Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Halfdead987 ::
LOL,da launcherja neznate naložit...Pa custom roma...kaj sploh grete na android..
Se da najt bolj stabilne custom rome,ne rabiš iskat najslabše.
Se da najt bolj stabilne custom rome,ne rabiš iskat najslabše.

damjanll ::
To ti je pa slab argument, zakaj bi moral vsak gre na androida obvladat custom rome? Z njimi je vecinoma vec tezav kot z originalnimi, sploh pa komu se da s tem zajebavat...
Mislim da je dosti android tablic na trgu ki cisto lepo delajo brez custom roma...
Mislim da je dosti android tablic na trgu ki cisto lepo delajo brez custom roma...

Ok,custom roma ni treba znat,ampak launcher je lažje zamenjat kot wallpaper.
Tistim,ki imajo cheap tablico se da. Težave so ponavadi le z radiom in gappsi,prvega večina sploh ne rabi,drugo se pa komot zrihta.
Dvomim,da dela karkoli brez custom roma tekoče. Še moj s3 rabi vsaj 2 sekundi da odpre imenik oz. ''telefon''.
Tistim,ki imajo cheap tablico se da. Težave so ponavadi le z radiom in gappsi,prvega večina sploh ne rabi,drugo se pa komot zrihta.
Dvomim,da dela karkoli brez custom roma tekoče. Še moj s3 rabi vsaj 2 sekundi da odpre imenik oz. ''telefon''.

Dromar ::
No, saj si vse povedal, Okna8. 2 sekundi rabi, da odpre imenik. Naprava za 500€ z vezavo. Sej Android je viabilen, ampak če se že odločate, dajte se odločit vsaj zato, ker je cenejši. Ne vem, jaz bi se full sekiral, če bi 600€ zapravil na Transformerju, ko pa bi lahko za 100 manj imel iPad 4.
Android je bil razvit z idejo, da bo cenejši od iPada - Samsung je imel to kot glavni del svoje kampanje, na koncu pa folk zapravi več za Android. Pa ker potem še več izgubiš, ko ga hočeš naprej prodat - tega mi ni še NOBEN komentiral, pa sem tekom meseca že večkrat to omenil. To NI zanemarljivo.
Android je bil razvit z idejo, da bo cenejši od iPada - Samsung je imel to kot glavni del svoje kampanje, na koncu pa folk zapravi več za Android. Pa ker potem še več izgubiš, ko ga hočeš naprej prodat - tega mi ni še NOBEN komentiral, pa sem tekom meseca že večkrat to omenil. To NI zanemarljivo.

Jap. Še sreča da ni HW od iPhona. Potem bi rabil vsaj 8 sekund.
Raje bi dal 100€ več za S3 kot za iPhone 5,pa tudi če bi imel iste specifikacije,izključno zato,ker je android.
iPad 4 je povsem druga zadeva,saj ima odlično ločljivost za 9,7" tablico.
Sej če pogledaš,ima ogromno ljudi Galaxy Mini in Ace,ki sta cenejša od iPhona ampak dosti počasnejša,po specifikacijah tam-tam. Zato je pa tu za android custom rom,ki to spremeni.
V aplikacijah se applov hardware slabo izkaže,razen seveda grafične,ki je prava zverinca
Raje bi dal 100€ več za S3 kot za iPhone 5,pa tudi če bi imel iste specifikacije,izključno zato,ker je android.
iPad 4 je povsem druga zadeva,saj ima odlično ločljivost za 9,7" tablico.
Sej če pogledaš,ima ogromno ljudi Galaxy Mini in Ace,ki sta cenejša od iPhona ampak dosti počasnejša,po specifikacijah tam-tam. Zato je pa tu za android custom rom,ki to spremeni.
V aplikacijah se applov hardware slabo izkaže,razen seveda grafične,ki je prava zverinca

Morda se bom potrudil in spravil gor nek soliden rom, če mi zna kdo povedat, katerega točno se splača. Pa bom malo pogledal oboje, ampak kar se tiče tega, kar dobiš iz škatle, ima iPad veliko boljše in-app rezultate. Že na prejšnjem videu je vidno pri navijanju štrika okrog ptiča, da Nexus šteka, iPad mini pa ne, pa pr netu pa to... Scrolling ni tak hiter recimo, neodzivna je zadeva bolj na splošno no

suhi ::
Mam kar za pokomentirat, pa gremo: Močno dvomim, da bo Tab 8.9 kdaj ugledal JB update. Sicer bi ga komot laufal, ampak Samsung očitno gladko bk za starejše modele njihovih tablic. ICS je star zdaj že skoraj leto in pol, pa za Tab 8.9 niti tega še niso uspeli porihtat v vseh regijah. Itak pa je Samsung v uradni izjavi že zdavnaj oznanil tablične modele, ki bodo JB dobili: Tab 2 in Note.
Sicer ne vem kaj je ta tip počel s svojim Nexusom, ampak po mojih izkušnjah niti slučajno ne šteka tako zelo. Ne bom nič rekel, kako se odreže proti iPadom (premalo izkušenj), ampak sigurno deluje bolj gladko, kot je v tistem videu prikazano. Tisto spominja bolj na moj low-end enojedrni Android telefon s 500 rama in ICS
Moje osebno mnenje je, da med manjšimi tablicami še vedno kraljuje Nexus 7. S tem ne pljuvam po Ipad miniju, ki je sigurno tudi fajn, ampak osebno mi N7 pač bolj sede. Predvsem velikost mi bolj ustreza takole za v pojsli držat z eno roko in bluzit po netu... za kaj veliko drugega kot casual browsanje/špilanje/gledanje te male tablice itak niso.
Če bi kupoval večjo tablico, pa bi se vsekakor stegnil za iPadom. Glede na to, da se npr. iPad 3 32GB dobi v Big Bangu za 480€ bi se bolj težko prepričal v nakup 10-inčnega Androida. Še posebej pa ne Samsunga, ki so se mi s svojim pišmevritovskim odnosom pač zamerili.
Sicer ne vem kaj je ta tip počel s svojim Nexusom, ampak po mojih izkušnjah niti slučajno ne šteka tako zelo. Ne bom nič rekel, kako se odreže proti iPadom (premalo izkušenj), ampak sigurno deluje bolj gladko, kot je v tistem videu prikazano. Tisto spominja bolj na moj low-end enojedrni Android telefon s 500 rama in ICS

