Forum » Elektrotehnika in elektronika » Baterije - Test
Baterije - Test
Temo vidijo: vsi
Brane22 ::
V napravah, ki so občutljive na napetost in ne delajo dobro z 1,2 voltnimi polnilnimi baterijami, uporabljaš polnilne alkalne baterije.Za take naprave so mogoče primernejše NiZn akuji. Obnašajo se podobno kot NiMh, le da imajo višjo napetost celice - 1.6V, pa manjše število polnilnih ciklov, ki je nekje okrog 50-100.
Okapi ::
Zanimivo, za te pa niti vedel nisem. Vidim pa, da so precej nova zadeva in se moraš kar potrudit, da jih najdeš.
O.
O.
jest10 ::
Conrad jih ima. Verjetno tudi Delko in IC elektronika(se mi ne da it preverjat). Pa še kje bi se našlo.
V Merkatorju jih pa jasno zihr ni
V Merkatorju jih pa jasno zihr ni
Okapi ::
In, kaj sem pa jaz napisal? Ne moreš iti v prvo trafiko in jih kupit, kot lahko alkalne ali NiMH, ampak se moraš malo potrudit, da jih dobiš.
O.
O.
Double_J ::
Kaj se dogaja, če daš dve bateriji skupaj pri katodah? Zanima me čisto teoretično...
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Kamran ::
Zdravo,
Homopolarni motor - ej nice !
Enega sem že naredil - tale dizajn. Srček je sigurno "babe magnet" zadevščina.
Mene pa zanima v katerih baterijah (slika, znamka) dobiš tisto ogljeno elektrodo ven. Zn-Mn verjetno, samo bolj podrobno. Tudi ena bedarija s katero se spogledujem.
Mene pa zanima v katerih baterijah (slika, znamka) dobiš tisto ogljeno elektrodo ven. Zn-Mn verjetno, samo bolj podrobno. Tudi ena bedarija s katero se spogledujem.
jest10 ::
Katerakoli cinkova baterija. Vse imajo ogljeno pozitivno elektrodo. (Kik ima paketek 8xAA za 1€)
3cstasy ::
Zdravo,
Izdeluješ "svetilko" iz tiste elektrode?
a.k.a. einstein :P
Kamran ::
2f4u ::
Oj družba;
oživljam tole temo. Katere baterije kupit? Vsake 3-4 leta kupujem nov set baterij in ja čas je za menjavo. Nekje rabim 12AA in nekje 10AAA. Kakšne ideje, predlogi?
Eneloop sem imel v mislih.
Polnilec imam in predvidevam da je ok.. VOLTCRAFT IPC-1L
https://www.conrad.si/VOLTCRAFT-Naprava...
oživljam tole temo. Katere baterije kupit? Vsake 3-4 leta kupujem nov set baterij in ja čas je za menjavo. Nekje rabim 12AA in nekje 10AAA. Kakšne ideje, predlogi?
Eneloop sem imel v mislih.
Polnilec imam in predvidevam da je ok.. VOLTCRAFT IPC-1L
https://www.conrad.si/VOLTCRAFT-Naprava...
darkolord ::
Polnilec je OK. Baterije so OK LSD ("Ready-to-use") iz Lidla (1 eur na komad), sicer pa Eneloop.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 89309 (28015) | d0rK |
» | Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 68566 (42997) | McLuzo |
» | NiMh baterije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25957 (17645) | hojnikb |
» | Solidne alkalne baterije ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13755 (9935) | mat xxl |
» | Miška in polnilne baterijeOddelek: Pomoč in nasveti | 3585 (2830) | Brane22 |