» »

27inch monitor

27inch monitor

««
13 / 15
»»

no comment ::

kuglvinkl je izjavil:

hm, pri obdelavi fotografij, je površina zelo pomembna...

Zakaj?

PrimozR ::

Da vidiš čim več fotke brez zoomanja. Fotke so pa jasno velike, pod 10 Mpix je danes že redko, tudi na telefonih. Okej, po Mpix DSLR-i niso bistveno spredaj, a vseeno, 15 do 20 je nekako standard trenutno.

no comment ::

Še vedno ne zastopim. Namesto pri 25% velikosti obdeluješ fotko pri... 40%? In?! Ne vidim neke prednosti, ki ti jo to prinese pri obdelavi. Ti?

Jaz neredko obdelujem 60MP+ pa mi je velikost zaslona po prioriteti daleč zadaj za drugimi stvarmi, ki so bistveno bolj pomembne za urejanje fotk.

Zgodovina sprememb…

F3jjure ::

Živijo mene zanima kaj pravite na ta monitor sicer ni 27 ampak 28

http://www.hardwareversand.de/en/71+cm+...

lp

PrimozR ::

TN je, pri tehle frišnih cenah IPS-ov bi raje vzel IPS-a, razen če si resen gamer, tam bo TN boljši.

Sicer sem ap pomojem že rekel, jaz bi počakal DP 1.3 pred nakupom 4k monitorja, razen če se res mudi (kot se načeloma Kuglvinklu). DP 1.3 bo precej poenostavil vse v zvezi s 4k @ 60 Hz, ne bo več treba uporabljati MST.

DarwiN ::

Sej že dp 1.2 in hdmi 2.0 omogočata 4k@60Hz 4:4:4 SST... dp 1.3 bo za 120Hz, 5-8k in mogoče 10-16 bitne barve.

Pri tem Samsungu je problem, da če že kupiš TN, potem kupiš 120/144Hz, ne pa 60Hz... V kolikor pa nimaš velikih zahtev in ti je 60Hz več kot dovolj (tako kot večini), potem pa nima smisla kupit 28" monitor z 'overkill' resolucijo, ko pa dobiš 27" in celo 32" 1440p IPS/VA za podoben denar.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

dj_uro ::

Kolikor mi je znano, tanovi dellov ne uporablja mst
vw-klub.si

Buggy ::

mene pa zanima stalisce tistih, ki so za gaming govorili da 27" FHD ni ok, zdej ko imata tako Nvidia in AMD downscalig in lahko v igrah nastavis resolucijo 3800x1600, ce ti tako pase?

Moj star q9400@3600Mhz z R9 290 je dobil na 27" (1ms) FHD z VSR spet neko novo dimenzijo in ne vem za kaj bi zapravljal denar za boljsi monitor, kar se gaminga tice...anyone? Zanimajo me argumenti tistih, ki so bili v tej temi glede gaminga tako proti 27" FHD monitorju, ker meni se zdi tole bomba.

DarwiN ::

@Buggy, sicer ne spadam med tiste, ki bi to trdili, ampak ta VSR ni nič drugega kot anti-aliasing, le malo bolj direkten in učinkovit pristop do downsamplinga.

S tem tvoj monitor ni pridobil nobene nove dimenzije. Doslej si namreč lahko nastavil AA 2X ali 4X in si dobil taisto 'novo dimenzijo'. :)

Če bi rad pa šel res na bolje, ko govorimo o gamingu, boš moral kupit čim večji zaslon s čim višjo resolucijo... Predvsem pa čim večji zaslon.. 32" 1440p ali 39-42 4k zaslon.. To potem ni zapravljajne denarja.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

eno_ime ::

27" monitor (1920x1080, vec mi racunalnik ne podpira, ker nimam graficne) bi dal na steno,imel bi naj tudi zvocnike.
Kateri monitor mi priporocate?

Map ::

Mika me Dell U2715H. A je vreden tega denarja, pa zanima me še kvaliteta soundbara, ki ga rabim zraven, kdo ve kaj več?

trnvpeti ::

je kaj vec podatkov o tem hofer/acer monitorju
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Buggy ::

trnvpeti je izjavil:

je kaj vec podatkov o tem hofer/acer monitorju
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...



bi si skoraj upal reci, da je to tale Acer S271HLABID

trnvpeti ::

za na steno, in pravokotno priklopi za napajanje in video, joj

Jackass ::

Sem ponosni novi lastnik Dell-a U2715H.

Jaz sem s kvaliteto slike zelo zadovoljen. Pred tem sem imel LG L2000C, ki so ga nekateri zelo hvalili na tem forumu. Od prvega dne nisem bil zadovoljen s prikazano sliko in sedaj, ko ga primerjam z Dellom res vidim, da so navadna jajca!