Moje osebno mnenje je, da med manjšimi tablicami še vedno kraljuje Nexus 7. S tem ne pljuvam po Ipad miniju, ki je sigurno tudi fajn, ampak osebno mi N7 pač bolj sede. Predvsem velikost mi bolj ustreza takole za v pojsli držat z eno roko in bluzit po netu... za kaj veliko drugega kot casual browsanje/špilanje/gledanje te male tablice itak niso.
Če bi kupoval večjo tablico, pa bi se vsekakor stegnil za iPadom. Glede na to, da se npr. iPad 3 32GB dobi v Big Bangu za 480€ bi se bolj težko prepričal v nakup 10-inčnega Androida. Še posebej pa ne Samsunga, ki so se mi s svojim pišmevritovskim odnosom pač zamerili.

Invictus ::
Samsung prodaja hardware. In kot takemu mu ni v interesu da nadgradi vse stare naprave na novo verzijo Androida.
Zakaj že, če pa lahko proda nov hardware ????
To je pač problem vseh Android proizvajalcev ... Vsi prodajajo hardware.
Zakaj že, če pa lahko proda nov hardware ????
To je pač problem vseh Android proizvajalcev ... Vsi prodajajo hardware.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

FlyingBee ::
super so eni in drugi, vsak ima neke slabosti, recimo nezmožnost uporabe ipad-a med polnjenjem pa brez widgetov in datotečnega sistema ... dala pa vse hitro kar je en zelo velik plus (Spar mi ni pomagal pri oblikovanju zadnjega stavka :-)

floyd1 ::
Najprej bom (verjetno že kakih desetič na tem forumu) pokomentiral okrog Ipada - kot dolgoletni uporabnik Ipoda (Nano, Classic, Touch) sem precej siguren, da je "Touch" moja zadnja i-naprava. Pa ne da ne bi bil z njim zadovoljen, ravno nasprotno - imam ga še danes in ga tudi še precej uporabljam (kot glasbeni predvajalnik je fantastičen), ampak hudič je v podrobnostih. In žal mi je Itunes povsem neprebavljiv. Sicer uporabljam večinoma alternativo, a kaj, ko tam ne moreš narediti čisto vsega. In včasih, ko se kaj zalomi in Itunes strokovno ugotovijo, da imaš "novega" ipoda (po Murphiju takrat, ko se že itak mudi), se zbriše vse, pol pa čakaj 1 uro, da se ti 32GB spet naloži. Včasih zaradi enega ali dveh štiklov... Ne hvala. Pri androidnem telefonu priklopim USB, prekopiram in že poslušam. NIKOLI se mi ni zgodilo, da bi zaradi dodajanja enega štikla pobrisal celo glasbeno (ali video) knjižnico, na Ipodih kar nekajkrat. Že samo zaradi te "drag and drop" variante (in slabih izkušenj od prej) mi je android neprecenljiv.
Kar se tiče Samsunga - tudi meni grejo na kur** s temi ne-nadgradnjami ali pacanje le-teh po pol leta. Ampak dokler imam CyanogenMod jim tu pač pogledam skozi prste. Imajo dober HW, amoled mi je super, baterija zdrži res doooolgo. Trenutno sicer "laufam" še vedno original SW na SGS3, ampak v tistem trenutku, ko mi kaj ne bo pasalo (počasnost UI, zatikanje, ali celo ustavljanje programov), grem v trenutku na CM, ki sem ga temeljito preizkusil na starem SGS in deluje fantastično (UI je deloval nekako tako hitro, kot na Nexusu 7, pa se hardversko sploh ne moreta primerjati).
Kar se tiče Samsunga - tudi meni grejo na kur** s temi ne-nadgradnjami ali pacanje le-teh po pol leta. Ampak dokler imam CyanogenMod jim tu pač pogledam skozi prste. Imajo dober HW, amoled mi je super, baterija zdrži res doooolgo. Trenutno sicer "laufam" še vedno original SW na SGS3, ampak v tistem trenutku, ko mi kaj ne bo pasalo (počasnost UI, zatikanje, ali celo ustavljanje programov), grem v trenutku na CM, ki sem ga temeljito preizkusil na starem SGS in deluje fantastično (UI je deloval nekako tako hitro, kot na Nexusu 7, pa se hardversko sploh ne moreta primerjati).

v februarju in marcu bodo posodobili na JB kar lepo število naprav, kar res ni neka hitrost, ampak v primerjavi z drugimi so dobri ... Sammy ima tudi vedno dobre zaslone, kamere, procesorje, izdelava temelji večinoma na plastiki, vendar niso slabo izdelani

