Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Okapi ::
Ja, in vržeš keš za večji ppi, ki ga ne izkoriščaš, stran. Če ne vidiš dobro, ne bodo večje črke nič bolj "razločne" (si hotel reči ostre), samo večje.
O.
O.

floyd1 ::
Pa ipad mini z GPS 32GB je kar lepo 640eur, proti 270eur za nexus 7...To, da cenejši mini nima GPS-a sem pa čisto pozabil.
Dromar: Ja, vsakemu svoje. Kot sem povedal, jaz se z Itunes več nočem ukvarjati, tako da Apple pri meni že v štartu odpade. Če bodo kdaj šli vsaj na drag&drop (sweet dreams

Dromar ::
Da, če piratiziraš, je to problem in to je dejstvo. Jaz ne poznam nikogar, ki bi kupil kot prvo 32gb tablico in kot drugo tablico, da bo imel na njej GPS, zato se po tem tudi nisem oziral. Absolutno dejstvo pa je, da če to komu dejansko kaj pomeni, iPad z vso gotovostjo ni the way to go.

Zheegec ::
In kaj ti pomaga večji ekran, če ima nižjo ločljivostNaj ti prišepnem - večje črke imaš na zaslonu. Če ne vidiš več najbolje, je vse to prepucavanje s ppi fail.
O.
Očitno nisi gledal Applove konference ob predstavitvi Retina displaya

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

boolsheat ::

FlyingBee ::
enako fizično velika črka bo na večjem PPI "čistejša"
ipad mini na 300+ dpi pa bi bilo za razmislit, N7 je šrot, počakmo na FHD N7, to bo mogoče 200+ EUR vredna zadeva ... 16:9 format pa ni prebavljiv v portret mode-u, še 16:10 je vprašljivo, seveda za 90° zasukaš pa je zadeva rešena
ipad mini na 300+ dpi pa bi bilo za razmislit, N7 je šrot, počakmo na FHD N7, to bo mogoče 200+ EUR vredna zadeva ... 16:9 format pa ni prebavljiv v portret mode-u, še 16:10 je vprašljivo, seveda za 90° zasukaš pa je zadeva rešena

floyd1 ::
Jaz ne poznam nikogar, ki bi kupil kot prvo 32gb tablico in kot drugo tablico, da bo imel na njej GPS, zato se po tem tudi nisem oziral.Pred ca. 5 leti sem kupil 32GB ipoda, težko bi se zdaj sprijaznil s tablico z manj prostora. Naslednja bo prav gotovo 64 ali 128GB. Samo moja glasbena knjižnica s CD-jev (v bolj "švoh" MP3 formatu) zasede okrog 15gb. Originalni, legalno kupljeni CD-ji, nelegalno? zripani

floyd1, to ti podpišem. Morda komu gps pride prav, meni pač ne in se opravičujem, ker sem ta feature spregledal. Jaz ne porabim več kot 10gb nikoli, tako da razumem, da morda komu res je nuja veliko prostora. 64gb potemtakem verjetno. Jaz sem pa z minijem res res res full zadovoljen. To, da je tako tanek, še vedno najtanjši na trgu med vsemi tabi, je res bomba. Fajn je za držat v rokah, no, kar mi 7" tablica ni bila in to govorim mislim da bolj al manj vse 7" tabe, ker so podobni v rokah, če ni glih Amazonov Fire, niso fajn za v rokah... Če jo rabiš met postrani, je kar težko držat tako cel dan. Ni pa bilo vse s 7" tabom kar se mene tiče narobe. Sprva sem bil čisto zaljubljen vanjo, vendar je hitro minilo, iPad pa laufa ljubav še danes, po več mesecih, mojemu očetu pa kar po letih.

enako fizično velika črka bo na večjem PPI "čistejša"In? Kot prvo, če ne vidiš majhnih črk, tudi ne ločiš med "čistostjo" večjih med 150 in 250 ppi. Kot drugo pa - tudi če vidiš, da so črke malo bolj ostre, zaradi tega ne boš čisto nič hitreje ali bolje ali lažje bral.
O.

