» »

Brezžični internet na terasi

Brezžični internet na terasi

jamess ::

Že vsaj 3 mesece se ukvarjam s tem problemom in je skrajni čas, da poprosim tule za pomoč, morda je kdo bolj izkušen oz. mi bo vedel svetovat.

Imam Airport Extreme router in Airpot Express od Appla. Probal sem vse možne kombinacije v vseh vtičnicah po stanovanju, ampak signala na 4m višje oddaljeno teraso nikakor ne morem spravit. Ne vem ali je v strehi/stropu toliko železobetona ali kakšne drugačne gradbene folije ali kaj podobnega, ampak gor signal ne pride pa če naredim ne vem kaj. Možnosti, da bi gor potegnil RJ-45 žal ni, včeraj sva to še zadnjič probala z električarjem.

Torej ali obstaja neka silno močna antena, ki bolje "penetrira" skozi strop oziroma kaj lahko naredim z obstoječima AP, ker načelno Airport EXtreme od Appla menda zelo daleč "nese", ampak kot kaže samo vodoravno, gor pa bolj slabo :(

Za vsak nasvet bom zelo hvaležen!

amigo_no1 ::

Če ga postaviš pokonci ?

Še eno dostopno točko (AP) potrebuješ.

Zgodovina sprememb…

jamess ::

V kakšnem smislu? Da imam recimo v stanovanju osnovni router APExtreme, potem to podaljšam npr. na balkon z 1 APExpressom in potem na terasi v štrom vtaknem še en APExperss?

Postavil sem ga po konci, ni razlike. Res je čudno in butasto, ker sem tam kjer sem prej stanoval imel navaden poceni Netgear router, ki je nesel čez 2 betonski plošči, od tega eno zelooo debelo polno železja, ker je bil na strehi bazen. A je možno, da je ta router Apple AirportExtreme samo po testih OK, v resnici pa ima bolj figo razpona? Ker po logiki bi bilo še najbolje, da gre signal "naravnost" gor.

blackbfm ::

Nek povprečen router bi moral nest nadstropje ali dva, v nekih normalnih pogojih.

S čim se pa povezuješ (telefon, laptop?), signala ni sploh nikjer, ali ga ni na določenem mestu oz. kje signal izgine?

Kaj pa vem, jaz bi probal signal odbit nekako gor s kakšnim provizoriš reflektorjem, samo težko je tako nekaj govorit ker se mi ne sanja kakšno imaš razporeditev itd.. Pa za router je fino da je čimbolj na "prostem" ne nekje v enem kotu med kabli za mizo.

jamess ::

Razporeditev je pravokotnik v dveh etažah. Terasa je točno NAD stanovanjem (enak tloris). Router brezžični je v levem zgornjem kotu v stanovanju (torej 4 m niže). Signala na terasi ni pa nikjer, razen če se nagnem čez rob "zida", pa še to šibak.

amigo_no1 ::

Nastavi B način oddajanja.
Lahko kaj menjaš kanale (1,6,11) ?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google pripravil novi OnHub

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4513106 (10042) CaqKa
»

Google izdelal lastni brezžični usmerjevalnik OnHub

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4219199 (12578) blue
»

Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7510149 (8670) joker16_7
»

Kateri Router????

Oddelek: Kaj kupiti
164605 (3483) miller31
»

Alternativa za Time Capsule

Oddelek: Kaj kupiti
251894 (1471) borchi

Več podobnih tem