Forum » Strojna oprema » Zunanji disk WD 1.5TB je postal počasen pri odpiranju map
Zunanji disk WD 1.5TB je postal počasen pri odpiranju map
DoberDan ::
Imam tale zunanji disk: http://www.amazon.de/Western-Digital-WD...
Uporabljam ga kot disk za vse dokumente, ga ne prenašam med računalniki in je vedno vklopljen v moj komp.
Virusov ni, uporabljam NOD32, zaseden pa je 20%.
Težava: Ko dostopam do datotek na tem zunanjem disku, se mi mape odpirajo grozno dolgo. Včasih tudi 1 minuto. Včasih pa nič. Sistem pa disk vedno zazna in opre. Ponavadi se mi na oknu pokaže tudi "not responding" in explorer.exe zašteka.
Kje je lahko težava?
Uporabljam ga kot disk za vse dokumente, ga ne prenašam med računalniki in je vedno vklopljen v moj komp.
Virusov ni, uporabljam NOD32, zaseden pa je 20%.
Težava: Ko dostopam do datotek na tem zunanjem disku, se mi mape odpirajo grozno dolgo. Včasih tudi 1 minuto. Včasih pa nič. Sistem pa disk vedno zazna in opre. Ponavadi se mi na oknu pokaže tudi "not responding" in explorer.exe zašteka.
Kje je lahko težava?
- spremenil: DoberDan ()
Sssaga ::
Uf, ja tale je kar počasen. Imam ga ene 2 leti in ga imej raje usb-ju na plati zadaj. POčasen je ja, cela particija zafilana 1ZB mi je šla po gobe enkrat. Pr tak linij k jo mam jaz je blo to res žalostno.
Izklopi indeksiranje, meni pomaga.
Izklopi indeksiranje, meni pomaga.
hornbeam ::
Mogoče bi tole pomagalo:
1.) Zapri vse programe in dokumente.
2.) Odpri ukazno vrstico CMD v Windowsih.
3.) Zaženi program chkdsk /f "D": pri čemer je "D" črka tega diska (pazi na dvopičje za črko). Možnosti so sledeče:
- program se pritožuje, da trenutni uporabnik nima dovolj privilegijev (povečaj nivo privilegijev: prijavi se kot admin* ali CMD v elevated mode),
- program se pritožuje, da ne more preveriti diska, potrdi, da ga preveri ob naslednjem zagonu. V tem slednjem primeru ponovno zaženi računalnik.
- ali pa se vse izvede.
4.) CHKDSK program bo preveril disk, če je kaj "zaštrikano" in bo odštrikal. !! LAHKO tudi kaj IZGUBIŠ :: BACKUP JE MATI VSEH MODROSTI!! Cel proces lahko traja kar nekaj minut (uporabi rezervne živce).
5.) Po uspešnem koraku 4 uporabi program MyDefrag http://mydefrag.com in najprej naredi SAMO analizo. Boš videl kaj ti bo rekel ... Po potrebi defragmentiraj.
Sporoči rezultate ....
1.) Zapri vse programe in dokumente.
2.) Odpri ukazno vrstico CMD v Windowsih.
3.) Zaženi program chkdsk /f "D": pri čemer je "D" črka tega diska (pazi na dvopičje za črko). Možnosti so sledeče:
- program se pritožuje, da trenutni uporabnik nima dovolj privilegijev (povečaj nivo privilegijev: prijavi se kot admin* ali CMD v elevated mode),
- program se pritožuje, da ne more preveriti diska, potrdi, da ga preveri ob naslednjem zagonu. V tem slednjem primeru ponovno zaženi računalnik.
- ali pa se vse izvede.
4.) CHKDSK program bo preveril disk, če je kaj "zaštrikano" in bo odštrikal. !! LAHKO tudi kaj IZGUBIŠ :: BACKUP JE MATI VSEH MODROSTI!! Cel proces lahko traja kar nekaj minut (uporabi rezervne živce).
5.) Po uspešnem koraku 4 uporabi program MyDefrag http://mydefrag.com in najprej naredi SAMO analizo. Boš videl kaj ti bo rekel ... Po potrebi defragmentiraj.
Sporoči rezultate ....
DoberDan ::
Hvala za nasvete. zaenkrat sem samo vtaknil v sosednji USB vhod na matični in onemogočil indexiranje, kot je svetoval Sssaga. Ampak mislim da je bila zadeva rešena že po prvem koraku. :P
Koliko časa bo tako, bom pa videl. Če bo še kaj nagajalo, bom šel še čez tvoje napotke in potem sporočim ;) (sedajle ne morem, ravno nekaj nalagam...)
Koliko časa bo tako, bom pa videl. Če bo še kaj nagajalo, bom šel še čez tvoje napotke in potem sporočim ;) (sedajle ne morem, ravno nekaj nalagam...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk - problem !?!Oddelek: Strojna oprema | 2251 (938) | buttcrack |
» | Zunanji trdi disk problem!!Oddelek: Strojna oprema | 5694 (4565) | Bye |
» | Zagon računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 802 (665) | Freaxx |
» | DefragmentacijaOddelek: Programska oprema | 2286 (1528) | Aleš Ocepek |
» | Zunanji trdi disk errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2774 (2516) | Pentium |