» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
154 / 185
»»

Mare2 ::

Tomson je izjavil:

za 160€, sicer pa v omenjenem cenovnem razredu daleč najboljša opcija Onda V10 Pro (na vseh področjih zmogljivejša), za 170€ na GB iz EU skladišča (2-5 dni dostava, brez dodatnih stroškov) ...

Tomson. Ali G-W-5 pomeni da je iz GB EU in da ni dodatnih stroškov carinjenja in DDV?

Tomson ::

Drži, skladišče v EU, dostava 2-5dni in brez dodatnih stroškov ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zanima me vaše mnenje o:
Chuwi SurBook Mini CWI540 2 in 1 Tablet PC - SILVER
10.8 inch Windows 10 Home English Version 4GB RAM 64GB ROM

https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_...

G-W-5 (verjetno ni carinskih stroškov)
$301.99

Peon ::

Ali je tale Medion, ki bo v Hoferju ok izbira, glede na to da LTE-ja ne rabim ali predlagate kaj boljšega v tem cenovnem rangu? Pa mora biti iz Slovenije, da vzamem na firmo in se mi potem še ddv odšteje.

@Mare2:
Dober Surface 3 replacement. Odličen zaslon, dober dizajn, ok zmogljivost za ceno, slabša tipkovnica in sledilna plošča, nekaj težav z USB-C, povprečni zvočniki, povprečna baterija, a za ceno kar ok zadeva ...

@Peon:
Tale Medion bo kar dobra opcija za 199€ ... Solidna alternativa Asus Zenpad 10, pa Acer Iconia Tab10, pa recimo še malo dražji Samsung Galaxy Tab A. Nekih hudih odstopanj med njimi ni, vse so dobre opcije v tem cenovnem rangu, le Samsung je občutno dražji, kar težje upraviči ...

m4cer ::

@Peon

Sam sem cca.1 mesec imel ta Medion iz božične ponudbe.Moje mnenje: za android tablico oz. telefon je potrebno vsaj 3GB Rama.
skratka vsaj 3/32.
npr. knjige v epub formatu so se zatikale.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: m4cer ()

Tomson je izjavil:

@Mare2:
Dober Surface 3 replacement. Odličen zaslon, dober dizajn, ok zmogljivost za ceno, slabša tipkovnica in sledilna plošča, nekaj težav z USB-C, povprečni zvočniki, povprečna baterija, a za ceno kar ok zadeva ...

Tomson, iz Gearbest so mi sporočili:
"G-W-5 is a warehouse located in Czech Republic."

Tukaj so očitno "zgrešili" glede na tvoje sporočilo včeraj. A misliš da bom res dobil tablico brez DDV in carinskih stroškov? Ko takole odgovarjaš, deluje resno in strokovno. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

Nisem, čisto razumel, kaj so "zgrešili" glede na moje sporočilo ... Pač GW-5 je EU skladišče, ki se nahaja na Češkem, dostava je v nekaj dnevih in bo sigurno brez dodatnih stroškov. Če pa bi slučajno bili, kar še res nisem zasledil, jih bodo sigurno povrnili.

r3dkv1c4 ::

Tomson. Ali G-W-5 pomeni da je iz GB EU in da ni dodatnih stroškov carinjenja in DDV?
ˇ

Mare te je tole spraševal in ti si pritrdil, si spregledal njegov GB vmes......sicer tudi sam ne vem od kje mu ideja, da je to v GB skladišče.

Ne naredi nobene razlike ali je v BG, GB, CZ, DE....vse je isto.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

mikhaair ::

Nekatere firme so posiljale iz GB, ampak so bile na kaksnih skalah-otokih v Rokavskem prelivu in si posledično plačal dajatve.

SumTingWong ::

GB je GearBest :)

Tomson je izjavil:

Nisem, čisto razumel, kaj so "zgrešili" glede na moje sporočilo ... Pač GW-5 je EU skladišče, ki se nahaja na Češkem, dostava je v nekaj dnevih in bo sigurno brez dodatnih stroškov. Če pa bi slučajno bili, kar še res nisem zasledil, jih bodo sigurno povrnili.

Na tem forumu (neka druga tema) sem zasledil, da nekatera skladišča v EU ne opravijo carinskih postopkov ob uvozu iz Kitajske in posledično je treba dajatve plačat ob nakupu.

Seveda, nimam točnih podatkov, katera so to.

SumTingWong je izjavil:

GB je GearBest :)

To že.....izpadlo je prav čudno ampak sem mu želel povedat, da je polno skladišč po različnih državah v EU in da imajo enako politiko.

Vem da so italijansko špansko nemško skladišče ista pašta.

Baje brez dodatnih stroškov.

ugodna ponudba 8-inchne tablice
https://m.geekbuying.com/item/Chuwi-Hi9...

