» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
38 / 185
»»

urosz ::

ima kdo izkušnje z Yarvik tablico?

http://www.mimovrste.com/artikel/272000...

tole se zdi precej poceni glede na komponente. v čemu je "keč"?

thramos ::

Ni ga. Podobne se dobi za 200 €.

MajaSlo ::

Pozdravljeni,
ker se praktično ne spoznam na tele reči bi imela za vas eno prošnjo. Rabim eno tablico za približno 300€? Ker pa nimam izkušenj z njimi me zanima katera bi bila dobra? Šla bo namreč za birmansko darilo, zato ne želim da bi takoj vse štekalo itd. Malo sem gledala Samsungove pa nevem, prav tako sem videla od znamke Archos (Archos 80 Gen 9 Turbo (250 HDD, WiFi, Optional 3G)). Prav tako me zanima katere znamke so še vredu oz. vredne nakupa?
Vesela bi bila vsakega vašega mnenja.

Lp, Maja.

FlyingBee ::

ipad mini za 330 pa si resila na eleganten nacin

ali pa nexus 7 za 270

Amadeus1 ::

Za tael Nexus se zanimam jsz. Pa me zanima, če mi zmanjka prostora si lahko kupim dodatni 'prostor' ? In pa, lahko gledam filme? :)

lahko na spletnih shrambah ala dropbox, gdrive, box, ... možnosti SD kartice žal nima

filme si posnameš (prek USB kabla bo najhitreje) na notranji pomnilnik in gledaš po mili volji

boolsheat ::

MajaSlo z iPad minijem ne moreš zgrešiti. Tudi Nexus7 je dobra stvar, tudi cenejša, samo je pa samo 7" tako, da lahko, da bo premajehn. Še ena možnost je Asus TF300T, ki tudi dobiš za malo čez 300€ tudi že v Sloveniji.

Izberaj med temi tremi, teh Archos ipd. bi se jaz ob teh, ki jih imaš zgoraj naštete, izogibal.

Gremio ::

@MajaSlo,Asus nexus 7 ali ipad mini..sam lastim nexus 7 in sem brez pripomb..

Samo se mi zdi, da ni velike razlike v veliksoti med iPadom mini in Nexus?
Kaj ima kdo izkušnje s SAMSUNG TABLIČNI računalnik P5100 GALAXY TAB 2 16G, 10.1000", Android?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MajaSlo ()

Gremio ::

@MajaSlo,Velke razlike ni med njima,ipad je malenkost širši,predlagam
da si pogledas sledeči

Na tvojem mestu bi na dalec izogibal raznih kitajskih tablic.

Vtipkaj v youtube:ipadMini vs Nexus 7

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gremio ()

Hvala. Iščem tudi tegale Asus TF300T pa ga ne najdem?

Magic1 ::

http://www.gsmarena.com/asus_transforme...
Model s tipkovnico je dražji. Dobi se ga tudi brez tipkovnice za okoli 300€.
Magic

Tule mislim, da je najcenejši (TF300t) v .si:
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

Kar se tiče velikosti minija in nexusa. Mini je večji, ravno prav večji. :) Pojdi v trgovino in ju primerjaj...

Zgodovina sprememb…

morali bi navesti v kvadratih cm površino, ker drugače ne vemo koliko manjšo delovno povšino ponujajo, sicer pa je najboljše kot že omwnjena primerjava na youtube, kjer se tudi kvaliteta zaslona vidi v vprimerjavi

Amadeus1 ::

Kaj mislite o tei tablici:
http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

medenko ::

amadeus1: NE.

tha_man ::

Android se splača v cenovnem rangu 200-300 EUR, +- največ 50 EUR, odvisno od velikosti ekrana in (ne)zahtevnosti uporabnika (govorim za tablice brez 3G). Nad to mejo Apple preprosto rula, razen če ima uporabnik posebne zahteve (se rad igra z OS-om v smislu menjavanja romov, potrebuje dostop do datotečnega sistema in podobno - torej pri stvareh, ki jih Apple na svojih napravah ne dopušča).