ne ločim med 350 in 450, verjetno ... bom videl, ko dobim v roke 5" FHD telefon
ima še kdo kakšne komentarje glede Sparove Coby? res zdrži 6 ur obremenitev? odvisno katera obremenitev je, recimo meni na tab 7.7 Battle Friends At Sea požre 10% v pol ure in bi že v 5 urah pokuril, dočim z gledanjem vide bi lahko 9 ur recimo
ima še kdo kakšne komentarje glede Sparove Coby? res zdrži 6 ur obremenitev? odvisno katera obremenitev je, recimo meni na tab 7.7 Battle Friends At Sea požre 10% v pol ure in bi že v 5 urah pokuril, dočim z gledanjem vide bi lahko 9 ur recimo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

enako fizično velika črka bo na večjem PPI "čistejša"In? Kot prvo, če ne vidiš majhnih črk, tudi ne ločiš med "čistostjo" večjih med 150 in 250 ppi. Kot drugo pa - tudi če vidiš, da so črke malo bolj ostre, zaradi tega ne boš čisto nič hitreje ali bolje ali lažje bral.
O.
Uh na mobitelu/tablici je ogromna razlika med 150 in 250dpi. A to govoriš na pamet? Ker drugače dvomim, da bi take neumnosti sekal...

mtosev ::
se obetajo kakšne nove tablice za ~200 v bližnji prihodnjosti
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

na mobitelu/tablici je ogromna razlika med 150 in 250dpi.Vprašaj svojo mamo ali fotra, kakšno razliko vidita. In koliko se jima zdi pomembna.
O.

MisterR ::

Halfdead987 ::
Ni vse v PPI lol. Enojedrnega androida z 512mb rama jaz ne kupim pa če ima 500ppi.
Je pa mojih 306ppi na S3 awesome
Je pa mojih 306ppi na S3 awesome

To je pač posledica potrošniške družbe. Ljudje robo večinoma kupujejo na podlagi cifer v prospektu in potem se pač proizvajalci trudijo, da bi njihov izdelek imel čim večjo cifro, da s tem premami kupca. In potem so imeli fotoaparati čedalje več megapik, čeprav fotke zaradi tega niso bile nič boljše, kvečjemu slabše zaradi več šuma. Televizorji so imeli najprej 50, pa 100, 200 Hz ... In pri tablicah je pač ločljivost ena bolj opaznih cifer, s katero lahko proizvajalci vabijo kupce.
Sicer pa, konec februarja pridejo novi Archosi - 9,7" z 2048x1536 za 300 USD in 11,6" s fullHD za 350 USD.
O.
Sicer pa, konec februarja pridejo novi Archosi - 9,7" z 2048x1536 za 300 USD in 11,6" s fullHD za 350 USD.
O.

todman74 ::
floyd1, to ti podpišem. Morda komu gps pride prav, meni pač ne in se opravičujem, ker sem ta feature spregledal. Jaz ne porabim več kot 10gb nikoli, tako da razumem, da morda komu res je nuja veliko prostora. 64gb potemtakem verjetno. Jaz sem pa z minijem res res res full zadovoljen. To, da je tako tanek, še vedno najtanjši na trgu med vsemi tabi, je res bomba. Fajn je za držat v rokah, no, kar mi 7" tablica ni bila in to govorim mislim da bolj al manj vse 7" tabe, ker so podobni v rokah, če ni glih Amazonov Fire, niso fajn za v rokah... Če jo rabiš met postrani, je kar težko držat tako cel dan. Ni pa bilo vse s 7" tabom kar se mene tiče narobe. Sprva sem bil čisto zaljubljen vanjo, vendar je hitro minilo, iPad pa laufa ljubav še danes, po več mesecih, mojemu očetu pa kar po letih.
Tale seznam, česa vse mini nima za to ceno, je pa že kar dolg, ampak to zate itak ni pomembno.Važno je, da je na "storu" nekaj aplikacij več za iPada in to je edino kar šteje. In zato bi morali po tvoje vsi imeti Apple tablico, pa čeprav nas malo morje stvari pri "jabolku" odbija, a ne.? Razlogi, katere si navedel proti Androidu so pa tako banalni, da se mi niti odgovarjat ne da. So se pa nekateri drugi potrudili.
To, da si ti s svojim minijem zadovoljen pa ne pomeni kaj dosti, jaz sem tudi nad svojim Notom navdušen, pa ga ne "turim" vsakomur.

