Forum » Pomoč in nasveti » Lenovo 3000 N300 0769
Lenovo 3000 N300 0769
Hrenowsky ::
pred kratkim mi je kolega prinesel omenjen laptop. Problem je bil, da je bil laptop polit po tipkovnici za novo leto.
Ko sem ga prizgal mi je celo uspelo da je prisel v windowse (win7), ampak ker se je tipkovnica zatikala sem jo danes spral z alkoholom (med tem sem vzel vn se disk in ram ter cel komp spihal).
Zdej se je pa zakompliciralo
Laptop se ustavi v biosu oz zmrzne po par sekundah. v bios sicer pride (preko zunanje tipkovnice), to je pa vse.
Prvo sem mislil da je problem v disku, vendar je isto tudi ce diska ni notr.
Potem sem probal z F12 izbiro bootable device-a, vendar takoj po pritisku F12 stvar spet zmrzne.
Probal sem tudi Lenovo recovery something... pa tudi zmrzne (samo crn zaslon)
Po malo brskanja po netu sem najdu nov bios v katerem je popravek (Fix) Boot error occurs at Intel ICH8M SATA initialization., kar zna biti ta problem. Vendar je pa tu fora da se ne da biosa flashat z bootable cd ampak samo direktno iz windows-ov
Na lenovo strani sem celo najdu par takih primerov, samo nobene pametne resitve...
Please help!
Ko sem ga prizgal mi je celo uspelo da je prisel v windowse (win7), ampak ker se je tipkovnica zatikala sem jo danes spral z alkoholom (med tem sem vzel vn se disk in ram ter cel komp spihal).
Zdej se je pa zakompliciralo
Laptop se ustavi v biosu oz zmrzne po par sekundah. v bios sicer pride (preko zunanje tipkovnice), to je pa vse.
Prvo sem mislil da je problem v disku, vendar je isto tudi ce diska ni notr.
Potem sem probal z F12 izbiro bootable device-a, vendar takoj po pritisku F12 stvar spet zmrzne.
Probal sem tudi Lenovo recovery something... pa tudi zmrzne (samo crn zaslon)
Po malo brskanja po netu sem najdu nov bios v katerem je popravek (Fix) Boot error occurs at Intel ICH8M SATA initialization., kar zna biti ta problem. Vendar je pa tu fora da se ne da biosa flashat z bootable cd ampak samo direktno iz windows-ov
Na lenovo strani sem celo najdu par takih primerov, samo nobene pametne resitve...
Please help!
.:Biological insanity:.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako bootati iz USB na Windows tablici?Oddelek: Operacijski sistemi | 1991 (1640) | Compufreek |
» | Windows clean install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7838 (6682) | BorutK-73 |
» | IBM Thinkpad R31 meets floorOddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1415) | Pyr0Beast |
» | Windows Vista zmrzne ob zagonuOddelek: Operacijski sistemi | 1303 (1143) | Duhec |
» | nx8220 flashing bios failedOddelek: Strojna oprema | 2888 (2002) | Gapi |