Plastika me sploh ne moti. Moja trojkica je "rock solid", kljub plastiki.
"Alu" ipodi (touch, II. generacija) zgledajo zadaj, kot bi prišli iz vojne, pa lahko rečem, da precej pazim na te stvari (ekrani so "mint"), medtem ko na SGS zgleda zadnja stranica še vedno kot nova. Ipoda si samo položil na mizo in se malo igral z njim, pa je že bil "mat" zadaj.
Zaradi te tanke plastike (ki je po mojem skoraj gotovo ABS, glede na to, kaj vse prenese) pa so telefoni lahki, kar je prednost. Hočem le povedat, da besedna zveza "poceni plastika" pri SGS-ih ni najbolj na mestu. Je pa logično, da če plastike nočeš, to pač ni telefon zate. Steklo zadaj pa mi je itak najslabša varianta - to je eden od glavnih razlogov (+ premalo "placa"), da nisem čakal na Nexusa 4 in sem nabavil slabšega SGS3.
Mater smo zašli...
"Alu" ipodi (touch, II. generacija) zgledajo zadaj, kot bi prišli iz vojne, pa lahko rečem, da precej pazim na te stvari (ekrani so "mint"), medtem ko na SGS zgleda zadnja stranica še vedno kot nova. Ipoda si samo položil na mizo in se malo igral z njim, pa je že bil "mat" zadaj.
Zaradi te tanke plastike (ki je po mojem skoraj gotovo ABS, glede na to, kaj vse prenese) pa so telefoni lahki, kar je prednost. Hočem le povedat, da besedna zveza "poceni plastika" pri SGS-ih ni najbolj na mestu. Je pa logično, da če plastike nočeš, to pač ni telefon zate. Steklo zadaj pa mi je itak najslabša varianta - to je eden od glavnih razlogov (+ premalo "placa"), da nisem čakal na Nexusa 4 in sem nabavil slabšega SGS3.
Mater smo zašli...

nexus 7 ima tudi na 100% osvetlitvi precej manj jasen zaslon kot ipad mini, kar me je najbolj razočaralo, čeprav ima 200+ PPI ... res škoda, da Androidi vsaj na tem niso enakovredni

floyd, tu delaš precejnšnjo napako, ko primerjaš iPode z iPadi. Stvar preprosto ni ista, pa čeprav je zasnovana okrog iste osnove. iPodi kar se appov tiče ne predstavljajo tako gromozanskega trga potrošnikov in s tem ni v interesu ne Appla ne razvijalcev, da bi ne vem kako dolgo posodabljali jih. iPode folk kupi večinoma zaradi muzike in če niso posodobljeni pretirano dolgo, muziko lahk še zmer poslušaš in vlečeš iz iTunes-a.
Isti sindrom kot iPod-i imajo torej ravno Android tablice - premajhen delež na trgu, premalo denarja dobijo od tega, da jih posodobijo naprej, ker je vsaka tablica malo drugačna in ima vsaka tablica majhen delež trga. Verjetno ima iPad vsaj 5x tako velik tržni delež kot katerakoli druga konkretna tablica in to ga naredi interesantnega za dolgo časa. iTunes jaz uporabljam že nekaj let - sem imel najprej nekega malega nanota, ki so mi ga domači kupili, potem sem imel toucha par let in ga še imam (ja, izgleda kot da je prišel iz vojne) in zdaj na iPad miniju in edino kar me RES moti je to, da ne morem filma naložit v katerikoli obliki ampak ga moram najprej convertat v iPadu prijazen format... To je za nas seveda nadležno, vendar Apple se pač bori proti piratstvu, kar je na koncu koncev tudi prav - razvijalci so za razvoj nekega app-a ali za pisanje knjige vložili svoj čas in od tega mogoče celo živijo, torej gre praktično za krajo.
Med polnjenjem ga, vsaj jaz, lahko komot uporabljam, tako da ne vem o čem govorite o.O
No, saj seveda vsakomur svoje, vendar vsakomur polagam na srce, da preden kupite nek Android tab za okrog 300€, po možnosti celo 7" - dajte prijet v roke še minija. 4:3 razmerje za tablico ga enostavno zmaga, no.
Isti sindrom kot iPod-i imajo torej ravno Android tablice - premajhen delež na trgu, premalo denarja dobijo od tega, da jih posodobijo naprej, ker je vsaka tablica malo drugačna in ima vsaka tablica majhen delež trga. Verjetno ima iPad vsaj 5x tako velik tržni delež kot katerakoli druga konkretna tablica in to ga naredi interesantnega za dolgo časa. iTunes jaz uporabljam že nekaj let - sem imel najprej nekega malega nanota, ki so mi ga domači kupili, potem sem imel toucha par let in ga še imam (ja, izgleda kot da je prišel iz vojne) in zdaj na iPad miniju in edino kar me RES moti je to, da ne morem filma naložit v katerikoli obliki ampak ga moram najprej convertat v iPadu prijazen format... To je za nas seveda nadležno, vendar Apple se pač bori proti piratstvu, kar je na koncu koncev tudi prav - razvijalci so za razvoj nekega app-a ali za pisanje knjige vložili svoj čas in od tega mogoče celo živijo, torej gre praktično za krajo.
Med polnjenjem ga, vsaj jaz, lahko komot uporabljam, tako da ne vem o čem govorite o.O
No, saj seveda vsakomur svoje, vendar vsakomur polagam na srce, da preden kupite nek Android tab za okrog 300€, po možnosti celo 7" - dajte prijet v roke še minija. 4:3 razmerje za tablico ga enostavno zmaga, no.

ja 4:3 in jasnost ekrana, plus še smart cover je super zadeva z magnetom in androidi pač tega nimajo
je pa prav frustrirajoče dejstvo, da so ekrani andoridov vedno slabši, ne bi rekel, če bi bil apple proizvajalec panelov
je pa prav frustrirajoče dejstvo, da so ekrani andoridov vedno slabši, ne bi rekel, če bi bil apple proizvajalec panelov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

Smartcover je še en bonbonček, ja. Jaz sem ga iz ZDA dobil za dobrih 5€ - poštnine ni bilo treba plačat. http://www.tmart.com/ tu sem naročil in dobil v približno 3 tednih.