Eh, megapiksli pri digitalcih nikakor niso primerljivi z zasloni... Ko uporabljaš napravo gledaš v zaslon in nikamor drugam in leta 2013 gledati v zrnaste zaslone je absurdno...Vsepovsod nabijajo cifre, zasloni v prenosnikih so pa na slabšem kot pred 10imi leti, ko je bilo več izbire resolucij.
Pri tablicah, telefonih in prenosnikih je ločljivost opazna cifra, ker jo gledaš. Pojdi v BB in primerjaj tablice z različnimi DPIji med sabo in potem komentiraj. Pod pogojem seveda, da nisi močno slaboviden, potem pa tako ali tako ne moreš objektivno komentirat resolucij...
Pri tablicah, telefonih in prenosnikih je ločljivost opazna cifra, ker jo gledaš. Pojdi v BB in primerjaj tablice z različnimi DPIji med sabo in potem komentiraj. Pod pogojem seveda, da nisi močno slaboviden, potem pa tako ali tako ne moreš objektivno komentirat resolucij...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()

Whatever, todman. Jaz sem rekel, da naj pac vsak razmisli tudi o njem. Folk tu vidi govor samo o androidih, iOS pa kot da ne obstaja, ceprav je v najbolj esencialnih stvareh boljsi. Glavni selling point je pa, da je vecji od android sedemk... Vecji tabi, ki so primerljivi z njim so veliko drazji. Nexus 10 sicer je tak primer, sam ga je tezko dobit iz tujine. Pac povem, da za vecino ljudi je iOs se vedno viabilna, ce se ne boljsa opcija. Sem tudi fan androida, samo da bo jasno. Dvomim, da bi kdaj kupil iPhone, medtem ko bi Nexusa mel. Sem pac mnenja, da je android boljsi na telefonih.