Slika na Dellu je ostra, pri črnem zaslonu je sicer opaziti rahlo neenakomerno osvetlitev, vendar ta ni tako drastična, kot je prikazano na nekaterih testih. Slike je izredno ostra in kontrastna, tako da so moje oči bistveno bolj spočite kot pri starem monitorju, kjer je bila ostrina katastrofalna. Nekateri uporabniki sicer poročajo, da je monitor neznansko svetel in so svetlost takoj znižali iz privzetih 50 % na 20 %. Sam sem jo znižal le za 5 % in se mi ne zdi monitor nič kaj presvetel. Za pisarniško delo je monitor odlično skalibriran, sam nisem spremenil nobene nastavitve (običajno sem jih vedno). Gotovo pa je drugače za tiste, ki se profesionalno ukvarjajo s fotografijo ali videom. Glede na teste, ki sem jih bral mislim, da se doseže odlične rezultate.

Kar zadeva pomisleke glede velikosti pike - velikost pisav je nekolio manjša, vendar za uporabnike, ki so bili dolgo vajeni velikosti pisav v Win XP to ne bo popolnoma nič drastičnega. Sam sem sicer povečal velikost pisav v Windowsih na 110 % in nimam nobenih težav s tem.

Igric ne igram, zato žal za odgovore o raznih input lagih in podobnem nisem pravi naslov.

Za moj okus je monitor preširok oz. bi moral biti pri tej širini že ukrivljen. Sam sem od zaslona oddaljen približno 50cm in če imam odprti okno ob oknu (levo desno) me zelo moti, saj imaš občutek kot bi gledal na zaslon (v levo ali desno okno) pod kotom in ne pravokotno v zaslon. Sem se sicer trudil, da bi uporabljal zaslon tako, vendar sem skoraj samodejno začel okna prenašati na sredino zaslona in sedaj imam vse odprto preko celotnega zaslona. Monitor je odličen za pisarniško delo, saj je možno prikazati 2-3 strani vzporedno, kar precej dvigne produktivnost (zaradi preglednosti). Podobno velja za Excel, delo s photoshopom je odlično.

Če bi bil visok 1600px in ne le 1440, bi bilo še bolje. Ampak smiselnosti širokih formatov sam pač nikoli ne bom razumel!

Monitor sem naročil preko http://shop.ba-computer.at/, kjer so mi ga za 18 EUR poslali v Slovenijo.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

Lonsarg ::

In kake so kaj izkušnje z scalingom v Windowsih? Če me spomin ne vara v klasičnem desktopu tekst od večine aplikacij ne skala z tistih 25% nastavitvijo recimo in ga moraš ročno, recimo z CTRL+ v brskalnikih? Kar prinese neostrost in na koncu zadeva lahko izgleda manj ostro od 1080p.

Jackass ::

Ja glede tega je tako tako. V nekaterih aplikacijah (npr. Chrome) se besedilo v menijih ipd. poveča v Adobe Readerju da, v Adobe PhotoShopu ne... pač odvisno. Ampak pozor, ne govorimo, da je besedilo neberljivo. Le malo manjše je. Kot pravim nekaj takega kot je bilo kot privzeto v win XP.

Povečano besedilo je zelo ostro, tudi ne vidim razloga zakaj ne bi bilo. Velikost besedila in na splošno spletnih strani mislim, da ostane tako kot je, kljub spremembi. Ampak danes gre standard pri spletnih straneh na velikost pisave 14 ali celo 15px, tako da z berljivostjo ni težav! S-T imam sicer nastavljen na 110 % in čeprav z veliko težavo le preživim popačenje te lepe dizajnerske strani! [sarkazem off]

Jaz sem se precej bal glede te velikosti pike in danes sploh ne vem zakaj, ker je to zadnja izmed stvari, ki me moti. Veliko večji problem se mi zdi ta neuporabna širina za delo z več sočasno odprtimi okni. Pač so slabosti in prednosti... za delo, kjer bi želel imeti v enem oknu odprt npr. Visual Studio in v drugem sočasno brskalnik za testiranje, je najboljša rešitev 2x 20". Ampak tega več nikjer ne moreš kupit. Za delo kjer je potrebna velika enotna (neprekinjena) površina (npr. photoshop ipd), pa je taka širina super!