Dromar, saj se večinoma strinjam s tem kar si napisal. Ipoda sem omenjal bolj zaradi Itunes in mojih slabih izkušenj s tem programom. Drugače pa sem jaz na mojem touchu ogroooomno gledal tudi video, mail, surfal po netu, itd. Glede videa se še spomnim pretvarjanja za ipoda, je bilo tečno, ja. To sem na srečo že pozabil, na tablico ali telefon le skopiram in dela. Ali pa še kopiram ne več
, ker streaming z NAS-a dela super.
Res je tudi, da "Android svet" šele zadnje čase malo več pozornosti posveča tudi tablicam - prej so to bili le "veliki telefoni". Ampak jaz tablico 90% uporabljam za mail, www in video pa za povezavo z NAS-om, občasno navigacijo. In za to mi N7 več kot zadostuje, na začetku še toliko nisem mislil dati za tablico, a me je podpovprečno delovanje poceni kitajčka (Ainol novo 7 advanced II) prepričalo v nakup.
Glede ekrana pa se nisem zavzel - je pa že po logiki zelo verjetno, da bo tretjino dražja tablica imela (barvno) boljši zaslon. Ko pa bo ipad mini dobil še višjo ločljivost, bo po mojem res super tablica. Pa starih bo polno na Bolhi. Ampak Itunes
...

Res je tudi, da "Android svet" šele zadnje čase malo več pozornosti posveča tudi tablicam - prej so to bili le "veliki telefoni". Ampak jaz tablico 90% uporabljam za mail, www in video pa za povezavo z NAS-om, občasno navigacijo. In za to mi N7 več kot zadostuje, na začetku še toliko nisem mislil dati za tablico, a me je podpovprečno delovanje poceni kitajčka (Ainol novo 7 advanced II) prepričalo v nakup.
Glede ekrana pa se nisem zavzel - je pa že po logiki zelo verjetno, da bo tretjino dražja tablica imela (barvno) boljši zaslon. Ko pa bo ipad mini dobil še višjo ločljivost, bo po mojem res super tablica. Pa starih bo polno na Bolhi. Ampak Itunes

iTunes je pač sitna stvar za uporabo, vendar je pač treba razumet, da ima za večino sveta svoj namen in to je preprečevanje piratstva. Kot pravim, narobe je, da se piratizira, čeprav se tega praktično vsi vsaj v manjši meri poslužujemo. In Apple je tu ustvaril precej dobro zadevo, da se lahko za mali dnar kupuje - sploh glasbo. To pa je tudi še en razlog, zaradi katerega je iPad na koncu boljši - developerjem je bolj v interesu delati za Apple kot za Android, ker bodo tam lahko več zaslužili in svet je pač takšen, da preživet nekak moramo. To dobro vem, ker sem tudi sam developer s skupino še parih ljudi in delamo izključno z Applom in Amazonom - za Android si niti ne jemljemo časa, ker je itak jasno, da bomo vložili 10x več dela kot pa bomo zaslužili in si s tem na koncu naredili več škode kot koristi, ker bodo ljudje, ki imajo in Android in iOS enostavno naš app spiratizirali na Androidu. Na iOS je to, vsaj v tujini, veliko veliko težje naredit in zato imamo neko motivacijo, da to, kar delamo, dejansko delamo s srcem. Vemo, da bomo preživeli s tem in da če se bomo bolj potrudili, bomo živeli še toliko bolje, pri Androidu pa bodo pač drugi živeli še toliko bolje, mi pa slabše. In verjemi, sem v stiku z OGROMNO developerji, manjšimi, večjimi, domačimi in tujimi in prav vsak med njimi pove približno isto zgodbo, da raje dela za iOS in skoraj vsi delamo na isti način, da damo ven zastonj osnovni app in potem prodajamo dodatke znotraj samega appa tako kot to delajo recimo s Talking Tom-om (govorim samo o načinu trženja, ne o podobnosti appov samih).

kmetek ::
fak ste zasvinjali temo.
ASUS MemoPad GRAFIT (90OK0WB2101850U)
VIA WM8950 (ARM Cortex-A9 800MHz)
17,5 cm (7") LED (1024x600) TOUCH
ram 1 GB DDR3 low power, "trdi disk" 16 GB e-MMC
ARM Mali-400 3D grafični procesor
Wlan, spletna kamera, čitalec microSD sp. kartic
Android 4.1 "Jelly Bean"
garancija 2 leti (baterija 1 leto)
--------------------------------------------------
Ostali podatki:
"multitouch" zaslon omogoča 10 prstno tipkanje
spletna kameri 1 mPixel spredaj z možnostjo zajema
videa v resoluciji 720p@ 30fps
G senzor, WiFi direct
vmesniki:
1x micro USB, 1x čitalec microSD kartic (do 32GB)
1x stereo audio vhod/izhod
zvočnik in mikrofon
Li-Po baterija 4270 mAh, 16 Wh
avtonomija do 8 ur
dimenzije (cm): 19,6 x 11,9 x 1,1
teža: 0,34 kg
199,99€
ASUS MemoPad GRAFIT (90OK0WB2101850U)
VIA WM8950 (ARM Cortex-A9 800MHz)
17,5 cm (7") LED (1024x600) TOUCH
ram 1 GB DDR3 low power, "trdi disk" 16 GB e-MMC
ARM Mali-400 3D grafični procesor
Wlan, spletna kamera, čitalec microSD sp. kartic
Android 4.1 "Jelly Bean"
garancija 2 leti (baterija 1 leto)
Ostali podatki:
"multitouch" zaslon omogoča 10 prstno tipkanje
spletna kameri 1 mPixel spredaj z možnostjo zajema
videa v resoluciji 720p@ 30fps
G senzor, WiFi direct
vmesniki:
1x micro USB, 1x čitalec microSD kartic (do 32GB)
1x stereo audio vhod/izhod
zvočnik in mikrofon
Li-Po baterija 4270 mAh, 16 Wh
avtonomija do 8 ur
dimenzije (cm): 19,6 x 11,9 x 1,1
teža: 0,34 kg
199,99€

samo odločamo se katero tablico, kar je v skladu z naslovom teme
200 EUR je odločno preveč za memoPad, WTF ASUS? a je mogoče typo?
200 EUR je odločno preveč za memoPad, WTF ASUS? a je mogoče typo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

boolsheat ::
Uf nerealna cena, v US je 149$, drugje v EU pa 149€... Kaj več pa tudi ni vredno tole... Samo 1 jederni (VIA) CPU, povprečen DPI, sploh pa cena skoraj na nivoju Nexusa7?