LordPero ::
je za ramislit, če bo pod ceno ipad minija v Slo.
http://www.xbitlabs.com/news/multimedia...
Hm, a ni to v vseh pogledih isto (tudi predvideni ceni okrog 300€), kot eno leto stare tablice? To je npr. isto kot Acer A510, samo da ima IPS namesto MVA (torej vidni koti + berljivost na močnem soncu, če ima seveda isto opcijo svetilnosti kot dražji Asusi), a verjetno tudi slabšo baterijo? To bi moralo bit cenej, ne? No, itaq use mid-range tablice & telefonice bi morale bit 50% cenej :) (razumem premium pri hi-end zadevah).
Kot drugo pa - tudi če vidiš, da so črke malo bolj ostre, zaradi tega ne boš čisto nič hitreje ali bolje ali lažje bral.
Brez, da se bi postavljal na bilo katero stran bilo katerega flamenja tuki (pomembnost PPI, iOS~Android (ker sta oba en zaklenjen fevdalen šrot :D)), nekaterim je opazno lažje brati pri višjem PPIju oz. bolj dobesedno, pri več pikah za posamezno črko. To sam opazim pri daljših branjih na LCDjih in sam imam rad, dokler mi oči še zdržijo, da imajo črke res dosti pik, sama velikost črk mi je (zaenkrat) manj pomembna (sicer je veliko različnih okoliščin -tukaj so namreč tudi razna mehčanja in pixel postavitve črk), torej na nižjih PPIjih imam rad črke na večje, pri višjih pa imam lahko na manjše. Je pa tudi res, da spet ni tako težko pozoomat mal in pač več scrollat, samo sem večinoma len in imam rad veliko delovno površino.
Se zavedam, da je to posledica, kako stuff procesiram u glavi (torej kako hitro oz. kako enostavno prepoznam posamezno črko oz. linije), ampak pač razlike pri tem definitivno so.
Tukaj so drugače tudi druge, ne txt vsebine, kjer je več pikslov pač zelo ql. Sploh ker so že tako barve shittish :) (usi proizvajalci tolk zaklepajo ta stuff in ne dajejo nobenih nastavitev na voljo -veliko programov in OSov bi se dalo pač veliko lepše preuredit glede na potrebe & sem prepričan, da tudi boljše zaslone tablic lepše skalibrirat, ker paneli pač niso tako slabi).
In pri tablicah je pač ločljivost ena bolj opaznih cifer, s katero lahko proizvajalci vabijo kupce.
To definitivno :). Sicer pa s to razliko, da tukaj ni nič marketinškega manipuliranja teh cifer, kot recimo pri merjenju kontrasta ali hitrosti zasuka pikslov, kjer noben ne ve, kaj je bilo kako merjeno in kaj na koncu te cifre pomenijo. Pač toliko pik je napisano na štakli in toliko jih boš pač dobil, če rabiš to, pa je seveda drugo. Zavajanje je mogoče res tukaj, ampak če kdo slabo vidi, mu je menda jasno, da pač ne rabi 4K na telefonu. Ob nespremenjeni ceni in brez dodatnega hoganja baterije, pa ja, to je definitivno področje, kjer bi vsi lahko imeli visok PPI. Nekoč.
Glede OS flamenaja pa, jaz bi še vedno rad prazne (brez OSa) in odklenjene tablice. Vem, da je zelo verjetno, da ne bom tega učakal, ampak če bi bili bogovi mastnih zaslužkov malce drugače prdnili, bi bilo tudi to lahko že tukaj.
LordPero

deltacqb ::
Meni je bilo pri nakupu najbolj pomembna uporabniška izkušnja. Preupcavanje glede ppi, nekih advanced options, jailbreakanja in podobno me sploh ni zanimalo. Tu teče nekaj strani debata o nekih pikslih, resolucijah, na pol slepih starših in podobno :)
Povprečnemu uporabniku je važno kako hitro in učinkovito jo lahko uporablja, kako dolgo zdrži baterija, za kaj jo lahko uporablja.
Pri prvem nakupu je bilo bolj kot ne to vse. Zdaj, ko kupujem drugo pa mi je zelo pomembna tudi povezljivost z ostalimi napravaimi v hiši (Samsung LED serija 8000, wireless printer ter računalniki) in pa predvsem dodatni oziroma bolje napisano naknadni stroški. O čem govorim?
Ženi sem nabavil Ipada, ker pač drugega ni hotela in pika. Je navdušena ampak opaža, da so aplikacije sicer na začetku zastonj vendar se kmalu izkaže, da je potem potrebno dati kreditno za polno verzijo. :)
Glede na zgoraj napisano bom pri drugi tablici, če bo potrebno, dal tudi nekaj € več, da bo potem moja osebna izkušnja boljša. Ka bi bilo torej v tem okvirju optimalna izbira? (najboljša tako ali tako ni nobena, ker ima vsaka kak - zato se ni potrebno kregati :D )
Povprečnemu uporabniku je važno kako hitro in učinkovito jo lahko uporablja, kako dolgo zdrži baterija, za kaj jo lahko uporablja.
Pri prvem nakupu je bilo bolj kot ne to vse. Zdaj, ko kupujem drugo pa mi je zelo pomembna tudi povezljivost z ostalimi napravaimi v hiši (Samsung LED serija 8000, wireless printer ter računalniki) in pa predvsem dodatni oziroma bolje napisano naknadni stroški. O čem govorim?
Ženi sem nabavil Ipada, ker pač drugega ni hotela in pika. Je navdušena ampak opaža, da so aplikacije sicer na začetku zastonj vendar se kmalu izkaže, da je potem potrebno dati kreditno za polno verzijo. :)
Glede na zgoraj napisano bom pri drugi tablici, če bo potrebno, dal tudi nekaj € več, da bo potem moja osebna izkušnja boljša. Ka bi bilo torej v tem okvirju optimalna izbira? (najboljša tako ali tako ni nobena, ker ima vsaka kak - zato se ni potrebno kregati :D )

