» »

Radio Ena

Radio Ena

salex ::

Lep Pozdrav! Že vse od leta 2008, ko sem začel hoditi v srednjo šolo, sem vedno poslušal Radio 1. To ni bilo zato, ker bi to hotel ampak, enostavno zato, ker so ga povsod predvajali (avtobus, trgovine, različni dogodki, doma ga mami skos predvaja in tudi v avtu, fitnesi, itd.). Vse do konca prve polovice 2011 mi je blo vseeno, da so ta radijo povsod predvajali, samo zdaj sem pa začel opažati, da predvajajo vedno manj različne muzke. Prišlo je že tako daleč, da sem trikrat v enem dnevu na njihovi postaji šlišal isti komad. Ne konča se tukaj, ker sem skos izpostavljen tej glasbi, ki jo oni ves čas ponavljajo 24/7, je prišlo celo do te točke, da sem začel malo v depresijo padat vsakič, ko šlišim to postajo pa tudi jezo(npr. mami vedno posluša radio ena in zato se tudi v kuhnji na radiu ta postaja predvaja 24/7, se zgodi, da ko grem na obrok vedno to postajo poslušam in mi uničuje dober obrok s tem, da me konstantno spravlja ob živce. Enkrat sem dobesedno popizdil in samo vstal s stola in ugasnil radijo in napizdil mami kako lahko ta drek sploh posluša). Tej postaji se dejansko ne moreš izogibati, tudi če bi starše doma prepričal, da nehajo to postajo poslušati, bi jo še vedno šlišal povsod drugje, tako, da se dejansko sploh ne moreš izogniti tej komerciali.

PS: Tukaj je njihova najlubša pesem, ki jo še posebej izjemno veliko predvajajo (pesem mi je bila všeč, samo so jo tolikokrat predvajali, da je ne želim nikoli več šlišati, in je niti ne prenesem več)

šernk ::

Če si šele sedaj začel opažati da vrtijo ene in iste komade, potem poslušaj naprej, ker bodo čez nekaj časa zamenjali komade :D

skratka ne misli, da je na drugih radijih kaj drugače, če ga poslušaš en teden osem ur na dan v enem tednu znaš že vse komade na pamet :))

sam tudi padem dobesedno v depresijo ko vsak dan en in isti komad slišim in ga poje nek dolgočasen moški zbor, ampak enostavno takrat se odklopim od muzike (čeprav si tega nikoli nisem predstavljal, ker zame je muzika najpomembnejša zadeva za ohranjanje potrplenja) in vsi radioti imajo tistih 30 komadov, ki jih potem vrtijo non stop, ker zadeva v vseh ostalih primerih pride predraga.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

donfilipo ::

Jest pa Radio Ena sploh ne slišim.

Tale pesmica mi se pa sliši kar vredi:)

No seveda bi pevka morala za tujce obvezno poslušati jasnost izgovorjave pri recimo našem


ali pa saj tudi lahko izbrskam lyrics:

hm....
preletel liriko, kaj pa ata pravi?

Drugače pa ja. Našaflajo nabor komadov in rolajo v nedogled. Zahtevajmo DJ-ja in live duhovit komentar? Bo to predrago nenadoma?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Janac ::

probajta poslusati radio Aktual :)

SkyEye90 ::

Kaj se bo vrtelo, ob katerih urah itd. je skrbno načrtovano vnaprej. Te sheme so načeloma zelo drage. Zakaj delajo tako? Očitno uspe, poslušajo se povsod, s tem dobijo oglaševalcev na tone, potem pa se posluša non stop iste komade in 50% reklam. Ampak, še vedno SE posluša, kar je tudi point ;((

ZaLoMaT ::

---> Val 202 in umiri živce, zame najbolj kakovosten glasbeni medij.

jype ::

202 je kar ok, internet je pa še boljši:

root987 ::

FM4 (že čez dan kr kul, najboljš pa ponoči) al pa kakšen BBC (osebno mi občasno sede BBC Radio 1, ampak IIRC majo še ene par postaj...