ne je kar ASUS.
ja smotano je, ker je samo 1 jedrni procesor :(
ja smotano je, ker je samo 1 jedrni procesor :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Mercator tehnika. Občasno.
Sicer pa sem nad samo izdelavo N7 precej razočaran.
1. Osvetlitve ne morm met na "auto" ker občasno prav nesramno utripa.
2. Del stekla gleda čez plastični rob.
3. Ob pritisku na plastični rob (pri gumbih) se mi sproži "notification bar", pa se stekla sploh ne dotaknem
Sicer pa sem nad samo izdelavo N7 precej razočaran.
1. Osvetlitve ne morm met na "auto" ker občasno prav nesramno utripa.
2. Del stekla gleda čez plastični rob.
3. Ob pritisku na plastični rob (pri gumbih) se mi sproži "notification bar", pa se stekla sploh ne dotaknem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()

Plastika me sploh ne moti. Moja trojkica je "rock solid", kljub plastiki.
Mater smo zašli...![]()
Argumentiraj. Le rama ima manj,drugače je pa mnogo boljši.

Stojansto: "na Androidni strani očitno nisi dovolj domač, da si tab 8.9 nabavil, sicer ne zase"
Zakaj pa to? Kateri tab, večji od 7" in tudi večji od 7.7" je boljši od te ponudbe v tem cenovnem rangu, torej okrog 240€? Slej kot prej bo tudi v SLO na voljo ICS, iz ZDA sem probal, pa je super. Pa kmetek, noben ni zasvinjal te teme, vsaj ne bolj kot ti z raznimi odvračanji od nakupov v tujini v stilu "servis je v SLO?" in raznimi ponudbami cenenih Prestigio tablic pri tvojem Comshopu. Stekla je debata o tem, da se splača v rangu okrog 300€ pogledat tudi za iPad minijem, kar je na tem forumu pravzaprav tudi treba izpostavit, ker večina folka je prepričana, da so iPadi precenjeni kosi modnih dodatkov. Že če bo ta debata pomagala enemu samemu človeku, da se glede na svoje potrebe pravilno odloči, je to dobro, zagotovo pa bolje kot da pade na kako propagirano Prestigio tablico za 240€. In ja, Prestigio je solidna znamka napram ostalim cheap-shitom, še vedno pa je daleč od bolj znanih proizvajalcev.
Zakaj pa to? Kateri tab, večji od 7" in tudi večji od 7.7" je boljši od te ponudbe v tem cenovnem rangu, torej okrog 240€? Slej kot prej bo tudi v SLO na voljo ICS, iz ZDA sem probal, pa je super. Pa kmetek, noben ni zasvinjal te teme, vsaj ne bolj kot ti z raznimi odvračanji od nakupov v tujini v stilu "servis je v SLO?" in raznimi ponudbami cenenih Prestigio tablic pri tvojem Comshopu. Stekla je debata o tem, da se splača v rangu okrog 300€ pogledat tudi za iPad minijem, kar je na tem forumu pravzaprav tudi treba izpostavit, ker večina folka je prepričana, da so iPadi precenjeni kosi modnih dodatkov. Že če bo ta debata pomagala enemu samemu človeku, da se glede na svoje potrebe pravilno odloči, je to dobro, zagotovo pa bolje kot da pade na kako propagirano Prestigio tablico za 240€. In ja, Prestigio je solidna znamka napram ostalim cheap-shitom, še vedno pa je daleč od bolj znanih proizvajalcev.

apple ima pri tablicah cene, ki so upravičene, seveda glede na ostalo ponudbo
Dromar, Honeycomb 3.2 je težaven ...
Dromar, Honeycomb 3.2 je težaven ...

Okna8: Ciljal sem predvsem na to, da je bolj "futureproof" - RAM in to, da imaš na Nexusih vedno takoj update. Kar je (po mojem) še pomembnejše - dobiš "čisti" android, kot si ga je zamislil Google. Po testih je tudi procesor na N4 nekaj hitrejši. Ampak osebno imam raje telefon, razširljiv z microSD in z Amoled zaslonom (če odmislim steklo zadaj pri N4).

simonz1 ::

todman74 ::
Ne vem, jaz bi se full sekiral, če bi 600EUR zapravil na Transformerju, ko pa bi lahko za 100 manj imel iPad 4.
Ti si ti, nekateri pa raje damo prednost naprednemu Androidu napram dolgočašnemu iOSu. Iz mojega vidika, nima iPad niti ene pomembne prednosti pred Transformerjem, obratno jih je pa kar nekaj. Jaz tablico največ uporabljam za brskanje po internetu, potem kot glasbeni predvajalnik, za gledanje filmov (format 16:10 je tukaj mnogo boljši kot 3:4), rad nalagam widgete in menjam launcherje. Od aplikacij sem naložil nekaj video in audio predvajalnikov, še en brskalnik, pa še nekaj drugih, ki jih v bistvu niti ne potrebujem. Iger na tablich ne prebavljam (razen šaha) , ker še za PC zadnje cajte bolj težko najdem kaj solidnega. Torej, zakaj bi dal prednost iPadu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: todman74 ()

Flea ::
Za do 150€, kaj je boljše:
http://www.mimovrste.com/artikel/272000...
ali
http://www.mimovrste.com/artikel/272001...
OAli kakšna tretja možnost? Šparova?
http://www.mimovrste.com/artikel/272000...
ali
http://www.mimovrste.com/artikel/272001...
OAli kakšna tretja možnost? Šparova?

