» »

Kalkulator in rač. polinomov

Kalkulator in rač. polinomov

Gladi ::

Torej nabavil sem Casiov kalkulator fx-350 ES plus, pa se ravno ne znajdem v njem. Mogoče ve kdo, ki ima podoben kalkulator, kako se računa ničle polinomov v njem.

Hvala.

lp

Zimavc ::

Živjo,

jaz vse kar je v zvezi s funkcijami računam s pomočjo tipke MODE v zgornjem desnem kotu. Potem izberem možnost TABLE in vnesem funkcijo. Pri izpisu točk, pa pogledam, kje graf seka x-os :)

lp, Luka

Letalec ::

Zimavc je izjavil:

Živjo,

jaz vse kar je v zvezi s funkcijami računam s pomočjo tipke MODE v zgornjem desnem kotu. Potem izberem možnost TABLE in vnesem funkcijo. Pri izpisu točk, pa pogledam, kje graf seka x-os :).
lp, Luka

Točno tako sem počel tudi sam. Samo vneseš funkcijo, in korak po katerem ti tabelira. Nato vidiš ničle takoj, ali pa imaš po vrednostih vsaj občutek kje se te nahajajo. Prav tako je enaka metoda uporabna za iskanje limit racionalne funkcije, kjer ti na mestu limite izpiše namesto vrednosti "err".

Poleg tega ima ta kalkulator tudi možnost reševanja enačb. Malo poglej navodila. Tako lahko vneseš cel polinom, namesto f(x) pa napišeš 0. Z nekaj sreče ti bo našel eno ničlo. Drugače pa še vedno tabeliranje FTW.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Letalec ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matematika- pomoč nujno!!

Oddelek: Šola
5706 (564) duskooo
»

Graf polinoma & racionalne funkcije.

92639 (2364) Math Freak
»

Matematika spl. matura 2011 (strani: 1 2 )

519612 (8234) hexor
»

Menu

Oddelek: Izdelava spletišč
81012 (860) packpack
»

Nov članek: Osnove navijanja I.

Oddelek: Novice / Nova vsebina
373192 (3192) Jackal

Več podobnih tem