Tudi razvijalci morajo živeti tako, da je IMO še preveš brezplačnih aplikacij na voljo na vseh platformah. Pirati, ki pa krekajo aplikacije vredne nekaj centov/evrov pa so tako ali tako idioti bre primere. Dajo nekaj 500€ za telefon potem pa nimajo par evrov za aplikacijo?

LordPero ::
Meni je bilo pri nakupu najbolj pomembna uporabniška izkušnja. Preupcavanje glede ppi, nekih advanced options, jailbreakanja in podobno me sploh ni zanimalo. Tu teče nekaj strani debata o nekih pikslih, resolucijah, na pol slepih starših in podobno :)
Ja, ampak 'osebna izkušnja' je kot prvo subjektivna in kot drugo zajema vse. Vse. Tudi PPI in tudi baterijo (mogoče nekomu npr. ni pomembno, kako pogosto mora zadevo polniti, ker jo zmeraj odloži na dock ali k polnilcu).
Se pa strinjam, vsak bi moral kupiti zadevo glede na keš in glede na lastne preference (=osebna izkušnja), ampak večini je to težko vedeti, kaj (oz. kje na krivulji) to točno je, kjer pa nastopi marketing, ki te seveda prijazno informira in poduči, kaj si želiš :). Ne pa pozabit, da je 'osebna izkušnja' en izmed glavnih prodajnih pointov praktično za vse. Zakaj misliš, da se lepe tete tako zelo smejijo na vseh reklamah in so splošno nemogoče vesele volje. Ker boš potem tudi ti, ko to zadevo kupiš.
Na reklamah (za tablice) in pri product placementih u filmih tudi vse rešijo z dvemi dotiki (po CGI zaslonu tableta

Zgornja debata glede PPIja (upam, da) je bila namenjena spoznavanju tega, da se posameznik lažje odloči, koliko mu je to pomembno. Oz. vsaj na kaj biti pozoren, pri tistem pogosto omejenem času oz. razmerah na voljo za testiranje različnih tablic.
LordPero

urosz ::
http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?ci...
kaj pravite na to, to je kul ali se zadaj skriva kakšen nateg? na prvi pogled zgleda kul..
če je kul, bi prosil za mnenje, kaj od tega je best buy:
http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln...
tablico bi uporabljal za internet, občasno kakšne igre, hd filme, ..
kaj pravite na to, to je kul ali se zadaj skriva kakšen nateg? na prvi pogled zgleda kul..
če je kul, bi prosil za mnenje, kaj od tega je best buy:
tablico bi uporabljal za internet, občasno kakšne igre, hd filme, ..

bdoxx ::
http://www.amazon.co.uk/GoClever-Androi... poglej še to, zelo solidna tablica za solidno ceno, tud pri nas bi se mogla dobit verjetno kje pod 190€

ni tega v bb. pa tudi nima smisla jemat slabšo tablico pod 300€, če dobiš bon za 300€ ob vezavi..