Lol,zelo slaba resolucijo. Moj s3 je več kot pol manjši pa ima večjo resolucijo,torej je to sub150ppi stuff.
Glej vsaj dual core in 1gb rama...
Raje šparova kot te 2,definitivno.
Glej vsaj dual core in 1gb rama...
Raje šparova kot te 2,definitivno.

Raje Šparovo ali tole perhaps:
Tablični računalnik GOCLEVER TAB R974.2
TF700T ni več drag...
Tablični računalnik ASUS Transformer Infinity TF700T
Pred vami je najzmogljivejša tablica ta hip. Izstopa predvsem z izredno svetlim in kontrastnim SuperIPS+ zaslonom v FullHD resoluciji. Uživajte v kontrastnih barvah svojih fotografij ali si oglejte film v visoki resoluciji.
Vaša cena: 472,73 EUR
Spletna cena: 479,90 EUR
ali PADFONE 2
Pametni telefon in tablični računalnik ASUS Padphone 2
Naslednik uspešnega Padfone-a je tu. Z zmogljivejšim procesorjem večjim in še bolj kontrastnim in svetlim zaslonom. Vložišče telefona v bazni postaji je izboljšano in omogoča hitrejše vstavljanje aparata. Nasploh gre za vrhunski pametni telefon, ki se z lahkoto kosa z najboljšimi napravami na trgu. S tem da konkurenca ne ponuja opcije uporabe kot tablični računalnik.
Vaša cena: 747,93 EUR
Spletna cena: 759,90 EUR
Tablični računalnik GOCLEVER TAB R974.2
TF700T ni več drag...
Tablični računalnik ASUS Transformer Infinity TF700T
Pred vami je najzmogljivejša tablica ta hip. Izstopa predvsem z izredno svetlim in kontrastnim SuperIPS+ zaslonom v FullHD resoluciji. Uživajte v kontrastnih barvah svojih fotografij ali si oglejte film v visoki resoluciji.
Vaša cena: 472,73 EUR
Spletna cena: 479,90 EUR
ali PADFONE 2
Pametni telefon in tablični računalnik ASUS Padphone 2
Naslednik uspešnega Padfone-a je tu. Z zmogljivejšim procesorjem večjim in še bolj kontrastnim in svetlim zaslonom. Vložišče telefona v bazni postaji je izboljšano in omogoča hitrejše vstavljanje aparata. Nasploh gre za vrhunski pametni telefon, ki se z lahkoto kosa z najboljšimi napravami na trgu. S tem da konkurenca ne ponuja opcije uporabe kot tablični računalnik.
Vaša cena: 747,93 EUR
Spletna cena: 759,90 EUR
Zgodovina sprememb…

Todman, glej, kako sem zakljucil: "No, saj seveda vsakomur svoje, vendar vsakomur polagam na srce, da preden kupite nek Android tab za okrog 300EUR, po možnosti celo 7" - dajte prijet v roke še minija. 4:3 razmerje za tablico ga enostavno zmaga, "
Razloge, zakaj je po mojem mnenju iPad boljsi za vecino kupcev sem pa v prejsnjih treh postih precej jasno napisal, tako da na tvoje zadnje vprasanje ne mislim odgovarjat. Pojdi pac gor pogledat
Sicer si pa predstavil taksno mnenje, da je itak nerelevantno. Povedal si, da na tabu ne konzumiras nobene vsebine za tabe ampak gledas filme in brskas po netu. Za net je 4:3 boljsi, za filme 16:9. Kaj ti torej sploh nuca tab za 600EUR? Nic. Filme je se zmer boljse gledat na 50" plazmi, imas jo torej za na net it... Argument torej, da kaj ti bo to, da na iPadu vse dela kot mora, ce pa ti tega ne rabis. In potem si prestavljas widgete in appe. Meni je slo to ekstremno na zivce - kakorkoli jih postavis, vedno je nekak asimetricno in temu sledec grdo.
Razloge, zakaj je po mojem mnenju iPad boljsi za vecino kupcev sem pa v prejsnjih treh postih precej jasno napisal, tako da na tvoje zadnje vprasanje ne mislim odgovarjat. Pojdi pac gor pogledat
Sicer si pa predstavil taksno mnenje, da je itak nerelevantno. Povedal si, da na tabu ne konzumiras nobene vsebine za tabe ampak gledas filme in brskas po netu. Za net je 4:3 boljsi, za filme 16:9. Kaj ti torej sploh nuca tab za 600EUR? Nic. Filme je se zmer boljse gledat na 50" plazmi, imas jo torej za na net it... Argument torej, da kaj ti bo to, da na iPadu vse dela kot mora, ce pa ti tega ne rabis. In potem si prestavljas widgete in appe. Meni je slo to ekstremno na zivce - kakorkoli jih postavis, vedno je nekak asimetricno in temu sledec grdo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dromar ()

Lonsarg ::
Ravno internet mora biti nujno brez zoomanja, da je dobra izkušnja(cel point tablic, namesto telefonov) torej se uporablja v landscape kadar se brska po internetu.

todman74 ::
Todman, glej, kako sem zakljucil: "No, saj seveda vsakomur svoje, vendar vsakomur polagam na srce, da preden kupite nek Android tab za okrog 300EUR, po možnosti celo 7" - dajte prijet v roke še minija. 4:3 razmerje za tablico ga enostavno zmaga, "
Trikrat sem imel minija v roki, pa me nikoli ni niti pod razno navdušil.Pa še oblika me odbija, ena najgrših tablic. Če bi že kupil Appla, bi za ta denar iPad 2.
Moje mnenje nerelevantno....zakaj že, zato, ker ne špilam gor igric.Pa 4:3 format najboljši... a zato, ker "jabolk" tako pravi. Na 16:10 berem vse brez problema, brskanje po internetu, pa je skoraj tako dobro kot na PCju. Tvoj argument, da je filme boljše gledat na plazmi glih toliko zdrži, kot moj, da je videoigre bolje špilat na 24" monitorju. Na mojem Notu je filme gledat užitek, na tablici s formatom 3:4 pa pač ne, pa četudi ima boljšo resolucijo. Torej kaj? Če nimam veselja gor nalagat malo morje brezveznih aplikacij, potem jaz po tvoje "taba" ne rabim?

