» »

V kiberpipi ta teden: Responsive Design & Development, Postani E-starš, Glen or Glenda

V kiberpipi ta teden: Responsive Design & Development, Postani E-starš, Glen or Glenda

VIP večer z Jožetom Mermalom – Pripoved o mestu v malem, 10. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 16.5. ob 19h, vabljeni na kratka predavanja, ki se bodo osredotočila na specifične rešitve, ki so uporabne, ko delate responsive. Vsakemu predavanju bo sledil kratek Q&A, na koncu pa po potrebi še en skupni. Obravnavane teme bodo Designing responsive layouts, Defining breakpoints in responsive design, Tools for responsive development, Tables in responsive layouts in še druge. Predavali bodo: Matjaž Korošec, Marko Mrdjenovič, Marko Samastur, Sara Tušar Suhadolc, Davorin Pavlica.

V četrtek 17.5. ob 16h in v soboto 19.5. ob 10h, vas vabino na brezplačna predavanja za starše, kjer bo osnovni cilj informirati o pozitivnih in negativnih vidikih spleta, računalnika in mobilnih naprav. Starši se bodo spoznali z različnimi spletnimi in mobilnimi aplikacijami. Podrobno jim bomo predstavili koncept družabnih omrežij (delovanje Facebooka, Twitterja, ..) ter računalniških in spletnih igric. Spoznali bodo katere vsebine sodijo med bolj adiktivne, kaj jim prinaša pametni telefon in kateri otroci so bolj dovzetni za razvoj zasvojenosti. Delavnica se bo zopet izvajala 14. in 16. junija.

V četrtek 17.5. ob 20h, si bomo v naši kinodvorani ogledali semi-avtobiografsko delo kultnega Edwarda Wooda Jr., ki je svojo pravo slavo doživel šele po svoji smrti, ko so ga okronali za najslabšega režiserja vseh časov. V Glen or Glenda, ki je mimogrede eden najljubših filmov Davida Lyncha, igra glavno vlogo cross-dresserja Glena kar Ed Wood sam (pod psevdonimom Daniela Davisa), saj je, tako kot njegov transvestitski lik, čutil zadovoljstvo ob oblačenju v ženska oblačila. Vlogo zaročenke je dodelil Dolores Fuller, svojemu takratnemu dekletu, ki pa kljub temi filma takrat ni vedela za partnerjeve navade oblačenja. Ed Woodov film pa ne bi bil popoln, če v njem ne bi nastopal še znani Bela Lugosi.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106547 (2383) BigBangStar
»

Giveaway (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21611367 (7051) MIHAc27
»

Kako vaditi izdelavo strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
4210898 (9089) BigWhale
»

Kako stestirati stran za mobile uporabnike?

Oddelek: Izdelava spletišč
151191 (867) JayKay
»

V Kiberpipi ta teden: Krvavo rdeče nebo: človeštvo v dobi geoinženiringa, Detour (194

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52555 (2160) Phaeton

Več podobnih tem