Glede razmerja zaslona se meni zdi 4:3 boljše za opravila kot so surfanje po internetu, pisanje, razni uporabni programi itd. Preprosto imaš na voljo več uporabne površine kot pri 16:9 in 16:10. Slednji razmerji imata praktično le eno prednost in to je gledanje filmov. Poleg tega so tovrstne tablice precej nepraktične za uporabo v pokončnem načinu.

Drugače pa je naš Prestigio danes spet dobil eno (manjšo) posodobitev sistema, lepo od njih :) Sem pa tudi naletel na en program za video efekte, ki na njem ne deluje oz. se sesuje med uporabo, medtem ko na mojem telefonu deluje. Takih presenečenj npr. pri Applu praktično ni.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Dromar ::

iPad mini, iPad 4, Galaxy tab 8.9, Nexus 7, Asus TF300t, Amazon Kindle Fire (ne HD) in, če že tako pravite, Asus TF300T

to so tablice, ki se trenutno splačajo in pa očitno, nekdo pravi, še iPad 2 v Comshopu, če je res samo 350€ in na preostale iPade pa ni popusta, sicer se NE splača

Halfdead987 ::

2x si dal TF300T in niti enkrat TF700..

ipad2 za 350€ pa jaz bi priporočal...

suhi ::

Po mojem mnenju je potem Ipad 3 32 GB za 480EUR boljši deal, je sicer kar opazna razlika v ceni, ampak za 1x večjo ločljivost in nasploh precej novejšo napravo je vredno. 10-inčne tablice itak verjetno ne kupuješ za 1 leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: suhi ()

trnvpeti ::

ipad2 se ne splaca
tudi za 350 ne

trnvpeti
Zakaj?

prestara naprava(apple style) na kratko

Ne govori kar nekaj na pamet. Imej vsaj nek dober argument.

ipad1 nima vec nadgradnje OS (ze pol leta) , in ne samo OS, ampak tudi programov
ipad2 to ne bo imel ze drugo leto (ne bos tezko zracunal)
je dovolj dober razlog?

s tem, da so ti drugi dali ze par drugih nasvetov

zakaj mislis da imajo popuste?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Ne nakladaj v prazno. Nikjer nobenega dokaza.

Halfdead987 je izjavil:

Ne nakladaj v prazno. Nikjer nobenega dokaza.

lepse prosim

Kje imaš dokaz,da za iPad 2 ne bo posodobitev naslednje leto?
Za enko ni bilo,ker je imela premalo rama za multitasking.

izkusnje z applom

mirancar ::

verjetno bo ostala podpora, ker je isti kot ipad mini, ipad 1 je pa itak bil za v kanto od samega začetka
(ipad2 za 350€ vseeno nebi nabavil.)

ipad1 mi se zdaj dela zelo dobro, in nikakor ni za v kanto
in tudi ne vidim razloga, zakaj novejsi ios ne bi deloval

Premalo rama za multitasking.

tehnicno, multitask razlika med ios5 in 6 je?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Izgovor Appla,I guess.

so ze napovedali, da ze ios5 ne bi mogel delovati
pa so pod pritiskom spustili

BlazV ::

kaj je trenutno najbolje, kar se androida tiče in se dobi pri nas?
iščem neko zadevo ki ima 2gb rama, vsaj 32gb spomina, 10 inčev...

lp

tha_man ::

iPad2 ne bo še tako kmalu ostal brez podpore, saj je tehnično enak kot iPad Mini, to pa je nova tablica. Ne ga primerjat s prvim iPadom, saj je veliko boljši. Dejansko je dvojka strojno še vedno povsem konkurenčna marsikateri novi Androidni tablici, razen top modelov, ki pa stanejo precej več (a začuda vseeno delujejo manj gladko).