Tomson je izjavil:

V tvojih sporočilih nekaj ne štima. Poglej tole.

Gearbest carina (EU)

janezvalva :: 6. feb 2018, 11:22
#

Tomson je 6. feb 2018 ob 08:39 izjavil:

Zakaj ne pokličeš in vprašaš? :) Ponavadi so kar hitri, 1-2 dni da vse skupaj sprocesirajo, ko imajo dokumente. 8 dni je definitivno preveč, povprašaj čemu zastoj ...

no, pol ure zatem ko sem to napisal sem dobil po pošti. 8-)
ampak sem moral plačati ddv 22evrov pa še 10 evrov poštnih storitev.

hvala

Ne razumem poante. Uporabnik janezvalva je napisal, da je dobil paket iz kitajske, nakar je prišlo do carinjenja, ki je trajalo dlje kot ponavadi, omenil sem, da so sicer ponavadi na carini bolj hitri in sem mu po prejemu pošiljke, le 30min za tem, pač jasno predlagal, da odpre ticket, da mu GB povrne dodatne nastale stroške, kar verjamem da so tudi storili. Kaj sedaj ne štima?

demzi ::

Zanima me, kaj je trenutno bolj varno izbrati. Priority line (1,56€). ali free registered air mail za tablico

Tisto sporočilo o povračilu dodatnih stroškov za RegisteredAirMail so sicer umaknili iz dokumenta (bi moral preverit če še velja), je pa nazaj res PriorityLineEU Express, ki je v praksi vedno šel skozi brez dodatnih stroškov ...

Alternativa, hitrejša a dražja je Teclast T10 iz EU skladišča s kodo: GBTPC za 226€ (2-5dni dostava, brez dodatnih stroškov) ...

rs1975 ::

Tomson, prosim za pomoč. Iščem na GB ovitek za Ipad Pro 10.5, in sicer v EU skladišču. Nikjer ne vidim posebej označena skladišča, je potem to vse iz kitajskega skladišča?

bitalinebit ::

Zdravo, kaksna akcija za LenovoP8 4G? LP

Lenovo P8 s kodo: LENOVOP8002 iz 131€ na 124€

@rs1975: imaš prav, vsi ovtiki za iPadPro so iz China skladišča ...

Tomson je izjavil:

Lenovo P8 s kodo: LENOVOP8002 iz 131€ na 124€

Hvala za info. Ker se mi ne mudi, bom še malo počakal. Tista super akcija kot je bila nekaj časa nazaj (P8 za 78eur) se verjetno ne bo več ponovila?

To pa je bilo, če me spomin ne vara, na črni petek, pa še to za izjemno omejeno število komadov, po tem pa ja bila najboljša cena 119€, 13.decembra, tale cena s kodo za 124€ pa je trenutno kolikor gledam najugodnejša na trgu, verjetno pa bo sčasoma še kakšna ugodna opcija.

ok, hvala za info. ena stvar me še zanima...zakaj so tablice v beli barvi (predvsem tiste, ki so narejene iz plastičnih materialov) cenejše od tistih črnih. to sem zasledil že večkrat. je zaradi materialov, ki so manj vzdržljivi? ali so cenejši za izdelavo? enkrat sem sicer imel tablico z belim pokrovom zadaj, ki je takoj popokal na vogalih (v parih tednih) ne da bi tablica kadarkoli padla na tla...pa je bila lenovo...in sicer še sedaj dobro dela...sprašujem zato, ker če je temnejši material bolj vzdržljiv, odštejem malo več, estetika pa ponavadi ne opraviči...

Material je material, barva tu pri kvaliteti ne igra vloge. So pa črne nekje 15% hitrejše od belih. Just kidding! :) Najverjetneje je cena povezana s prodajo. Če v osnovi proizvedejo toliko in toliko črno/belih tablic, potem pa se proda več črnih, morajo poskrbet tudi za odprodajo zalog belih in sicer tako da znižajo ceno. To je en razlog, jih je pa verjetno še več ...

Iščem na GB ovitek za Ipad Pro 10.5

Imet najdražjo tablico in najcenejši ovitek. Priceless.
:))

goba ::

https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_...
GB, Lenovo P8 wifi za 106€ iz kitajskega skladišča + free shipping.
:)

rs1975 ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Iščem na GB ovitek za Ipad Pro 10.5

Imet najdražjo tablico in najcenejši ovitek. Priceless.
:))

Kaj ti ni jasno, pametnjakovič? Tablico ni moja last, sem jo dobil le v uporabo (službena), zato tudi iščem nekaj poceni, ravno toliko da je zaščiteno. Sicer pa sam ne bi nikoli dal toliko denarja za tablico...

m1h4 ::

zdravo,

kakšno imate mnenje o:
https://www.bigbang.si/tablicni-racunal...