Uroš, ni nateg, če si vse prebereš ... spodaj je še nujna opcija plus torej 15 EUR/mesec za 24 mesecev, dobiš pa 201 SMS ... smešno, ampak potem že raje prek Mobitel-a

lucky13 ::
http://www.amazon.co.uk/GoClever-Androi... poglej še to, zelo solidna tablica za solidno ceno, tud pri nas bi se mogla dobit verjetno kje pod 190€
195 EUR za novejšo različico, ki ima še BT.
Občasno imajo akcije -10%.
http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...
Trenutno ni na zalogi
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

todman74 ::
Whatever, todman. Jaz sem rekel, da naj pac vsak razmisli tudi o njem. Folk tu vidi govor samo o androidih, iOS pa kot da ne obstaja, ceprav je v najbolj esencialnih stvareh boljsi. Glavni selling point je pa, da je vecji od android sedemk... Vecji tabi, ki so primerljivi z njim so veliko drazji. Nexus 10 sicer je tak primer, sam ga je tezko dobit iz tujine. Pac povem, da za vecino ljudi je iOs se vedno viabilna, ce se ne boljsa opcija. Sem tudi fan androida, samo da bo jasno. Dvomim, da bi kdaj kupil iPhone, medtem ko bi Nexusa mel. Sem pac mnenja, da je android boljsi na telefonih.
Lej , komur je pomembno zgolj tekoče delovanje in pa velik nabor aplikacij, potem je iPad vsekakor dobra izbira. Kdor pa rad "zadeve" prikraja malo po svoje, potem pa je Android za njega(njo) pač boljša varianta. Nič novega. In takšni smo predvidevam na tem forumu pač v večini.
Nexus 10 pa je menda primerljiv z iPad 4, mini je kar precej slabši.

Trenutno ni na zalogi
v opisih poleg superlativov ne napišejo koliko zdrži baterija, če le-ta lastnost seveda ni konkurenčna prednost, recimo 10 ur ali več ... iz tega in kar pišejo glede goclever tablic, sklepam, da komaj 4 do 5 ur zdrži, če se jo dejansko uporablja, kar je pol manj od ipad 2, je pa tud pol cene

M-XXXX ::
v opisih poleg superlativov ne napišejo koliko zdrži baterija, če le-ta lastnost seveda ni konkurenčna prednost, recimo 10 ur ali več ... iz tega in kar pišejo glede goclever tablic, sklepam, da komaj 4 do 5 ur zdrži, če se jo dejansko uporablja, kar je pol manj od ipad 2, je pa tud pol cene
No naštej 5 tablic (oziroma serij) ki zdrži več kot 10h. Da te slišim. Malo ti še pomagam:
Ipad serija
Transformer serija
Acer A510 če sem si prav zapomnil. No zdaj pa ostale dve.

galaxy tab 7.7, pa še kakšna se sigurno najde ... kar pa ni bistvo tega, gre se za primerjavo med Kitajčki in goclever je tudi v tej kategoriji med najslabšimi

Buggy ::
ne vem ali se je Sparovemu Coby-ju kaj zmedlo ali pa s polnjenji pridobiva na avtonomiji baterije?! Po cca. 30ih urah, od tega je tamal slabe dve ure spilal Drag racing in se hecal z ljubljenckom Pou-jom, je baterija se vedno na 94%..vseeno se mi zdi malo prevec

Vsaka baterija, če se pravilno ravna z njo nekaj časa pridobiva na avtonomiji... Mislim, da za nekje 20% se izboljša.

če je to res v primeru te Coby tablice, potem je ena boljših v tem cenovnem razredu
še kakšen, ki jo je kupil in sprobal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

spyker123 ::
Urosz, namesto ipad mini-ja si nabavi raje ipad 2, ker imata enak hardware in isto ceno ter boš imel vsaj veliko tablico..če se za ipada seveda odločiš..

