Forum » Pomoč in nasveti » Kreacija nove particije v win 7 kje je ves ostali prostor na disku?
Kreacija nove particije v win 7 kje je ves ostali prostor na disku?
Racunalnik ::
Imam 600gb disk, Imam eno C particijo zasedeno ima trenutno 100gb, ostalo bi naredil D in ves preostali plac pustil na D torej okoli 500gb, sedaj ko C disk v managerju shrinknem in hocem narediti 500gb za D mi ponuja kot celoto samo 200gb.
Zakaj je temu tako, zakaj je max 200gb za D particijo?
Zakaj je temu tako, zakaj je max 200gb za D particijo?
- spremenilo: Racunalnik ()
Ce dam skrci, mi pusti samo 200gb za D particijo, torej naredi C skrceno na okoli 300gb, enostavno ne pusti da bi ves preostali plac okol 500gb dal za D particijo in mi ni jasno zakaj.
Ziga Dolhar ::
Ker so podatki raztreseni po particiji.
Najprej poskusi z defragmentiranjem particije C. Če tudi po tem ne bo šlo skrčiti bolj, uporabi kako drugo namensko orodje - npr. Acronis Disk Director, ali pa tisto rusko varianto ... pozabil ime, bo DarkoLord povedal :).
Najprej poskusi z defragmentiranjem particije C. Če tudi po tem ne bo šlo skrčiti bolj, uporabi kako drugo namensko orodje - npr. Acronis Disk Director, ali pa tisto rusko varianto ... pozabil ime, bo DarkoLord povedal :).
https://dolhar.si/
Ma$terM|nd ::
Dobi si dol tale program pa si lahko po zelji nastavljas particije. Meni ni se nikoli zatajil.
Kateri avto gre najlepše po gozdu???
Službeni!
Službeni!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ma$terM|nd ()
Sem z Acronisom zacel ker tole ni nic da se 2 uri ukvarjam s particijami in zakaj nekaj noce.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk in particije (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7864 (6236) | solatko |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12394 (7875) | carota |
» | Premajhna sistemska particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2646 (2174) | joze67 |
» | HDD - particijeOddelek: Strojna oprema | 1594 (1396) | bluefish |
» | Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1736 (1429) | jernejc |