Tako bom rekel, topshit bi bil ukrivljen 30" formata 16:10 s 4k ali 5k ločljivostjo, kjer bi bilo besedilo res 100% gladko. Ampak mislim, da to še nekaj časa ne bo realnost za vsakdanji žep! :)
Glede na trenutno ponudbo modelov, se mi zdi pa 24" 1920x1200 px ali 27" 16:9 2560x1440 px pač najboljša izbira. Sam o kakšnem 1080p niti razmišljal ne bi! Sploh ne vem kaj počneš s tako malo višine?! Slika pa je gotovo manj ostra.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

Lonsarg ::

No jaz sem si nazadnke ko sem testiral 1440p visine skaliral na 125%, ker je drugace premalo vse, torej sem efektivno imel 1080p delovne povrsine, torej zaradi delovvvne povrsine 1440p ne rabim. Ce ze kupim 1440p ga bi zaradi bolj clear teksta, sam neenakomernost skalinga bi mogu prezivet. Kolikor vem pa vse moderne aplikacije v win8plus vkljucno z browsanjem nimajo problemov z skaliranjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ivan01 ::

Kako je pa kaj s tole zadevo? Ima kdo kakšne izkušnje z NEC
http://www.necdisplay.com/p/desktop-mon...

Eden od ekarnov se je odločil, da mi bo začel odpovedovati, deluje samo občasno. Pa se odločam med 2x19col (tako kot sem imel sedaj) ali pa da nabavim enega 27-29 colskega. Od neca imam izkušnje z modelom iz leta 2002 LCD1880SX, s katerim sem bil zelo zadovoljen, vendar se je odločil, da bo po 13 letih začel crkovati. :) Nekako sem se ponovno zagrel za nec-a.

Malo gledam te zadeve in opažam, da ni 29 colskih modelov 16:9, ali pa sem slabo googlal. :) Kako se kaj obnesejo 21:9 ekrani, sem nekaj gledal tudi v tej smeri. Teh sem tudi opazil, da ni 32 colskih?
Kakršne koli informacije dobrodošle. lp

Lonsarg ::

Če si imel 2x19(3:4 ugibam), si imel še malo bolj široko kot so te 21:9 monitorji. Torej razlika bo malo manj široko in pa khm, nobenega črnega roba v sredini:) Dobijo se "dokaj" poceni 29" in pa kar dragi 34" 21:9 formata. 34" palčni imajo enako višino kot 27" 16:9. Torej če se odločiš za 29" 21:9 izgubiš višino napravm 27" 16:9...

In moram reči da mi je 27" pri 16:9 res tista višina monitorja, ki jo rabim za delo, igre,... Torej z 34" 21:9, ki sem ga naročil ampak še ne dobil bom ohranil to idealno višino, pridobil pa dodatno širino za delo in immersive igre. Manjše od 34" pri 21:9 formatu ne grem, ker bi to pomenilo manjšo višino kot jo imam trenutno in človek se razvadi.

ivan01 ::

Ja, hvala na odgovoru. Sej višina je tista ki jo jaz tudi ščem. Nekako najrajši bi mel nekega 16:9 29", vendar skorj ni takih modelov, so samo 21:9. Ti se mi pa po višini zdijo premajhni, tako kot si napisal. 34" bi bil kar dober, vendar so kar dragi, pa še na mizi bi ga s težavo dobil. Najrajši bi imel kakšnega 21:9 32", bi bil verjetno ravno prav velik, ampak take kombinacije tudi mislim, da ni.
(Bom še videl.) Najverjetneje se bom odločil za kakšnega 16:9 27".
Ima kdo kakšne izkušnje z zadnjimi, prej omenjenimi, nec-ovimi modeli? Lp

PrimozR ::

Kaj je pa narobe s 27" 16:9? Imaš pa še 32" 16:9 (enako velika pika, kot na 24" 1080p), prav tako 2560 x 1440. So pa malce dražji.

ivan01 ::

Zdravo. Pa nič ni narobe s 27" 16:9,:) samo nekako izgubim velikost v dolžino, ki sem jo imel pri 2x19", čeprav je gledano po pixlih enaka zadeva v dolžino 2560... Hvala še za informacijo glde 32", bom malo še ponudbo teh pregldal. lp

musicfreak ::

Kje v LJ ali pri nas na splošno se da najbolje ogledat 24 in 27 inch prižgane monitorje? Rad bi videl razliko 1920x1080 pri 27 in 24.

BlackLight ::

Kaj priporočate torej iščem eno 27* monitor po moznosti IPS matrika, namenjen pa za vse večinoma...Photoshop, nekaj igric tudi (CS)....

PrimozR ::

Najcenejši kar sem videl je Dell 25" z 2560 x 1440 ločljivostjo za 300 e severno. Priznana znamka, dobra kakovost, itd.

