Še ena moja srednja žalost, nastala danes. Mam veliko boljših fotk sam me nekak ne mika da bi jih sem dal pokazat.
Begabt
Begabt
Moja fotka grafične. Se mi zdi kr spremna za promocije...
Ampak dandanes je produktna fotografija itak redka, ker so renderji cenejši...
Ka si to kak pleh na fleksarci držal zvrha, da ti iskre padajo vse naokol? Al je sam pocen photoshop efekt?
Dokaj v redu slika drugač. Za oj okus bi mogla bit malenkost svetlejša ampak je kul (iskre nekak balansirajo zadevo+ dodajo nek svojevrsten efekt).
Dovoliš, da si dam to sliko za wallpaper na telefonu?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Okapi ::
Unknown_001 je izjavil:
Potem ti tudi slabih ni treba pošiljati. Za tole je bilo škoda vsakega bita.
Še ena moja srednja žalost, nastala danes. Mam veliko boljših fotk sam me nekak ne mika da bi jih sem dal pokazat.
Unknown_001 je izjavil:
word.
Unknown_001 je izjavil:
word.
Pol pa brište, kaj naj zdej jst.
Begabt
Begabt
Fajn fotka. Lahko napišeš model fotoaparata nastavitev ISO in čas odprtja zaslonke?
slike so pretemne... si z obrnjenim objektivom slikal?
seminal ::
Objektiv MInolta 50mm F2.8 Macro, nevem meni se dopade prvi macro objektiv ki ej dober tudi za protrete in sem navdušen, iščem sedaj že 100mm :) Povejte drugi kje se še lahko izboljša kompozicija osvetljenost? Aja pa to je 1:1 povečava
1. ISO-200, F5.6, 1/160]
2. ISO-200, F6.3, 1/200]
1. ISO-200, F5.6, 1/160]
2. ISO-200, F6.3, 1/200]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: seminal ()
v tvojem objektivu je en kup svinjarije.
in pa slike niso dovolj osvetljene. verjetno bi bilo fino če bi slikal pri dnevni svetlobi.
in pa slike niso dovolj osvetljene. verjetno bi bilo fino če bi slikal pri dnevni svetlobi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Okapi ()
seminal ::
Svinjarije ni nič v objektivu ker je bil spucan na novo, je pa na senzorju oz. ogledalu, tega si pa ne upam sam.
Slikane pri dnevni svetlobi, sploh druga se ti zdi pretemna, 1 pa nevem zakaj je tako temna izpadla pa je blo sončno.
Pa zaj neke druge stvari gledaš, to se da zbrushat takoj, raje kaj druga povej :)
Slikane pri dnevni svetlobi, sploh druga se ti zdi pretemna, 1 pa nevem zakaj je tako temna izpadla pa je blo sončno.
Pa zaj neke druge stvari gledaš, to se da zbrushat takoj, raje kaj druga povej :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: seminal ()
PARTyZAN ::
Unknown_001 je izjavil:
Dovoliš, da si dam to sliko za wallpaper na telefonu?
Seveda. :)
Fajn fotka. Lahko napišeš model fotoaparata nastavitev ISO in čas odprtja zaslonke?
Hvala. 5D3, Tamron 24-70mm f2.8. 24mm pri f2.8, 30sec in ISO 1600. Stojalo in mirror lock-up. Žal nimam remote triggerja, in sem moral do konca odpret objektiv in nabit ISO, ker je 30sec najdaljši exposure, ki ga body ponuja.
Je pa ta še ena iz te serije:
Ne vem kaj bi daljinsko proženje spremenilo, uporabiš funkcijo za odštevanje pa je. Probaj še malo eksperimentirat z višjim ISO in krajšim časom. Me prav zanima kje je manj šuma, pri višjem isotu krajšem času ali obratno. Je pa tule en članek kako naj bi se slikalo zvezde.
no comment ::
DrSergioDJ je izjavil:
daljinski prožilec ti omogoča, da držiš shutter dlje kot 30 sekund.
