» »

Psihologija iger (games, gamification)

Psihologija iger (games, gamification)

Andruxa ::

A mi lahko nekdo, ki se bolj spozna na področje svetuje kakšno dobro literaturo na to temo? Zanimajo me zakonitosti iger z psihološkega stališča, analize obstoječih iger če obstajajo, statistike, ipd.

PS
zaenkrat sem prebral: Changing the game: How video games are transforming the future of business (David Edery), samo sem ostal razočaran, ker avtorju razen nekih površinskih opazk ni uspelo priti do kakršnihkoli pomembnejših zaključkov.
Lp, A
  • spremenilo: Andruxa ()

para! ::

No ravno strokovna psihološka literatura, ampak na Smashing je objavljen članek Gamification And UX: Where Users Win Or Lose, ki je zanimivo branje in na koncu imaš seznam nadaljnega branja (pravtako online članki).

lp
Death before dishonor!

garamond ::

Članki na gamasutra.com in whatgamesare.com (blog, tudi s tebi zanimivimi kategorijami) se mi zdijo ponavadi kakovostni, čeprav je odvisno od članka, koliko je psihološki. Mogoče lahko iščeš po teh dveh straneh. Čeprav ni strogo psihološka, ampak je vseobsegajoča, je izredno kakovostna entry-level kjiga The Art of Game Design od Schella s stališča game developerja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ender's Game (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
16726246 (13535) ZaphodBB
»

POZOR vsi ljubitelji znanstvene fantastike! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8317168 (12340) Tanja.C
»

Ena psihološka fora

Oddelek: Loža
211973 (1345) undefined

Več podobnih tem