Pač iPad. Dobra "overall" tablica, visoka kvaliteta, dobra zmogljivost, ne moreš zgrešit. Je pa cena v BB kar visoka, dobiš na Electronics4You za 369EUR ali na eDigital za 385EUR ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Kebab11 ::

Ali so prestigio tablice ok?
Obiščite mojo spletno stran

Nekaj let nazaj so bili v nižjem cenovnem razredu kar ok, danes pa so boljše opcije ...

MrStein ::

m1h4 je izjavil:

zdravo,

kakšno imate mnenje o:
https://www.bigbang.si/tablicni-racunal...

Tu nekaj narobe piše.
Namreč da ima CPU A9X , ampak tega imajo samo iPad Pro.
Verjetno zatipk in je A9 ... Saj za to ceno ne dobiš Pro verzije.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Meni pri naročilu P8 naredi takole:
cena tablice: 105,71eur
Končna cena (priorityline eu): 136,34eur

Sklepam, da dodajo 22%ddv in 6,90 poštnine: 105,71*1,22+6,90=135,87eur

Ali sem kaj spregledal in bi lahko bilo ceneje?

Gledaš tole varianto? Pri meni je cena 105.71 + 4.42€ (PriorityLine), skupno 110.13€ ... Izprazni košarico, odjavi se, ponovno dodaj, pa bi moralo biti isto, 110€ ...

McNato ::

Morda je vseeno če se naroči z G-W-4 skladišča za 129 EUR kjer ni dodatnih stroškov pa še dostava je hitrejša.

Pri Kitajcih brezplačno dodajo še ovitek in folijo za ekran.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: McNato ()

azeedone ::

bitalinebit je izjavil:

Meni pri naročilu P8 naredi takole:
cena tablice: 105,71eur
Končna cena (priorityline eu): 136,34eur

Sklepam, da dodajo 22%ddv in 6,90 poštnine: 105,71*1,22+6,90=135,87eur

Ali sem kaj spregledal in bi lahko bilo ceneje?

spregledal si valuto - znesek ki ga navajaš je v USD.
V EUR pa normalno... pravkar naročil za 111,35€ s priority line

Če kdo kupuje dobro poceni 10" tablico, tale je trenutno res huda za 130€, najnovejša Onda V18 s kodo: GBONDA01 iz 153€ na 130€. Zaslon IPS 2560x1600, 3GB/32GB, Allwinner A63, Android 7.1, 2x kamera, 7000mAh baterija. REVIEW ...

Unieuro (italia) vikend akcija na tablice

daki1 ::

Tomson je izjavil:

Če kdo kupuje dobro poceni 10" tablico, tale je trenutno res huda za 130EUR, najnovejša Onda V18 s kodo: GBONDA01 iz 153EUR na 130EUR. Zaslon IPS 2560x1600, 3GB/32GB, Allwinner A63, Android 7.1, 2x kamera, 7000mAh baterija. REVIEW ...

Ali je za takšen oz. podoben denar tudi iz EU skladišča. Da bi bila dostava hitrejša in pa seveda brez dodatnih stroškov.
Prosim za še kakšen nasvet za tablico, da ima vsaj 3GB RAM tako kot ta v zgornjem linku in vsaj 32GB ROM. Velikost je lahko tudo 8".
Tema je res obširna pa tudi ne vem, katere karakteristike gledat, da bo za mali denar ok tablica.
Sedaj imamo neko Prestigio pa že od nove nismo zadovoljni z njo. Šteka in štrika že od nove.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: daki1 ()

Od 8" je nek bestbuy Lenovo P8 za 130EUR (EU skladišče), res kvalitetna tablica, sicer 3/16GB, a se lahko prostor razširi preko SD kartice, pri 10" pa Onda V10 Pro za 150EUR (EU skladišče), 4/32GB, procesorsko manj zmogljiva, a še vedno dobra opcija za ceno ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Tomson je izjavil:

Od 8" je nek bestbuy Lenovo P8 za 130EUR (EU skladišče), res kvalitetna tablica, sicer 3/16GB, a se lahko prostor razširi preko SD kartice, pri 10" pa Onda V10 Pro za 150EUR (EU skladišče), 4/32GB, procesorsko manj zmogljiva, a še vedno dobra opcija za ceno ...

