» »

Kaj kupiti za delo z ACAD-om

Kaj kupiti za delo z ACAD-om

bbn ::

Kak racunalnik naj kupim za delo z ACAD-om. Do sedaj nameravm vzeti: microstar K7T turbo ATX ,
thunderbird 1133/266 , 256MB PC133 7.5ns CAS3 SDRAM in matroxa G450 32 DDR, če ima kdo kako pripombo, nasvet naj mi sporoci.

JLP ::

Namest CAS3 uzem CAS2 RAM. Pa če je možn in se ne mudi tok počak na Matrox G550 k ma še bl kvalitetno grafiko in bi mogla zej kmal prodt na trg. Aja pa razmislm o 1333 Thunderbirdu k je sam okol 5K SIT draži sam se za delo z ACADom splača. Pa ne pozab na en ornk ventilator.
Live long and prosper!

su37 ::

Zdravo!
Kot prvo naj ti povem, da se ne preveč ustrašit Acad-a, ker to ni ne vem kaka pošast, ki bi zahtevala ne vem kak pc. Sam ti priporočam, da si kupiš hiter disk, procesor pa mislim da je od 600 naprej do vrha dovolj, saj v Acadu ne rabiš ne vem kake procesorske moči, razen če se boš ukvarjal s CAMom.
za programe kot so Solid Edge, Cimatron, PTC, SolidWorks,.. rabiš res močnejši stroj, toda za Acad, ki res ni ne vem kaj, pa ne rabiš kakega grozno močnega stroja. Pišem namreč iz svojih izkušenj, saj se vsak dan ukvarajam z močnimi modelirniki v CAD in delam tud s CAMom, ki je grozno požrešen kar se tiče hardware-a ; nikdar mu ni dovolj 0:)
Grafična je super, če boš risal predvsem v 2D, ravno zadnje dni sem ful prečital in predelal na to temo, saj si tud sam nabavljam grafično, pa si bom zaradi dela v 3d cadu in camu kupil ELSO Synergy II 16Mb, ki je optimizirana za to. Ima pa tudi posebno podporo za Acad, tako da morda ne bi bila napačna v tvojem pcju, saj pride tam okrog 27000 sit ( 16Mb rama). Ima ful podporo VSEM OpenGL ukazom.
Lep pozdrav!

Leon

ABX ::

Matrox ima dobro samo kvaliteto slike katera pride do izraza pri velikih monitorjih z visokim osveževanjem.

Če mislis delat v 2D okolju pa kartica sploh ni pomembna. Za 3D pa ti priporočam enega poceni Mx-a katerega lahko pozneje daš predelat v dragega quadro.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

yjj ::

Procesor najbrž ne boš navijal zato si omisli cenejšo plato

Trdi ::

Pa dober monitor od 19 navzgor tud ne bo odvec...
Trdota d.o.o.

Kekec ::

Ja res je masina je cist kul ti le glej da bo monitor velik pa kvalitetn, da se nebos matru z ocmi ali pa celo bolje kar dva monitorja!

Trdi ::

Dva?
Trdota d.o.o.

MiHec ::

Za avtocad 2D risanje res ne rabš kake hude mašine. Če pa boš delal 3D in kakšne renderacije pa je dobro imeti malo rezerve. Predvsem je treba imeti dovolj ram-a (odprtih več risb). Raje si nabavi zares kvaliteten monitor da ti ne bojo po koncu dneva odpadle oči (al pa da ti navjo rekl da si zakajen)>:D
PaintBall rules!

HEKO ::

Pa RAMa bi jaz vzel pol giga....kr ti bo kasneje 100% prav prišel..
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

BaTeMaN ::

No ja jaz delam v službi na ACADu 2000i in imam 19" monitor p3 733 ter 256RAMa...(GTS) Delam 3d in 2d,.. za 2d zadostuje že pentium1 :) Za 3d ko je kak dwg nad 1MB ali do 10MB pa tudi ni večjih težav,.. če si začetnik,.. pa se sploh ne sekiraj,.. ker je vprašanje, kdaj boš znal naredit 3d sliko, ki bo resno zahtevna .. če študiraš arhitekturo,. in misliš risat tiste risbice,.. potem sploh ne rabiš it preko,... p3 600 :). Velik monitor pa je le LEPO če imaš... drugače pa, ko boš nekaj časa delal,.. opaziš, da na miški hitro zoomaš not in ven :) Raje šparaj na systemu in namesto printerja kupi ploter. Tvoj produkt namreč ne bo dwg temveč skica ali projekt... :)

LP
Govoril sem iz izkušenj.

bastadu ::

Čisti AutoCAD sploh ni primeren za 3D risanje/modeliranje, ampak je namenjen izdelavi 2D skic oz. načrtov. Če bi hoteli narediti 3D skico/sliko/model pa bi potrebovali kakšne dodatke h ACADu, ki je na primer Mechanical Desktop. Če pa se hočete resneje ukvarjati v 3D, pa obstaja mnogo drugih programov, ki so prav namenjeni za 3D modeliranje. Tako v takšnem programu narediš model in ga exportiraš v acad in tako lahko narediš 3D skico/načrt veliko enostavneje... Ker veliko CAD programov podpira standardne formate datotek (naprimer *.dxf, *dwg, *.igs) je ta izmenjava zelo enostavna.

DOLF ::

Sam škatla je še predobr zastavljena. Povdaril pa bi še MIŠ!!! Glodalec in monitor sta ti ta trenutek najpomembnejša, saj je tvoj compič že v osnovi predobr za ACAD!!!
Monitor: Iiyama pro510
MIŠ: tistih do 3kSIT ne kupuj ker ti preveč upočasnijo delo. (jst sm čist zadovoln z MauseMan-om)

Medved ::

za AutoCad je pomembna memorija (čim več) in čim hitrejši disk-najbolš scasi, ostalo je stvar okusa. AutoCad ima velike fajle (moji so tud do 25-30 Mb, tako da rabiš hiter disk in spomin, da vse to naloži, potem pa dela normalno:)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AutoCAD pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
202149 (1177) nejcek74
»

racunalnik za autocad

Oddelek: Kaj kupiti
234861 (3732) dmk
»

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8515012 (11339) Company
»

Autocad ali Pro/Engineer, kaj izbrati za začetnika?

Oddelek: Programska oprema
164712 (4396) Loki
»

Predavanje AutoCad-a

Oddelek: Programska oprema
153200 (2928) Invention

Več podobnih tem