Z normalnim data paketom si daš notr slučalke pa streamaš BP.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

nUUb ::

Meni se je tako zameril radio Antena, cel mesec, 8ur na dan, z dretjem: "Radiooo Anteeeeenaaaaa."
Najraje poslušam, če že moram, radio Salomon.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

cekr ::

Slogan Radia1: Vedno ISTA glasba. Ha,ha. No zjutraj so še zanimivi potem je pa kriza.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MaTTe ::

Je že kar nekaj časa nazaj in ne vem kateri radio je bil, mogoče tudi Radio 1 ampak vsak dan, 3x, skoraj vedno ob istem času so predvajali na tistem radiu The Hardest Thing od Tošeta ... in res vsak dan tako, da po enem mesecu ti je šel že na živce komad ... :D

Radia sicer ne poslušam, razen, če res moram, drugače imam pa vedno nekaj svojega :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MaTTe ()

avani ::

Sam najbolj preferiram radio si, dober izbor glasbe in še novice so v tujem jeziku, da jih lažje preslišiš :).

od spletnih pa radio terminal, domač in res dober izbor glasbe.

#000000 ::

Mah ta radio 1 je že zarad Avdića beda od bede

donfilipo ::

Ker je tale post en dan po neki anketi studija... ...ma enega studija, kjer je mlada študentka od mene skušala dobiti neke koristne informacije....jaz pa sem....

Kaj sem. Najprej, ko sem slišal prijeten glas, seveda privolil v anketo, potem pa uvidel, da edino kar dejansko poznam kot znamko, je Radio Ga-Ga in tu je Hribar dosegel, da sem si celo zapomnil, da je to prvi program RTV.

Drug mlad in popularen humorist Audi3, je dosegel, da vsake toliko grem tudi na njihovo spletno stran in pogledam nove štose...to je pa tudi vse.

Radio, moram povedati, če ni res v programu nekaj izjemnega v času interneta in gigadzilske ponudbe, ob pomanjkanju slovenske besede in spremljave glasbe...postaja neprepoznavna znamka.

Kaj to pomeni v zvezi z oglaševalci, pa mislim da ni treba razlagati ne?
Išče in zapomni se prepoznaven spot v programu, ta poskrbi za prepoznavnost firme na premetene načine in potem pridejo oglaševalci in zboljša se program. Tako nekako naj bi deloval kapitalizem:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Aja še en Radio je. Radio študent. Tudi tja grem včasih. Od domačih.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Še nekoga sem po krivici pozabil.
Miha Šalehar: Toplovod
Na katerem programu RTV je, pa mi ni znal poriniti;((
Ima pa talent za besedo in misel. Pravi talent.
V šoli ga pa baje runklni zajebavajo:)

Bela cesta vse sem izdal8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Berserker ::

Pri nas se tudi poslušata Actual in Radio 1, predvsem starši in starejši se držijo Actuala, saj so zadnja leta začeli vse pogosteje vrteti dalmatinske pevce in starejši so nori na to. Radio 1 pogosto poslušam na delu, najbolj so postali annoying s komadom Ai Se Eu Te Pego in Audičem ter njegovimi bolanimi forami oponašanja (ne prenesem več besede: Ajga), izpade kot poceni kopija reporterja Milana (kateri se je skupaj z Radio City čisto izpel).
Če je možnost pogosto preklopim na Top, včasih vrtijo dobre komade.

dmi ::

Radio Študent, na 98,3 v ljubljani, na internetu pa tudi do štale.

dr.Akula ::

Salex je napisal tako, da se počutim kot da bi bral svoje besede in ja, radiu 1 se je nemogoče izogniti. Ne razumem pa kako lahko ljudje, ki jih imam sicer za dosti pametnejše od mene, še vedno poslušajo ta dnevno ponavljajoč program in neumne fore voditeljev. Mogoče se res lahko tako zelo odklopijo od glasbe in jo imajo nekje v ozadju, a jaz tega niti slučajno ne morem in potem, tako kot je napisal salex, skoraj padem v malo depresijo.
Leo Oblak je tule napisal, da nikogar ne silijo, da bi poslušal njihov radio, ampak te okolica znova in znova opomne, da še vedno obstaja.

Ps. Lady Gaga - Edge of glory se pomoje tepe za prvo mesto med najbolj zlajnanimi s tistim od Adele. Bruh.
ni podatka

amigo_no1 ::

Radio Krka, Radio SI, različni voditelji, ne ponavljajo komadov 3x na dan kot R Ena in Center.

