»

V Kiberpipi ta teden: Krvavo rdeče nebo: človeštvo v dobi geoinženiringa, Detour (1945)

Hvala za nevrone: Lilia Gurova, 24. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.5. ob 19h, nas bo Toni Pustovrh, raziskovalec pri Centru za proučevanje znanosti na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, spoznal s kratko zgodovino koncepta geoinženiringa ter različnimi geoinženirskimi tehnologijami, njihovimi potencialnimi tveganji in neželenimi posledicami. Govorili bomo o možnosti geoinženirskih tehnik za namerno sovražno uporabo, kot »podnebno orožje«, prizadevanjih za komercializacijo nekaterih geoinženirskih tehnik ter o prvih omejenih geoinženirskih poskusih. Končno bomo opredelili tudi morebitno bodočo vlogo geoinženiringa v luči globalnih katastrofalnih sprememb okolja in množičnih izumrtij v geološki zgodovini življenja na Zemlji.


V...

5 komentarjev

V kiberpipi ta teden: Responsive Design & Development, Postani E-starš, Glen or Glenda

VIP večer z Jožetom Mermalom – Pripoved o mestu v malem, 10. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 16.5. ob 19h, vabljeni na kratka predavanja, ki se bodo osredotočila na specifične rešitve, ki so uporabne, ko delate responsive. Vsakemu predavanju bo sledil kratek Q&A, na koncu pa po potrebi še en skupni. Obravnavane teme bodo Designing responsive layouts, Defining breakpoints in responsive design, Tools for responsive development, Tables in responsive layouts in še druge. Predavali bodo: Matjaž Korošec, Marko Mrdjenovič, Marko Samastur, Sara Tušar Suhadolc, Davorin Pavlica.

V četrtek 17.5. ob 16h in v soboto 19.5. ob 10h, vas vabino na brezplačna predavanja za starše, kjer bo osnovni cilj informirati o pozitivnih in negativnih vidikih spleta, računalnika in mobilnih naprav....

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: AppCircus, Java s JBossAS7, Responsive web applications, Santa Claus versus the Devil

VIP večer s Pavlom Vrabcem: Zgodba o medijski hiši

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 12.12. ob 19h, vas vabimo na MobileMonday na temo AppCircusa, tekmovanja z namenom promocije mobilnih aplikacij. Izmed vseh prijavljenih aplikacij, se bo deset izbranih predstavilo pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congress konferenco v Barceloni.

V torek 13.12. ob 19h, bodo na račun spet prišli vsi ljubitelji Jave. Na Pipinih odprtih terminih bosta predavala Aleš Justin in Tomaž Cerar o uporabi JBossAS7, za zelo hiter razvoj aplikacij. Ker se napoveduje precej obiskovalcev iz tujine, bo predavanje najverjetneje v angleščini.

V sredo 14.12. ob 19h, so kot vsako sredo na sporedu Spletne Urice...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden: CafeBabe special edition, Android tablice, Git, večer mehanskih ugank

Predstavitev rezultatov prvega razpisa za razvoj aplikacij Android v Sloveniji, Sanja Križan in Gregor Kastelic, 01. jun 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 17.5., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine. Ekipa OpenBlend se je vrnila s konference JUDCon / JBoss World v Bostonu in bo pripravila Cafe-Babe Special Edition, kjer bo postregla s še svežimi vtisi in najnovejšimi novicami iz sveta JBoss.org tehnologij. Fantje bodo pripravili kratke predstavitve najbolj vročih tehnologij ta hip, ob katerih se bodo marsikateremu razvijalcu pocedile sline.



V sredo, 25.5. ob 18h Kiberpipa v sodelovanju s Simobilom in Samsungom organizira srečanje za Android razvijalce, ki želijo preizkusiti svoje aplikacije na Honeycomb tablici ter preizkusiti interakcijo na večjih zaslonih. Prisotni bodo tudi razvijalci, ki so svoje aplikacije že prilagodili za tablice in bodo z vami...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Innovation Design in Software Development, #175: Drupal 7 v praksi, The Driller Killer (1979)

Izid Drupala 7, 07. Jan 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 17.5., ob 19h bo v sklopu Pipinih odprtih terminov Tom Fürstner predstavil svoje delo na področju zvoka in vizualij. Tom je sicer gost Galerije Kapelica in inštituta Egon March, kjer raziskuje kodiranje družbene interakcije, v Kiberpipi pa bo predstavil tehnični del svojega raziskovalnega dela na področju videa.
V preteklosti je delal kot raziskovalec, analitik in programer pri Zentral Sparkasse, Oracleu, Alcatelu, bwin.com, BBC, ... Večino časa se ukvarja z raziskovanjem in razvojem na področju živega prenosa slike, videa na zahtevo in media dizajna. Predavanje z naslovom How artistic practice combined with the use of non-mainstream software tools like Max/MSP, Quartz Composer and Field result incompetitive...

0 komentarjev

Hpaq: 19. marec

Vnunet - Podjetji Hewlett Packard in Compaq sta oznanila datum glasovanja o predlaganem združevanju obeh podjetij. HPjevi delničarji bodo glasovali 19. marca, Compaqovi pa dan kasneje.

Bo pa boj zelo zanimiv: Carly Fiorina je še vedno prepričana v uspeh, medtem ko bodo (no, naj bi) člani Hewlettovega in Packardovega fonda glasovali proti 17,5 MRD GBP vredni združitvi.

1 komentar

Ena kratka

The inquirer - Podjetje Mountain Solutions je predstavilo napravo, ki se imenuje ABS Plus in je namenjen arhiviranju podatkov. Na 2,5 palčni disk lahko spravi kar 48 GB podatkov, kar vsekakor ni malo. Podjetje zagotavlja, da lahko arhivira vse v minutah, vendar pa naprava ni poceni, saj bomo za 48 GB različico morali odšteti 650 britanskih funtov + 17.5 % davka, za 6 GB različico pa 250 britanskih funtov in davek. V marsikaterem pogledu preveč za navadnega smrtnika ;).

0 komentarjev