» »

[C#] DataTable in tableAdapters

[C#] DataTable in tableAdapters

pykos ::

Zaniam me, kakšna je alternativa tej rešitvi... Imam 3 tabele Uporabnik, Knjiga in Izposoja, ki so med sabo povezane z FK...v formi bi pa rad prikazal vse izposoje, ki so vezane na uporabnikov id, ter namesto id-ja knjige prikazal naslov le te...prikaz izposoj za uporabnika ni problematičen, bolj drugi del...ena rešitev je z novo DataTabelo, katero polni procedura, ki vrača te podatke glede na uporabnikov id.. to se mi pa ne zdi elegantno oz prepričan sm da obstaja boljši način..

evo še slikca za lažje predstavljanje :D

nightrage ::

Desni klik, nov tableadapter, napišeš sql, ki je primeren tvoji rešitvi (inner join).

pykos ::

nightrage hvala za odgovor, ma tu sm vedel že prej(sm se zmotu, namesto tableadapter sm napisu datatable :P )... sam ta rešitev se mi ne zdi najbl eleganta, ker kaj pa če ta program preraste v nekej večjega in je pol za vsak tak problem dodajat nov tableadapter? ker v tej bazi je 6 tabel, in vse so povezane med sabo z relacijami, se pravi za vsako tako relacijo, recimo: izposoja je povezana z knjigo preko id-ja, knjiga je povezana z žanrom preko idja, bi mogu dodajat nov tableadapter, al obstaja kakšna bolj "generična" rešitev...ne me narobe razumet, nočem kritizirat, ena rešitev je tudi LINQ to DataSet, sam tm se pa spet druge težave pojavijo...je malo problem te stvari po netu iskat ker vsak nardi mal po svoje, ni enga "wrokflowa" ki bi bil recimo najbolj primeren pa pol vsak še neki svojga doda...uff zakomplicjru u nulo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri e-bralnik? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Kaj kupiti
949156161 (618) Mirjana
»

Pomoč pri E-R diagramu

Oddelek: Programiranje
82409 (2252) f1ghter4
»

Amazon uvaja izposojo knjig za Kindle iz knjižnice

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
138751 (8173) MrStein
»

Baza & c#