Forum » Strojna oprema » Nadgraditev rama - problem
Nadgraditev rama - problem
nikolizase ::
Kupil sem 8GB rama za moj prenosnik. Ko sem prišel v sistem mi kaže da imam samo 3,48 GB rama. Vem da imajo 32 bitni windowsi podporo do 4GB ampak jaz imam 64 bitnega (kot vidite iz slike). Po internetu sem dolgo iskal odgovor in nisem našel nič kar bi delovalo. Med drugim sem posodobil bios kar sicer ni šlo ker sem imel že posodobljenega (bios je zelo omejen in lahko spreminjaš samo uro). Našel sem še par patchov ki bi naj rešili ta problem in rezultat je isti.
Moj računalnik/laptop: Sony vaio E serija natančneje VPCEC2M1E
slika:
Moj računalnik/laptop: Sony vaio E serija natančneje VPCEC2M1E
slika:
- spremenil: nikolizase ()
Venum ::
Kot vidim pomoje ni problem v biosu. Stisni start, vsi programi, zaženi, not napiši msconfig, greš pod zavihek boot, daš advanced pa spremeni karkoli maš pri max memory (oz. malo testiraj). Privzeto nebi smelo bit označeno, če pa je pa odznači pa mogoče boš mogo restartat računalnik. Pol pa prosim poročaj.
amigo_no1 ::
Koliko rama najde bios ?
Preveri še msconfig -> boot.ini -> advanced -> /MAXMEM .
Preveri še msconfig -> boot.ini -> advanced -> /MAXMEM .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Bios najde celoten ram (8192)
msconfig -> boot.ini -> advanced -> /MAXMEM . (3911) -(sem spremenil na 8000 ponovno zagnal pa mi je nazaj skočilo na isto)
msconfig -> boot.ini -> advanced -> /MAXMEM . (3911) -(sem spremenil na 8000 ponovno zagnal pa mi je nazaj skočilo na isto)
msconfig -> boot.ini -> advanced -> /MAXMEM
max moraš odkljukat potem ti zazna vse rame XD. Zdaj deluje. Hvala za pomoč.
max moraš odkljukat potem ti zazna vse rame XD. Zdaj deluje. Hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dvojni windowsOddelek: Operacijski sistemi | 1540 (1210) | s6c-gEL |
» | Ne zazna mi ramovOddelek: Pomoč in nasveti | 6059 (5649) | hojnikb |
» | Windows 7 ramOddelek: Pomoč in nasveti | 2125 (1936) | retail24 |
» | različni RAM-i (delovanje)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1435 (1268) | pudlcek |
» | windows 7 64 bit 8.00 GB (3.24 GB usable)Oddelek: Strojna oprema | 2026 (1572) | pviran3 |