Forum » Kaj kupiti » CAD postaja
CAD postaja
antonhac ::
Starejšo DELL Precision 670 (Intel Xeon dual-core, 4GB RAMa, ...) bi uporabil za CAD delovno postajo (Autocad, Allplan, Archicad, .. nekaj od tega). Katero grafično kartico priporočate (PCI Express)?
krneki0001 ::
Ali boš risal v 3D ali v 2D?
Če v 2D, potem vsak Matrox prehiti nvidio quadro in ati (karkoli je že za cad), ker imajo matroxi ogromno podpore za CAD, v 3D pa se zadeva spremeni, ker matroxi tam niso dobri.
Če v 2D, potem vsak Matrox prehiti nvidio quadro in ati (karkoli je že za cad), ker imajo matroxi ogromno podpore za CAD, v 3D pa se zadeva spremeni, ker matroxi tam niso dobri.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Barbarpapa2 ::
Pozdravljen
Gre za postajo brez grafike? Sam sem lani kupil tej podobno HP XW8400 (isto Xeon dual core, 4GB RAM), notri je bila Quadro FX3500. Stvar dela, kot se šika. Sem pa predvsem 3D uporabnik (PTC Pro/E -> Wildfire -> Creo (pri PTC-ju so že prav tečni s temi preimenovanji) in pa Siemens NX6). Lahko rečem, da je bilo to z moje strani najbolje zapravljenih 350€, ki sem jih kdajkoli dal za rabljeno opremo ;-).
Če boš delal predvsem v 2D (tudi tu je pomembno, kako velike risbe boš obdeloval), potem zna biti Matrox (rabljene niso ravno pogoste, se mi zdi) dobra izbira. Za 3D pa kak rabljen Quadro....
LP
Jože
Gre za postajo brez grafike? Sam sem lani kupil tej podobno HP XW8400 (isto Xeon dual core, 4GB RAM), notri je bila Quadro FX3500. Stvar dela, kot se šika. Sem pa predvsem 3D uporabnik (PTC Pro/E -> Wildfire -> Creo (pri PTC-ju so že prav tečni s temi preimenovanji) in pa Siemens NX6). Lahko rečem, da je bilo to z moje strani najbolje zapravljenih 350€, ki sem jih kdajkoli dal za rabljeno opremo ;-).
Če boš delal predvsem v 2D (tudi tu je pomembno, kako velike risbe boš obdeloval), potem zna biti Matrox (rabljene niso ravno pogoste, se mi zdi) dobra izbira. Za 3D pa kak rabljen Quadro....
LP
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MATROX Se še splača?Oddelek: Strojna oprema | 2844 (2481) | Qushaak |
» | Računalo za CAD - kaj vzet (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6452 (4548) | cryptozaver |
» | PRO Grafična postajaOddelek: Kaj kupiti | 2863 (2188) | krneki0001 |
» | AMD ali INTELOddelek: Kaj kupiti | 1456 (1100) | Good Guy |
» | Kaj kupiti za delo z ACAD-omOddelek: Kaj kupiti | 1887 (1736) | Medved |