Forum » Programiranje » Funkcije v OO Calc
Funkcije v OO Calc
abyssus ::
V Calc-u bi rad primerjal dve celici med seboj in če imata enako vrednost, bi v eno tretjo celico prištel +1.
Kako sem jaz naredil:
Javi mi napako "Nap:523". Kako bi to popravil, da bi delovalo? Nekako se mi tako zdi OK pa ne deluje.
Prosim za pomoč. Hvala!
Kako sem jaz naredil:
=IF(D2=E2;L3+1;L3+0)
Javi mi napako "Nap:523". Kako bi to popravil, da bi delovalo? Nekako se mi tako zdi OK pa ne deluje.
Prosim za pomoč. Hvala!
panteist ::
Ups, vzamem nazaj. V bistvu ne vem če lahko to napraviš. Lahko pa recimo v novo celico zapišeš vrednost L3+1 ali L3+0, tisto pa ne vem če lahko popraviš, ker ne vem kako bi definiral njeno vrednost na začetku
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: panteist ()
amacar ::
Mogoč kakšen enostaven macro:
If ThisComponent.Sheets(0).getCellRangeByName("D2").Value = ThisComponent.Sheets(0).getCellRangeByName("E2").Value then ThisComponent.Sheets(0).getCellRangeByName("L3").Value=ThisComponent.Sheets(0).getCellRangeByName("L3").Value+1 End If
Roadkill ::
En simpl način je, da stolpec A primerjaš s stolpcem B in v stolpec C napišeš 1 če sta enaka in 0 če nista.
Na koncu stolpca C imaš pa vsoto celotnega stolpca.
Se praviimaš v polju C1 formulo: =IF(A1=B1;1;0)
Potem pa samo sešteješ cel stolpec C.
Se mora pa zagotovo dati tole bolj elegantno naredit, ampak prvič gledam calc v libre office.
Na koncu stolpca C imaš pa vsoto celotnega stolpca.
Se praviimaš v polju C1 formulo: =IF(A1=B1;1;0)
Potem pa samo sešteješ cel stolpec C.
Se mora pa zagotovo dati tole bolj elegantno naredit, ampak prvič gledam calc v libre office.
Ü
ToniT ::
Problem je v tem, da je formula v celici L3 in zato pride do krožne reference. Zadeva deluje, če prišteješ 1 k neki drugi celici.
Formula:
=IF(D2=E2;L3+1;L3+0)
Če se formula nahaja v celici L3, bo javilo napako, če pa se nahaja v katerikoli drugi celici, pa bo delala pravilno.
Formula:
=IF(D2=E2;L3+1;L3+0)
Če se formula nahaja v celici L3, bo javilo napako, če pa se nahaja v katerikoli drugi celici, pa bo delala pravilno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel: tiskanje po vrsticahOddelek: Pomoč in nasveti | 1127 (1040) | luksorzi |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2521 (2214) | smetko |
» | Calc/excel delo s tabeloOddelek: Programiranje | 1471 (1238) | salabajs |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3805 (3528) | Mobidick |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5735 (5198) | steev |