Verjetno ga lahko s prstom držiš v bulb tudi dlje kot 30s, ampak to glede vibracij ni optimalno...
globoko grlo ::
Popravte me, če se motim, ampak, a se pri 30s že pozna premikanje oz. kroženje zemlje?
Kolkr sem se sam igral s tem, če me spomin ne vara, so bile zvezdice že majhne črtice.
Kolkr sem se sam igral s tem, če me spomin ne vara, so bile zvezdice že majhne črtice.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
msjr ::
Seveda se pozna, so že črtice. Oz. so črtice v vsakem primeru, samo pri 30s se to pozna na vsakem fotiču. Pri večjem zoomu/resoluciji pa še prej.
Sem šel lihkar češnjo obirat pa so ble tako lepe da sem mal umetniške duše spustil
Komentarji?
Aja:
Ozadje = papir
Osvetlitev = LED baterijska bralna luč
Objekt = Češnje z domačga vrta
Komentarji?
Aja:
Ozadje = papir
Osvetlitev = LED baterijska bralna luč
Objekt = Češnje z domačga vrta
Begabt
Begabt
RedDrake ::
@seminal: evo, malo konstruktivne kritike.
Ad 1:
- Fokus je faljen (to je cist tehnicni problem 1:1 makra - naredi vec posnetkov, ce slikas iz roke, al pa povecaj na zaslonu pred zajemom - SONY FTW )
- Kompozicija ni posrecena. Bolje bi bilo, ce bi zajel en tak popek v celoti, v pokoncnem formatu, brez kaksnih dodatnih stvari na fotki (ozadje je zelo lepo btw!)
Ad 2:
- Tisti list desno spodaj je prevec oster in pritegne oko. Bolje bi ga bilo umakniti in potem kompozicijo premakniti tako da bi bil cvet bolj desno in zgoraj. Ce bi bil fokus samo na cvetu in bi vse listje bilo blurry bi bila imho zelo lepa fotka.
@korenje:
Ti pa vedno znova dokazes da dejansko nimas pojma o fiziki fotografije.
Smeti v/na objektivu nimajo nobenega vidnega vpliva na izgled fotke (morda manj lokalnega kontrasta, ampak to je tezko opaziti ...). Ker saj ves, drugace bi tudi zaslonko, ko bi bila zaprta cisto lepo videl .
Preleti tale clanek od Kurt Mungerja - Smeti na objektivu (in razbit prednji element).
Tiste packe so prah na senzorju, btw.
Ad 1:
- Fokus je faljen (to je cist tehnicni problem 1:1 makra - naredi vec posnetkov, ce slikas iz roke, al pa povecaj na zaslonu pred zajemom - SONY FTW )
- Kompozicija ni posrecena. Bolje bi bilo, ce bi zajel en tak popek v celoti, v pokoncnem formatu, brez kaksnih dodatnih stvari na fotki (ozadje je zelo lepo btw!)
Ad 2:
- Tisti list desno spodaj je prevec oster in pritegne oko. Bolje bi ga bilo umakniti in potem kompozicijo premakniti tako da bi bil cvet bolj desno in zgoraj. Ce bi bil fokus samo na cvetu in bi vse listje bilo blurry bi bila imho zelo lepa fotka.
@korenje:
Ti pa vedno znova dokazes da dejansko nimas pojma o fiziki fotografije.
Smeti v/na objektivu nimajo nobenega vidnega vpliva na izgled fotke (morda manj lokalnega kontrasta, ampak to je tezko opaziti ...). Ker saj ves, drugace bi tudi zaslonko, ko bi bila zaprta cisto lepo videl .
Preleti tale clanek od Kurt Mungerja - Smeti na objektivu (in razbit prednji element).
Tiste packe so prah na senzorju, btw.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvečer ne zamudite Luninega mrka (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 15834 (10417) | Duhec |
» | Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16251 (14248) | next3steps |
» | Foto - Aprilska norostOddelek: Zvok in slika | 4280 (1906) | Super Sonic |
⊘ | kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 28326 (25168) | bluefish |