» »

težave z baterijo ASUS eeePC

težave z baterijo ASUS eeePC

seemonchek ::

Pozdravljeni,

imam problem z baterijo na svojem prenosniku - računalnik se namreč ugasne, ko se baterija izprazni do 30% kapacitete. Ni mi jasno, kako je to mogoče, saj je baterija relativno nova (zamenjal sem jo pred 6 meseci). Ima kdo kako idejo?

Aja, računalnik je ASUS eeePC 1005HA, OS pa Linux Ubuntu 11.04.

Za vsak nasvet bom zelo hvaležen :)

Lp,

Simon

kmetek ::

Polniš in prazniš do konca? To je pomembno, da ne zamoriš baterije, ker ji vzameš zmogljivost. Enkrat si že zamenjal baterijo?
Torej je nekaj narobe pri tebi in tvojemu načinu uporabe samega netbooka. Da bi imel dve bateriji defektni zaporedom,je skoraj neverjetno.

Polnim in praznim do konca, je pa res, da je bilo vmes obdobje (kake 3 tedne), ko računalnika nisem prižigal, je bil pa priklopljen na omrežje.

Aja, pa baterijo sem zamenjal, ker je bila pač iztrošena (stara 2 leti, laptop pa sem veliko uporabljal).

Zgodovina sprememb…

18zimoni ::

Poglej kaj imaš pod nastavitvami porabe energije.Jaz imam tam možnost da si v procentih nastavim kdaj naj me opozori za prazno baterijo in kaj naj prenosnik takrat naredi.Gre v mirovanje,izklop itd.Pobrskaj malo pod dodatnimi nastavitvami za porabo energije.

hojnikb ::

kok lahko uničiš baterijo v 2 letih mi tut ni jasn.
Jst mam isti prenosnik že 2.5leti, pa mam baterijo na 88% obrabljenosti.
Pa uporabljam zadevo praktično vsak dan.
Res pa je da ga mam skos na bateriji in da ga na cca vsake 10 polnjen, čist izpraznem (pod 4 % kulker ti še Windows pusti) in tak lepo kontroler od baterije "resetiram".

Tole z 30% izklapljanjem diši po zanič kontrolerju od baterije.
Probi ene 2x zadevo čist do konca nafilat in izpraznet baterijo, tak da ga laufaš recimo v biosu (tak izkjučiš mešanje OS z baterijo)

Pa vriži si kak novejši distro gor oz kej bolj primernega netbooku (arch recimo) če že vzrajaš pr Linux.
#brezpodpisa

Hvala za nasvete :)

Drugače pa mene ni prav pretirano čudilo, ko mi je prejšnja baterija crknila, ker sem laptop RES konstatno cele dneve mel v pogonu, pri čemer nisem pazil, kako polnim /praznim baterijo. Tokrat me pa zelo čudi, ker na novo baterijo zlo pazim, tko da ne vem... mogoče je bla defektna že od začetka.

Hojnikb: Ubuntu ni ok? Meni sicer dela čisto v redu...

blackbfm ::

Nima veze ali jo paziš ali ne...ne moreš narest neke bistvene razlike, največji vpliv ima staranje, potem pa vse drugo. Razen če delaš kaj ekstremnega, puščaš laptop cel dan na soncu.

Tu maš nekaj narobe s sistemom, ali pa kot praviš defektna baterija.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija

Oddelek: Pomoč in nasveti
283734 (2627) klekej
»

ASUS K73E, Ko baterija pade na cca 45% se računalnik izklopi ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
212596 (2230) sočan
»

Li-ion baterije in laptop

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4613165 (10948) Kamran
»

Windows 7 ubija baterije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8621802 (17216) nekikr
»

Microsoft: baterije niso problem