Hvala
Ali je to sigurno brez dodatnih stroškov?
Koliko pa pomeni boljši-slabši procesor. Uporaba bo predvsem za puzzle, spomin in kakšna igra za deklice.
Tablica bo namenjena moji hčerki, torej ne bo nekih hudih iger. Bo pa kdaj pogledala tudi kakšno risanko- seveda z omejitvami preživetega časa pred tablico, tako kot do sedaj.
Rad bi samo tekoče delovanje in dolgo avtonomijo.
Katero bi priporočal od teh dveh- oz. se že bolj nagibam k 10", saj je v bistvu po dimenzijah manjša od sedanje prestigio tablice?
Ali je za ta denar še kakšna priporočljiva tablica te velikosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: daki1 ()

V tem cenovnem rangu kaj boljšega ni, trenutno najboljša opcija sicer je še vedno Teclast T10, ki je res overall super tablica za ceno, a je v EU skladišču trenutno 220€, je pa v China skladišču 179€, se izbere PriorityMailEU, pa pride praviloma brez dodatnih stroškov ali RegisteredAirMail, kjer GB v primeru dodatnih stroškov le te povrne. Razlika med omenjenima modeloma v zmogljivosti je vidna predvsem v multitaskingu in kakšni zahtevnejši igri, tudi sistem je pri Lenovotu bolje optimiziran, a za omenjen namen uporabe bo katerakoli od omenjenih opcij povsem ok, tudi npr. tole tablico na testih precej hvalijo, 8" FNF iFive 4S za 110€ iz EU skladišča, bi bila povsem primerna za omenjen namen uporabe. Skratka, to so vse primerne opcije, sedaj pa se je samo treba odločit katere lastnosti so tiste ki so najbolj pomembne, odločilne ...

Tomson je izjavil:

V tem cenovnem rangu kaj boljšega ni, trenutno najboljša opcija sicer je še vedno Teclast T10, ki je res overall super tablica za ceno, a je v EU skladišču trenutno 220€, je pa v China skladišču 179€, se izbere PriorityMailEU, pa pride praviloma brez dodatnih stroškov ali RegisteredAirMail, kjer GB v primeru dodatnih stroškov le te povrne. Razlika med omenjenima modeloma v zmogljivosti je vidna predvsem v multitaskingu in kakšni zahtevnejši igri, tudi sistem je pri Lenovotu bolje optimiziran, a za omenjen namen uporabe bo katerakoli od omenjenih opcij povsem ok, tudi npr. tole tablico na testih precej hvalijo, 8" FNF iFive 4S za 110€ iz EU skladišča, bi bila povsem primerna za omenjen namen uporabe. Skratka, to so vse primerne opcije, sedaj pa se je samo treba odločit katere lastnosti so tiste ki so najbolj pomembne, odločilne ...

Hvala
Mislim, da se bom odločil kar za Onda V10Pro.
Mislim, da bo služila namenu.
Še enkrat hvala.

Tomson je izjavil:

Če kdo kupuje dobro poceni 10" tablico, tale je trenutno res huda za 130EUR, najnovejša Onda V18 s kodo: GBONDA01 iz 153EUR na 130EUR. Zaslon IPS 2560x1600, 3GB/32GB, Allwinner A63, Android 7.1, 2x kamera, 7000mAh baterija. REVIEW ...

2.5mm DC charging

big minus

Moral bi biti usb-c, vse ostalo je brezveze

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Ja, USB-C bos dobil za 130€ :) pa wireless charging tudi.

SumTingWong je izjavil:

Ja, USB-C bos dobil za 130EUR :) pa wireless charging tudi.

Počakaj še malo......boš tudi za 130EUR dobil vse to.

dc adapter za filat pa tudi k 50EUR dragi tablici ne moreš montirat v letu 2018.....al kaj?

...to da se vsaj na usb ne fila je pogreb.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Seveda boš, ampak ne še. Tudi na 3GB mobitele v rangu do 150€ smo čakali. Dolgo so bili "le" 2GB. Najprej flagshipi, nato pa preide na cenejše izdelke.

Dzhimen ::

Živjo!

Razmišljal sem da bi si nabavil eno tablico, čist tko, ker vidim da bi mi v določenih primerih mogoče prišla prav za gledanje yt/netflix, kako e-knjigo prebrat ali enostavno brskanje po netu. A obstaja kaka poceni zadeva za recimo okoli 60€? Vem da je to grozno malo, ampak resnično želim samo probat zadevo, da vidim če bi mi tole ustrezalo ali bi na koncu tole bolj ležalo v predalu...

Recimo kaka poceni zadeva iz gearbesta mogoče?

Kaj pa bi pridobil če bi kupil tablico za 150€ recimo? Najbrž večji in kvalitetnejši zaslon, malo bolj snappy performace, malo boljša baterija... Vse te zadeve mi sedaj v štartu ne pomenijo dosti, jih še požrem. Če mi bo pa tablica zanimiva in uporabna, pol pa itak nabavim kako kvalitetno reč za vsakdanjo uporabo...

Skratka, kaj vi pravite? Se "splača" kupit kako poceni zadevo (60€) al je to čist neuporabno, niti za osnovno rabo ne?

Okapi ::

A nimaš nobenega prijatelja/znanca/sošolca/sorodnika/soseda, ki bi ti kakšno starejšo tablico, ki je ne rabi več, posodil za nekaj časa?
««
154 / 185
»»