Forum » Pomoč in nasveti » RAM problem
RAM problem
pivo ::
ajde, da vas vidmo mojstre ;)
win 7 64 bitni, Phenom II X4 955 Black CPU, 2x2gb RAM (ista frekvenca, enak ram!), AMD 4890 1GB VGA.
Kot je razvidno iz slike mi prepozna le 3,25GB RAMa (task manager). v Biosu nisem našel, da bi mi recimo kje grafična odžirala sistemskega tako, da nimam pojma kaj bi še lahko bilo...resource monitor pravi, da ga je 770MB hardware reserved (->slika).
win 7 64 bitni, Phenom II X4 955 Black CPU, 2x2gb RAM (ista frekvenca, enak ram!), AMD 4890 1GB VGA.
Kot je razvidno iz slike mi prepozna le 3,25GB RAMa (task manager). v Biosu nisem našel, da bi mi recimo kje grafična odžirala sistemskega tako, da nimam pojma kaj bi še lahko bilo...resource monitor pravi, da ga je 770MB hardware reserved (->slika).
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
- spremenil: pivo ()
Duhec ::
Poglej v Biosu, če je kje memory remap feature (MEMORY HOLE MAPPING), nekaj takega in vklopi.
Štartaj MSCONFIG, zavihek Zagon (boot), Advanced Options in odstrani morebitno kljukico pri Max.memory. Shrani in restartaj.
Poročaj.
Štartaj MSCONFIG, zavihek Zagon (boot), Advanced Options in odstrani morebitno kljukico pri Max.memory. Shrani in restartaj.
Poročaj.
pivo ::
bravo Duhec, v biosu sicer tega nisem našel je bilo pa točno to drugo kar si napisal. Tam sem imel obkljukano "max memory", odkljukal, restartal in zdaj je ok. hvala še enkrat! ;)
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4GB ram-a, uporabno le 1.99GBOddelek: Strojna oprema | 2561 (2043) | iNooby |
» | Navijanje SLI 970Oddelek: Navijanje | 4779 (3715) | mateii |
» | Napaka RAM-aOddelek: Pomoč in nasveti | 3746 (3440) | teidy |
» | Nadgraditev rama - problemOddelek: Strojna oprema | 642 (578) | amigo_no1 |
» | Nemorem naviti procesorja? Prosim pomoč.Oddelek: Navijanje | 2944 (2064) | Skyman |