Ne posplošuj, o tem ti govorim:
"Iz mojega vidika, nima iPad niti ene pomembne prednosti pred Transformerjem, obratno jih je pa kar "
IN POTEM "Od aplikacij sem naložil nekaj video in audio predvajalnikov, še en brskalnik, pa še nekaj drugih, ki jih v bistvu niti ne potrebujem. Iger na tablich ne prebavljam (razen šaha) , ker še za PC zadnje cajte bolj težko najdem kaj solidnega. Torej, zakaj bi dal prednost iPadu?"
Torej prednosti so, se jih tudi sam zavedaš - se pravi, da je boljši za igre, da ima več boljših in bolje prilagojenih appov, ki so dejanssko delani zanj in ne upscalani iz telefona itd. itd.
Pa sej meni je Android drugače privlačen, telefon imam recimo Android od Sonyja. Ampak pri tablicah so pa pač kompromisi z Androidom:
-Manj appov in predvsem to, da je večina neprilagojenih za tablet
-Med spanjem se prazni
-VELIKO slabša kakovost izdelave in slabši materiali
-Manj časa na voljo update-i
-Prednosti so marsikomu predvsem slabosti - recimo widgeti in to, da imaš namizje in app selection posebej...Nikoli si ne moreš nastavit tak, da bi nekak lepo izgledlo...
-Pri prodaji izgubi VELIKO več kot iPad
-...
V glavnem point je, da se pri Androidu vedno nečemu odpoveduješ, če se pa že ne, pa tako ali tako stane več kot iPad... In zato je pač moje stališče takšno, da če se kupuje Android, kupite vsaj takega, da bo cenejši, ker nek Transformer za 650€ RES ne more upravičit cene napram iPadu. Enostavno slabši je. In kakorkoli že obračamo, katerikoli primerjalni review pogledamo, pa naj bo jon4lakers, mobiletechreview, phone arena, phonedog, igyaan ali katerikoli drug morda še bolj pomemben reviewer od teh, vedno zaključimo s tem, da je iPad na koncu hitrejši. Sploh od Nexusa... v hardware-u je totalno superioren, v resnici pa 10x slabše deluje. Ko k temu prišteješ še, da je v Sloveniji cenovne razlike 50€, da ima 35% manjšo površino ekrana, da je debelejši, iz slabših materialov, brez kamere zadaj (če komu to koristi denimo)... Druga stvar je pa, če kdo kupi tablet za 160€ recimo Amazon Kindle Fire, ki je pa res pol cenejši, tam se mi pa to zdi logično.
"Iz mojega vidika, nima iPad niti ene pomembne prednosti pred Transformerjem, obratno jih je pa kar "
IN POTEM "Od aplikacij sem naložil nekaj video in audio predvajalnikov, še en brskalnik, pa še nekaj drugih, ki jih v bistvu niti ne potrebujem. Iger na tablich ne prebavljam (razen šaha) , ker še za PC zadnje cajte bolj težko najdem kaj solidnega. Torej, zakaj bi dal prednost iPadu?"
Torej prednosti so, se jih tudi sam zavedaš - se pravi, da je boljši za igre, da ima več boljših in bolje prilagojenih appov, ki so dejanssko delani zanj in ne upscalani iz telefona itd. itd.
Pa sej meni je Android drugače privlačen, telefon imam recimo Android od Sonyja. Ampak pri tablicah so pa pač kompromisi z Androidom:
-Manj appov in predvsem to, da je večina neprilagojenih za tablet
-Med spanjem se prazni
-Manj časa na voljo update-i
-Prednosti so marsikomu predvsem slabosti - recimo widgeti in to, da imaš namizje in app selection posebej...Nikoli si ne moreš nastavit tak, da bi nekak lepo izgledlo...
-Pri prodaji izgubi VELIKO več kot iPad
-...
V glavnem point je, da se pri Androidu vedno nečemu odpoveduješ, če se pa že ne, pa tako ali tako stane več kot iPad... In zato je pač moje stališče takšno, da če se kupuje Android, kupite vsaj takega, da bo cenejši, ker nek Transformer za 650€ RES ne more upravičit cene napram iPadu. Enostavno slabši je. In kakorkoli že obračamo, katerikoli primerjalni review pogledamo, pa naj bo jon4lakers, mobiletechreview, phone arena, phonedog, igyaan ali katerikoli drug morda še bolj pomemben reviewer od teh, vedno zaključimo s tem, da je iPad na koncu hitrejši. Sploh od Nexusa... v hardware-u je totalno superioren, v resnici pa 10x slabše deluje. Ko k temu prišteješ še, da je v Sloveniji cenovne razlike 50€, da ima 35% manjšo površino ekrana, da je debelejši, iz slabših materialov, brez kamere zadaj (če komu to koristi denimo)... Druga stvar je pa, če kdo kupi tablet za 160€ recimo Amazon Kindle Fire, ki je pa res pol cenejši, tam se mi pa to zdi logično.

Zheegec ::
-Med spanjem se prazni
Kaj, samo 10 dni sleep je premalo?

