» »

delovna nesreča- odskodnina

delovna nesreča- odskodnina

PacificBlue ::

Torej kot ze naslov pove, kako je potrebno postopati v primeru poškodbe na delu, oz v primeru zahtevka za odškodnino? je to normalen postopek pri telesnih poškodbah na delovnem mestu oz. v tem primeru je postopek dolg in kompliciran in se je bolj nesmiselno odločit zanj? kako bi lahko odreagiral delodajalec do poškodovanca v smislu delovnega razmerja?.. sem nekej prebral da plača odškodnino edino v primeru če znaša le-ta manj kot 500 evrov, drugače zavarovalnica? in na kak način ovrednotijo odškodnino? torej, če mi lahko kdo razjasni par stvari okoli tega. hvala vnaprej.

Ziga Dolhar ::

Opredeljen zahtevek (kakšna škoda ti je nastala [premoženjska, nepremoženjska], v kakšni višini, s čim to lahko dokažeš) nasloviš s prijaznim dopisom na delodajalca, ter ga še pobaraš, ali ima zavarovano odgovornost in pri katerih zavarovalnici.

Če se ne uspeta dogovorit, greš do odvetnika (ne kakega od "zvezd" ali tistih, ki na škodo strank postavljajo enormne zahtevke) in pošljeta dopis še zavarovalnici ter v primeru nedogovora vložita tožbo.

Odškodnina za premoženjsko škodo ti gre v višini, ki jo uspeš dokazati z računi in drugače (torej stroški zdravljenja, izpad dohodka ...). Odškodnina za nepremoženjsko škodo se ocenjuje v vsakem primeru posebej, lahko si pomagaš z vpogledom v klikabilno sodno prakso.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odskodnina od prometne na delovnem mestu

Oddelek: Na cesti
273491 (2045) Furbo
»

Kazen za prometno nesrečo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7112231 (10155) Domobrancek
»

Odškodnina (AO+,dodatno zavarovanje)

Oddelek: Loža
367164 (5646) Ziga Dolhar
»

Zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5224406 (23024) igor37
»

AO plus zavarovanje

Oddelek: Loža
104257 (4017) SkIDiver

Več podobnih tem