Phantomeye ::

Ne razumem. Radio 1 ima res inteligentne fore. Komaj diham k se tok smejem med poslušanjem...

amigo_no1 ::

Vsakemu svoje.

izbrisiracun ::

Sem tudi za Radio Krka(DOL,BeKr,NOTR), ker se vid, da imajo žive tehnike, ne pa avtomatiko. No pa Erjavc mi kar sede, kdor pozna. Ne prenesem pa radia, kjer imajo "20 minut glasbe neprekinjeno", a vsak 5 minut ti z nadležnim glasom trobi "20 minut glasbe neprekinjeno", kot da smo neke blesave krave.

Magic1 ::

Meni se tudi to dogaja pa je skoraj vseeno katero postajo vrtim(ekspress, 1, antena,..). Povsod isto. Adele in gaga mi gresta počas na k.... Pink in njen n let star album pa ne morem več slišat, takoj ugasnem radio(v povprečju več kot enkrat na dan)
Magic

RejZoR ::

Nimam nobenih zgoraj naštetih problemov. USB port + USB ključek v avtu ftw. In deluje celo v tunelih!
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tlozej ::

Saj Val202 tudi deluje v tunelih :P

wooted ::

ciljna publika radia 1 je v avtih, ki poslušajo največ eno uro 2x na dan. Đukić mi je razložil kako to gre..

Berserker ::

Sej zjutraj za dobre pol ure jih že prenesem, problem je kadar si prisiljen cel dan to poslušat.

MIHAc27 ::

Salex da te potolažim.. nisi edini ki tako misli. Pa sploh ne poslušam Radio 1.
Poslušam pa največ Radio antena in Salomona. Res je grozno, ko ti drugače dober komad zagnusijo, da ga sploh ne moreš več slišat.

Včasih mi res ni jasno zakaj se toliko ponavljajo. Kolikor vem radiji plačujejo svoje oddajanje glede na to, koliko poslušalcev imajo, ne pa katere avtorje vrtijo in kolikokrat.

PrimozR ::

root987 je izjavil:

FM4 (že čez dan kr kul, najboljš pa ponoči) al pa kakšen BBC (osebno mi občasno sede BBC Radio 1, ampak IIRC majo še ene par postaj...

Z normalnim data paketom si daš notr slučalke pa streamaš BP.

What he said, BBC Radio 1. Sicer poslušam samo ene par oddaj oz. špikerjev (na strani špikerja si lahko do 7 dni nazaj streamaš pretekle oddaje), se pa to vztrajno širi. Začelo se je z Zane Lowe (predvaja enostavno VSE zvrsti glasbe, od rocka prek housa in rapa do dubstepa, odlično za odkrivanje novih zvrsti oz. ustvarjanje tolerance do manj ljubih zvrsti glasbe :D), nadaljevalo s Peteom Tongom, vmes sem uč vrgel še na Annie Mac, če je povabljen kul DJ poslušam še Essential Mix, tale mesec, odkar imajo, pa še Dance Anthems.

Dodatnih pa raje ne bi še dodajal, že tako težko v enem tednu sfolgam vse za nazaj :D

Radijskih postaj imajo pa kot vem vsaj 5, od 1 do 4 ter Radio 1 Xtra.

joze67 ::

dmi je izjavil:

Radio Študent, na 98,3 v ljubljani, na internetu pa tudi do štale.

Radio Študent na 89.3MHz v stereo mehaniki.

Cowboy6 ::

Že pred nekaj leti sem prešaltal na Val 202 (vožnja v LJ = 2h/dan). Prej sem tudi poslušal razno komercialno sranje, sedaj pa enostavno ne prenesem več. Na Valu dnevno rolajo tudi slovenske skladbe manj znanih avtorjev in s tem pokažejo, da imamo tudi Slovenci dobro in kvalitetno glasbo. Všeč so mi tudi razne oddaje, Frekvenca X, Topolovod, Zapisi iz močvirja, Petkova centrifuga itd.
Tukaj naj bi bil moj podpis.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio postaje v SLO-Gold fish memory efect? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11613219 (8030) PreviousUser
»

Komercializacija medijev

Oddelek: Loža
192617 (2391) PreviousUser
»

Katere internetne radie poslušate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
648584 (4766) galu
»

Slovenski komercialni radiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7913021 (10988) LuiIII
»

Rock in metal na slovenskih radijskih postajah...kje?

Oddelek: Loža
419352 (8345) šernk

Več podobnih tem