» »

Deljenje interneta v študentu

Deljenje interneta v študentu

Kris Kelvin ::

Pozdravljeni!

Živim v ljubljanskem študentskem bloku in hitrost interneta je špica. Opazil pa sem, da je omrežje "strogo" glede povezave, saj moram, kadar priključim kakšen drug računalnik na kabel, spremeniti MAC naslov v nastavitvah. Posodabljanje je zamudno in se osvežuje ob polni uri.
Hkrati pa to pomeni, da ne morem razdeliti povezave med dve napravi, npr za potrebe gejmanja. Prav tako bi rad uporabljal študentski internet na tablici preko wifija.

Zato sem včeraj šel v bigbang po router, kjer pa me je prodajalec opozoril, da se v študentu internetne povezave ne da deliti, menda zaradi protokala SecureW2.

Ali se mogoče kdo spozna na omenjeni problem ali pa je v podobni situaciji celo našel rešitev?
Uporabljam MacOs, ne rabim hudega dometa, če bi lahko uporabljal net na daljavo v kuhinji bi bilo čisto dovolj.

Steinkauz ::

Wow neverjetno v bigbangu je prodajalec celo neki vedu.
Ja poleg mac naslova se uporablja še EAP, tako da morš najt router ki ti podpira EAP-TTLS.

Jinto ::

http://wlanbook.com/connectify-for-mac/
Probaj mogoče kaj takega.

panteist ::

Ja a nima MacOS že vgrajeno "klikabilno" opcijo za sharanje povezave. Torej, povežeš se z ethernetom, oddajaš pa preko wifi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Vodič] Router v študentskem domu (Eduroam) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7066657 (1086) KajDelam?
»

Amazon ustvaril rekorden dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
189880 (5823) Konlov
»

router priključen na router

Oddelek: Omrežja in internet
283802 (2372) janco
»

Dva računalnika v študentskem domu