Forum » Šola » Fizika - Dinamika (1. letnik gimnazije)
Fizika - Dinamika (1. letnik gimnazije)
Sqrt2 ::
Imam 2 zapleteni nalogi (vsaj zame) in upam, da mi bo kdo priskočil na pomoč in mi jih rešil.
1. Naloga: Klanec ima naklonski kot 30 stopinj, sila trenja je 0,2 , klado zalučamo po klancu navzgor z hitrostjo 30 m/s po klancu navzgor. S kolikšnim pospeškom se klada ustavi?
2. Naloga: Kroglica se zaleti v steno z hitrostjo 30 m/s pod kotom 20 stopinj in se odbije pod enakim kotom, masa kroglice je 2 kg, radij nje pa 2 cm, s kolikšno silo deluje kroglica na steno in pa kakšna je sprememba gibalne količine? [ Tukaj sem prišel do tega da, morem hitrost razdeliti na x in pa y komponento in pride v (10,28)]
Če si bo kdo vzel čas in jih rešil, se mu iskreno zahvaljujem za njegov čas in trud.
1. Naloga: Klanec ima naklonski kot 30 stopinj, sila trenja je 0,2 , klado zalučamo po klancu navzgor z hitrostjo 30 m/s po klancu navzgor. S kolikšnim pospeškom se klada ustavi?
2. Naloga: Kroglica se zaleti v steno z hitrostjo 30 m/s pod kotom 20 stopinj in se odbije pod enakim kotom, masa kroglice je 2 kg, radij nje pa 2 cm, s kolikšno silo deluje kroglica na steno in pa kakšna je sprememba gibalne količine? [ Tukaj sem prišel do tega da, morem hitrost razdeliti na x in pa y komponento in pride v (10,28)]
Če si bo kdo vzel čas in jih rešil, se mu iskreno zahvaljujem za njegov čas in trud.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fizika pomočOddelek: Šola | 4951 (1090) | parisjan |
» | Fizika ; premo gibanje ( UNI)Oddelek: Šola | 2557 (1816) | TheKekec |
» | 6 nalog za fiziko ... prosim pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12381 (10076) | lebdim |
» | Fizika... (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15486 (12326) | MatVZ |
» | Štiri naloge iz fizike?Oddelek: Šola | 2912 (2844) | Princo22 |