DarwiN ::

PIPI, 25 ni 27... Pa tip ni povedal budgeta, tko da nima smisla odgovarjat.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

BlackLight ::

Ni neke omejitve z budgetom....

DarwiN ::

Potem pa Dell U2715H, če želiš QHD resolucijo, ali pa Dell P2715Q, če želiš UHD.

ALi pa Acer Predator XB270HU (prav tako IPS), če bi rad s 144Hz nažigal CS. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

PrimozR ::

DarwiN je izjavil:

PIPI, 25 ni 27... Pa tip ni povedal budgeta, tko da nima smisla odgovarjat.

Vem da ni, ampak načeloma se je 27 svojčas iskalo zaradi 2560 x 1440 ločljivosti. Pač povem, da je to zdaj opcija tudi v 25" (ter celo 24") formatu za nekoliko ugodnejšo ceno.

Če se išče 1920 x 1080 na 27" pa itak sploh ne bom komentiral, ker sem že večkrat povedal, kakšen fail od monitorja je to. Itak dolgo ni bilo 1080p IPSov ter 2560 x 1440 TN-ov v 27", tako da predvidevam, da se išče višjo resolucijo.

integral15 ::

Zdravo, iscem monitor 27" pa izbiram med paneloma IPS ali AVMA+. Bral sem razlike med tema dvema in prisel do zakljucka da je AVMA+ bolsi v vseh pogledih edino vidni kot je mal slabsi zdaj zanima me vase mnenje. Gledam pa ta model https://www.asus.com/Monitors/VN279Q/


Lp

mat xxl ::

Torej vseskozi so novi modeli ...... v podjetju imamo v glavnem vse Dell 2412 modele , sedaj pa je naneslo tako, da moram sam nabaviti enega novega malo večjega od 24 col ali 26, 27 ali največ 28 col. najbolje bi bil DELL primerljiv ali nekaj boljši od 2412 lahko z resolucijo do največ 2560x1600 , ker več mi pa grafična ne podpira, uporabljal se bo za pisarniško delo, torej, kaj svetujete kateri model, ker teh modelov je toliko, da se povsem izgubiš....

imi ::

S tem monitorjem mislim, da ne moreš zgrešiti:

http://www.ceneje.si/Izdelek/4590416/ra...

je pa na žalost 16:9 format in ne 16:10

Spock83 ::

Rad bi si nabavil Asus PG278Q. Predvsem me mika 144Hz ter Gsync. Rad bi te zadeve sprobal. Vem da ni IPS. Me zanima a je še kaj dobavljivo tega ranga? Do sedaj imam Dell 2713HM.

kumer ::

Dober dan

Za PC v službi iščem 27" ekran ki ima boljšo matriko kot npr pva, mva, ips ipd, torej da ni TN, to imam sedaj na 22" monitorju

Ker slabše vidim pa iščem ekran ki nima prevelike resolucije, torej morda 1080p bi verjetno bila kar prav, kaj vi menite?
Če je resolucija previsoka, potem je vsebina pomanjšana, imam prav ali se motim?

Cenovni razred: sicer plača firma vendar velja pravilo čim manj tem bolje.
Se dobi kaj pametnega za cca 300, 400 eur oz bo potrebno odštet več denarja?

Hvala

LP

DarwiN ::

@kumer, takšni 1080p monitorji so danes izredno poceni. In boljše manjša resolucija ja. Se boš manj naprezal.

Kakšen Asus VN289H na primer. Ali pa LG 29UM57-P je tudi super kul, če ti morda bolj ustreza 21:9 format (odvisno od vrste dela) in če bi rad bil frajer med sodelavci. ;) Primerjava velikosti med omenjenima monitorjema.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

kumer ::

hvala za odgovor

delo: uporabljam SAP poslovni program in dodatno adobove programe indesign, illustrator, ps, premiere, ae.
mislim da bo 16:9 bolj primeren za mene, ker tudi do sedaj še nikoli nisem uporabljal 21:9

kaj pa dell, samsung monitorji ali katere druge znamke?
se dobi kaj pametnega?

Hvala

LP

DarwiN ::

Itak.. Dell je vedno kul.. S2715H ali ukrivljeni SE2716H (Ne vem pa kako je z nakupom na podjedje pri Alza shop.. Predvidevam, da štima brez težav).. Samsungov pa imaš itak celo morje 27tk.

