Forum » Omrežja in internet » adsl na 2 compa preko mreze
adsl na 2 compa preko mreze
hasek ::
doma imam mrezo na 2 racunalnika sedaj sem dobil adsl in ga imam samo na 1 racunalniku kako narediti, da bo ta deloval tudi preko mreze podroben opis ce se da ker sem ze po drugih forumih iskal pa ni nihce nic vedel
Zavo ::
Sicer nisi napisal kateri sistem imaš nameščen ampak predvidevam, da imaš widows XP!
V bistvo ti bom opisal, kako imam jaz porihtano doma, imam pa internet preko kabla! Po moje je isto!
En PC mora biti server, ta pač mora imeti dve mrežni (ali lahko imaš net preko USB na ADSL)?
IP naslov mora biti različen (recimo 198.168.22.1 in 198.168.22.2), potem si gateway nastavi od tistega compa preko katerega greš v net, ostale nastavitve pa ostanejo( DNS... in to!).
In to je to! Upam, da nisem kaj izpustil!
V bistvo ti bom opisal, kako imam jaz porihtano doma, imam pa internet preko kabla! Po moje je isto!
En PC mora biti server, ta pač mora imeti dve mrežni (ali lahko imaš net preko USB na ADSL)?
IP naslov mora biti različen (recimo 198.168.22.1 in 198.168.22.2), potem si gateway nastavi od tistega compa preko katerega greš v net, ostale nastavitve pa ostanejo( DNS... in to!).
In to je to! Upam, da nisem kaj izpustil!
ali3n ::
Preberi tole zbirko nasvetov Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave ; tu imaš zbranih en kup linkov, ki ti bodo v pomoč.
Če se ti bo kaj zataknilo, pa vprašaj.
Če se ti bo kaj zataknilo, pa vprašaj.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
kaj je dosti ce imam mrezo in dam na vsaki racunalnik wingate kaj bo pol delal internet na obeh racunalnikah
a win98 nima Internet Connection Sharinga? mal pobrskaj po Help-u
lahko pa probaš tudi z Wingate...
glej, da bosta oba računalnika v isti delovni skupini (Workgroup),...
lahko pa probaš tudi z Wingate...
glej, da bosta oba računalnika v isti delovni skupini (Workgroup),...
- "Rozi vidm." "S psom!"
zaj se dal na oba racunalnika wingate glavni je tisti ko ma adsl gor priklopljen kaj morem se nastavit ker net se vedno ne dela na drugi masini
hm.. po spominu:
za Workgroup: My Computer -> klikn z desnim knofom -> properties -> Network ID
za Internet sharing pa v Add remove programs - add remove Windows components - tam poglej v Internet tools (se mi zdi... preglej vse); kolikor se spomnim morš to "doinštalirat" - rabil boš install Win98 CD.
Glede Wingate: preberi help file - zihr piše cel postopek, kako nastavit. Mislim da celo naredi eno disketo, ki jo potem vtakneš v drug kompjutr...
za Workgroup: My Computer -> klikn z desnim knofom -> properties -> Network ID
za Internet sharing pa v Add remove programs - add remove Windows components - tam poglej v Internet tools (se mi zdi... preglej vse); kolikor se spomnim morš to "doinštalirat" - rabil boš install Win98 CD.
Glede Wingate: preberi help file - zihr piše cel postopek, kako nastavit. Mislim da celo naredi eno disketo, ki jo potem vtakneš v drug kompjutr...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7939 (4670) | BlazP |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2346 (2079) | boogie |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1846 (1348) | Quickbeam |
» | Domace omrezjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1897 (1593) | ToniT |
» | ADSL in dva compaOddelek: Pomoč in nasveti | 878 (775) | SkIDiver |