Od kdaj imata isto ceno? iPad 2 je 70€ dražji in več kot 1x težji (poleg tega, da je seveda večji). Jaz danes ne bi nikomur priporočal nakupa iPad 2, ker se enostavno bolj splača potem še nagnit pri 400€ tistih 100€ naprej in imaš retina iPad z najnovejšim procesorjem in 1x več rama, z boljšimi kamerami in nasploh z vsem boljšim.
Trenutno kar se iPadov tiče sta najbolj smotrni izbiri iPad mini in iPad 4 in mislim, da je temu ZELO težko oporekati.
Trenutno kar se iPadov tiče sta najbolj smotrni izbiri iPad mini in iPad 4 in mislim, da je temu ZELO težko oporekati.

OptimuZ ::
ima kdo kaj izkušenj s to tablico. Predvsem resolucija zaslona mi je padla v oči :)
Archos Elements 97 Titanium HD

spyker123 ::
dromar, sem bil včeraj v comshopu in bi dobil ipad 2 za 350 evrov, ker imajo še 15% popusta..jaz sem mu svetoval ipad 2 zgolj zato, ker je gledal ipad mini, ki pa je napram ostalim tablicam, ki si jih je ogledal, manjši, ima pa isti hardware kot ipad 2..

Trenutno ni na zalogi
To zgleda kul. Kako pa se kaj odzivajo tele GOCLEVER tablice? je Dual-core Cortex A9 zadosti močan, da deluje smooth?
dobil bi ga lahko za slabih ~180€. je vreden? na njem bi brskal po netu (fb, s-t, yt, ...) pa kakšen filmček, igre bolj ne kot ja, če pa že pa kakšne preproste.
aja in pa seveda pregledovanje dokumentov (pdf, doc, ppt, ...)

dromar, sem bil včeraj v comshopu in bi dobil ipad 2 za 350 evrov, ker imajo še 15% popusta..jaz sem mu svetoval ipad 2 zgolj zato, ker je gledal ipad mini, ki pa je napram ostalim tablicam, ki si jih je ogledal, manjši, ima pa isti hardware kot ipad 2..
Med ipad2 in ipad mini bi jaz vzel minija. Tavelki ni tako praktične velikosti (imam 10") kot mini. Mini je idealne velikosti za tablico.

če je to res v primeru te Coby tablice, potem je ena boljših v tem cenovnem razredu
...tudi jaz bi rad slisal se kaksne izkusnje drugih uporabnikov, mi pa tole prikazovanje statusa baterijeni ni popolnoma nic jasno. Kaksna razlaga bi bila dobrodosla

torej 14.2 zjutraj ob 6ih je bila tablica izklopjena iz stroma, stala doma do 18ih, tamali drekali po njej do dnevnika 19.30, potem jo je mali pospravil v vrecko ter jo danes zjutraj ob 7ih odnesel k babici, kjer je do 8ih spet drekal. So potem danes prisli iz sole ob 13ih ter do 16ih spilali (ni bilo wifi-ja pri babici) s premorom pol ure za kosilo spet uporabljali.
stanje sedaj je 44% baterije...

pedalo ::
ima kdo kaj izkušenj s to tablico. Predvsem resolucija zaslona mi je padla v oči :)
Zaslon je sam po sebi dober, a je procesor prešvoh za delo na tej resoluciji. Tudi sam sem želel kupiti podobno stvar pa so me odvrnile izkušnje drugih uporabnikov na podobnih napravah.

Kaksna razlaga bi bila dobrodoslaIn kaj ti ni jasno? Očitno tablico, ko je ne uporabljate, povsem izklopite (ne samo "uspavate"). Ko je izklopljena, se akumulator ne prazni (oziroma minimalno - v nekaj mesecih bi se izpraznil), prav tako pa merilnik porabe ne beleži "napajanja iz baterije".
O.

Hvala Okapi! Ker je mlajsi sine sefe tablice in on skrbi za njo, razen tega, da vem kdaj jo je polnil, nisem na to sploh pomislil.
Sem ga vprasal in mi je povedal, da ko gre spat jo ugasne tako, da drzi gumb
Sem ga vprasal in mi je povedal, da ko gre spat jo ugasne tako, da drzi gumb