Transformerja še nisi imel v roki? Izdelava je podobna iPadu že nekaj let, tanjši je in bistveno manj se greje
Če želiš imaš lahko namizje isto, kot pri iPadu - slika za ozadje in pa bližnjice do aplikacij na ekranih. Lahko pa imaš tudi bistveno boljše namizje z widgeti in vsem ostalim...
ker nek Transformer za 650€ RES ne more upravičit cene napram iPadu. Enostavno slabši je
Zakaj je slabši od 700€ iPada? Še vedno ne vem tega... Oziroma za okoli 700€ imaš 128GB Tranformer TF700.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Samsung Galaxy Tab 3110 219,99€, po izbiri dodatek za 0,01€ !
Samsung MicroSD 32GB ali Brez srkbi za 3 leta. Od ponedeljka
Le kako bo, če je v Nemčiji 299€? Pri nas bo nekje 349€.

je za ramislit, če bo pod ceno ipad minija v Slo.
http://www.xbitlabs.com/news/multimedia...
Zgodovina sprememb…

gregyk ::
Samsung Galaxy Tab 3110 219,99€, po izbiri dodatek za 0,01€ !
je za ramislit, če bo pod ceno ipad minija v Slo.
http://www.xbitlabs.com/news/multimedia...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
:)

Ker se ravno o tem pogovarjamo :
). Je pa zadnja (gumirana) stranica fantastična za držanje
)
. Edina stvar, ki me pri N7 še vedno malo moti (poleg napak mojega, za katere pa mislim, da jih bodo na servisu že porihtali) je odsotnost TV izhoda, ampak pri tej ceni so kompromisi pričakovani, še vedno pa čakamo na Miracast
-Med spanjem se prazni- moj androidni N7 v "sleep" v 17 urah popapca 4% baterije (iz 100% je prišel na 96%). Ni ravno veliko.
Prednosti so marsikomu predvsem slabosti - recimo widgeti in to, da imaš namizje in app selection posebej...Nikoli si ne moreš nastavit tak, da bi nekak lepo izgledlo...- za widgete je tako, kot je napisal ALIEn3001, na Androidu imaš izbiro. Zakaj bi se pritoževal nad tem?
-VELIKO slabša kakovost izdelave in slabši materiali- glede izdelave se vsaj glede N7 strinjam - je res slabše narejen (sploh moj

Ko k temu prišteješ še, da je v Sloveniji cenovne razlike 50EUR...- razlika v ceni - N7 je točno tretjino in ne le 50 EUR cenejši (primerjam 32 GB modele in ne najdražjega Nexusa in najcenejšega minija

V glavnem point je, da se pri Androidu vedno nečemu odpoveduješ, če se pa že ne, pa tako ali tako stane več kot iPad...- jaz se z androidom ničemur ne odpovedujem

Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()

Ker se ravno o tem pogovarjamo :
-Med spanjem se prazni- moj androidni N7 v "sleep" v 17 urah popapca 4% baterije (iz 100% je prišel na 96%). Ni ravno veliko.
Prednosti so marsikomu predvsem slabosti - recimo widgeti in to, da imaš namizje in app selection posebej...Nikoli si ne moreš nastavit tak, da bi nekak lepo izgledlo...- za widgete je tako, kot je napisal ALIEn3001, na Androidu imaš izbiro. Zakaj bi se pritoževal nad tem?
-VELIKO slabša kakovost izdelave in slabši materiali- glede izdelave se vsaj glede N7 strinjam - je res slabše narejen (sploh moj). Je pa zadnja (gumirana) stranica fantastična za držanje
Ko k temu prišteješ še, da je v Sloveniji cenovne razlike 50EUR...- razlika v ceni - N7 je točno tretjino in ne le 50 EUR cenejši (primerjam 32 GB modele in ne najdražjega Nexusa in najcenejšega minija)
V glavnem point je, da se pri Androidu vedno nečemu odpoveduješ, če se pa že ne, pa tako ali tako stane več kot iPad...- jaz se z androidom ničemur ne odpovedujem. Edina stvar, ki me pri N7 še vedno malo moti (poleg napak mojega, za katere pa mislim, da jih bodo na servisu že porihtali) je odsotnost TV izhoda, ampak pri tej ceni so kompromisi pričakovani, še vedno pa čakamo na Miracast
Zato pa pravim vsakomur svoje. Najkorektneje bi bilo primerjat ceni najcenejsih dostopnih modelov v sloveniji, ker so ti verjetno najbolj prodajani, torej je razlike gotovo manj kot tretjina. 330 proti 250 ali kaj takega. iPad pa ima na koncu se vedno 35% vecjo povrsino ekrana in to je meni najvecji dealbreaker - vecji ekran. N7 je zame mal vecji mobitel. Je pa konkurenca dobra in Nexus se mi zdi dober nakup za folk, ki mu je 7" dovolj, ker poanta je dobiti tab, ki je kolikor je mogoce blizu iPada po zmogljivosti za cim manj denarja, ko kupis pa transformerja pa placas vec za nekaj, kar je se vedno slabse. Nexus je tudi se zmer slabsi, ampak je vsaj cenejsi. Ker iPad-u na koncu ne manjka nic, drugi tabi so pa al slabse izdelave, al... Sej ves kaj mislim, pac kompromisi. Kompromisi niso nujno slabi - ce necesa, kar ima iPad pac ne rabis, toliko bolje zate, da lahko prisparas 80€, jaz pa sem pac rekel da ne grem se enkrat na led in vzel minija, da sem lahko ziher, da bo vse kot mora bit. Pa se triletno garancijo, tak da ce mi 35. Mesec pade po tleh, placam 1/3 za novega. Takrat 4. Generacije z A9 procom.

Zheegec ::
In kaj ti pomaga večji ekran, če ima nižjo ločljivost 
Pa ipad mini z GPS 32GB je kar lepo 640eur, proti 270eur za nexus 7...

Pa ipad mini z GPS 32GB je kar lepo 640eur, proti 270eur za nexus 7...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Okapi ::
In kaj ti pomaga večji ekran, če ima nižjo ločljivostNaj ti prišepnem - večje črke imaš na zaslonu. Če ne vidiš več najbolje, je vse to prepucavanje s ppi fail.
O.