Dosti pove tudi to, da iPad 3 nima nič močnejši procesor od dvojke, le grafika je boljša in pomnilnika je več, kar pa je nujno za tako ločljivost kot jo ima Retina zaslon. Za 350 evrov je iPad 2 super nakup. Mini pa za 20 evrov manj še boljši :)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

M-XXXX ::

BlazV je izjavil:

lp

Če je 2GB pogoj potem v to pade Nexus 10 (tujina) ali Galaxy Note 10.1.

Zheegec ::

BlazV je izjavil:

lp

Ne gledati številk. Vzemi Asus TF700, ki je še vedno najboljša tablica na trgu (no, Nexus 10 je tudi super zaradi svojega Android 4.2.2, za TF700 pa pride kmalu...).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Nexus 10 je z dualčkom prešvoh. Torej Avto-robot 700.

Zheegec ::

Pa ne zaradi procesorja!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TF 700 je celih 5gramov lažji,ima manjšo resolucijo,oba imata Gorilla glass 2.Nexus 10 ima 1GB rama več (2vs1),in pa nerazširljiv 16/32gb spomin v primerjavi z TF700,ki ima 32/64,ražširljiv.TF 700 ima malce boljšo kamero,ki je pomoje na tablici useless.TF 700 ima štirijedrni procesor,ki tiktaka pri 1,6Ghz napram Nexusu,ki ima dvojedrni A15,ki tiktaka pri 1,7.
Nexus ima Mali-T604 grafiko,dokler ima TF700 nVidijino Tegro.

damjanll ::

Halfdead987 je izjavil:

Nexus 10 je z dualčkom prešvoh. Torej Avto-robot 700.

Nexus 10 z Exynos 5250 dual core 1.7GHz bazira na ARM Cortex A15
TF 700 z Tegra 3 quad core 1.6GHz bazira na ARM Cortex A9

A15 naj bi bil 40% hitrejsi od A9:
ARM Cortex-A15 MPCore @ Wikipedia
ARM has confirmed that the Cortex A15 core is 40 percent faster than the Cortex-A9 core with the same number of cores at the same speed.

Tako da kar se hitrosti tice sta priblizno na enakem nivoju, ce pogledas razne reviewe, je en boljsi v enih drugi v drugih benchmarkih, ampak sta priblizno tam tam...

Sem spregledal prej,da je A15. Sem pa zgoraj napisal,da je:)
Vseeno več jeder ne škodi,vsaj na androidu ne.
Je pa definitivno boljše,da prenehajo vsiljevat ta jedra in začnejo dajat not boljše GPUje in več rama. 2gb je še ok,ampak gpuji so pa žalost. Videocore dobesedno povozi te malije,adrenote ipd..
En quad core pri 1,8ghz,2gb rama in videocore x5 bi bil super telefon. Pa malo bolj optimiziran android.

damjanll ::

gpu-ji so ze ok, ce pogledas epic citadel tech demo vidis da se da veliko dosec ce izkoristis hardver do konca.

Definitivno bi lahko bili boljši. iPhone ima še najboljši HW balance.

Askrat ::

Asus bo kmalu izdal novo tablico ME301T MemoPad, katere specifikacije bodo skoraj popolnoma enake (?!) kot pri TF300T.. Tako, da kdo ima namen v bodoče kupit TF300T se splača malenkost počakat, najbrž bo cena melenkost padla.

Askrat ::

Zelo zanimiva zgleda po specifikacijah tudi Archos 97 Platinum HD..

http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Osem palčni zaslon bo uporabnikom ponudil ločljivost 1024x768 slikovnih točk, 9,7 palčni 2048x1536 slikovnih točk, medtem ko se bo 11,6 palčni lahko pohvalil s polno HD ločljivostjo 1920x1080 slikovnih točk

Wtf? Zakaj manjša resolucija na 11,6 kot 9,7?
««
38 / 185
»»