Ali pa naprosiš šefa za S32D850T, ki je sicer 1440p, ampak je 32" in je pika skoraj enako velika kot pri 27" FHD monitorju.. Pridobiš pa jasno delovno površino.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mat xxl ::

Svetujem, sem tudi sam nabavil Dell U2715H, opozarjam pa, da dobro preverite, kaki so priključki za vaš bodoči monitor, sam sem moral namreč menjati še grafično kartico, ker novi monitor ni imel DVI priključka, ker ta ne podpira specifikacij, tako da sem moral menjati še grafično za tako z DP izhodom. Na tole zadnje ne pozabiti, da ne boste debelo gledali, kot sem sam, kako potem priklopiti nov monitor na obstoječe priključke. Sam sem sicer na koncu kupil rabljeno 3 leta staro top kartico za to, kar sem rabil, ker sem tako ali tako iskal za pisarniško uporabo kartico.

PrimozR ::

Na adapter nisi pomislil?

Insan3Lik3 ::

PrimozR je izjavil:

Na adapter nisi pomislil?


my thoughts exactly 8-O:))
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

mat xxl ::

PrimozR je izjavil:

Na adapter nisi pomislil?


Ga ni adapterja, ki bi to znal, brez skrbi sem vse pregledal in stestiral imam tako za prodati kabel DVI to DP, vendar je uporaben samo, ko računalnik ima DP monitor pa DVI, obratno pa ne gre.....

PrimozR ::

Imaš 2 HDMI priključka na monitorju, ki 100 % podpira konverzijo z DVI-ja. Ampak okej, samo da si vesel.

OttoParts ::

Spock83 je izjavil:

Rad bi si nabavil Asus PG278Q. Predvsem me mika 144Hz ter Gsync. Rad bi te zadeve sprobal. Vem da ni IPS. Me zanima a je še kaj dobavljivo tega ranga? Do sedaj imam Dell 2713HM.

Asus bo dal na trg PG279Q, ki ima vse kot predhodnik, vendar z IPS matriko (AHVA mislim da).
Linus ga je ravnokar na hitro predstavil.
Link ne vem, če bo "prijel" ni Linusov običajni YT kanal, ampak njegov kanal na platformi Vessel:
https://www.vessel.com/videos/VNatYrAk8

kumer ::

DarwiN je izjavil:

Itak.. Dell je vedno kul.. S2715H ali ukrivljeni SE2716H (Ne vem pa kako je z nakupom na podjedje pri Alza shop.. Predvidevam, da štima brez težav).. Samsungov pa imaš itak celo morje 27tk.

Ali pa naprosiš šefa za S32D850T, ki je sicer 1440p, ampak je 32" in je pika skoraj enako velika kot pri 27" FHD monitorju.. Pridobiš pa jasno delovno površino.


hvala za odgovor

alza shop odpade saj mora biti nakup v slo

gledam ta dell s2715h, ali gre za kakšen starejši model?
ker v ceneje.si sta samo 2 trgovini navedeni

npr za tega pa je navedeno 9 trgovin in je tudi ips,1920X1080

http://www.ceneje.si/Izdelek/3972988/ra...

sem morda kaj spregledal?

zakaj pa je ta dražji:

http://www.ceneje.si/Izdelek/4474123/ra...

je isto ips in 1920x1080

hvala

LP

DarwiN ::

s2715h je novejši 2014/15 model, P2714H pa 2013/14 (sej vidiš že po debelem, nič kaj privlačnem robu).. Ta EZ pa ne vem, kaj je to za eno čudo, ampak so ga povsod popljuvali, če vtipkaš v google.. So pa pri nas vsi občutno predragi, tko da mogoče boljše pozabit na Dell, razen če kje najdeš po realni ceni.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

gddr85 ::

btw v vednost ta "S" nima mat display kot u2715h, če te slučajno moti

kumer ::

za dell navijam zato gre ga imam tudi doma ;) (star model) in ima zelo dobro sliko

u2715h - seveda imam raje mat dispay, vendar ta model ima preveliko resolucijo (iščem 1080p) in pa je predrag, cca 570 eur

S2715H - ta je dobavljiv samo v alzashop, čudno da ga slo prodajalci ne prodajajo, če je že 2014 prišel na trg

če pozabim na dell, kaj potem priporočate, samsung, lg, asus...?, kateri model za cca 300 eur

Hvala

LP

gddr85 ::

mogoče P2714H, ni glih najnovejši ampak vseeno med boljšimi

DarwiN ::

S kakšnim Samsungom S27D390H tudi težko zgrešiš. Ali pa S27E510C oz. LS27E591CS, ki imata ukrivljen zaslon.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
««
13 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

monitor 27" (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5534974 (19327) Argica
»

27" monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7020999 (13187) scipascapa
»

Nakup ekrana/monitorja 2012 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8121507 (16582) Spock83
»

Samsung predstavil novo linijo LCD-monitorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
7324514 (22057) ST-777

Več podobnih tem