Forum » Kaj kupiti » Kateri procesor - za single threading aplikacije
Kateri procesor - za single threading aplikacije
Blindeye ::
Zdravo.
Torej imam zelo kratko vprašanje. Kateri procesor je trenutno najhitrejši/najboljši za single threading aplikacije.
A je to: Intel Core i7 3960X 3.3 GHz? Ali morda kateri od Xeonov (v tem primeru, katero plato)? Koliko bi se dalo tak procesor naviti (vodno hlajenje)?
Kakšno vodno hlajenje kupiti?
Hvala in lp.
Torej imam zelo kratko vprašanje. Kateri procesor je trenutno najhitrejši/najboljši za single threading aplikacije.
A je to: Intel Core i7 3960X 3.3 GHz? Ali morda kateri od Xeonov (v tem primeru, katero plato)? Koliko bi se dalo tak procesor naviti (vodno hlajenje)?
Kakšno vodno hlajenje kupiti?
Hvala in lp.
Isotropic ::
povej za zacetek katera aplikacija.
drugace je pa tako, da je l3 shared, tko da je odvisno, kuk mas globoke zepe. tudi z i5 bos nekaj profitiral na ta racun, najboljsi bo pa seveda 3960.
drugace je pa tako, da je l3 shared, tko da je odvisno, kuk mas globoke zepe. tudi z i5 bos nekaj profitiral na ta racun, najboljsi bo pa seveda 3960.
Aplikacija je single thread, zelo specifična, grafična nima nobene vloge.
Gledam vsaj 3960X. Tako, da cena ne igra vloge. Iščem najboljši procesor ta trenutek - pogoj je, da se da navit in to zelo.
Zanima me le ali je kateri Xeon boljši od 3960X in v tem primeru še, katero plato je potrebno vzeti.
LP in hvala.
Gledam vsaj 3960X. Tako, da cena ne igra vloge. Iščem najboljši procesor ta trenutek - pogoj je, da se da navit in to zelo.
Zanima me le ali je kateri Xeon boljši od 3960X in v tem primeru še, katero plato je potrebno vzeti.
LP in hvala.
Loocas ::
Mislim, da 2600K ali 3770K nista boljša od 3960X. Se motim?
Pa če boš kalkuliral na enem jedru?! Kaj ti bo 6-jedrnik?? A sploh zastopiš kako stvari funkcionirajo?
Zaradi časovne stiske in zadeve, ki lahko traja zelo dolgo, je vsaka ura, ki se pridobi z boljšim procesorjem izjemnega pomena. Nima veze cena. Nima veze, da bo 90% jeder neuporabljenih. Vezo ima samo to, kateri procesor lahko z enim jedrom najhitreje nekaj naredi.
Razumem price/performance. Ne iščem tega. Upam, da sem odgovoril...
Edit: Nikoli se nisem ukvarjal s high-end procesorji, zato tega ranga ne poznam in sem zdaj tukaj...
LP
Razumem price/performance. Ne iščem tega. Upam, da sem odgovoril...
Edit: Nikoli se nisem ukvarjal s high-end procesorji, zato tega ranga ne poznam in sem zdaj tukaj...
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blindeye ()
kihc ::
V tem primeru bi se verjetno 3960X verjetno res obnesel za odtenek bolje (višji max. turbo freq, malo več cachea), AMPAK se pa 4 jedrnik (3930K) verjetno bolje navije.
x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | konfig do 650EUR (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 15172 (14079) | Predator ^^ |
» | Odvisnost grafične od procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13256 (12590) | ABX |
» | Z77 ali X79Oddelek: Strojna oprema | 3990 (3538) | m4d_m4n |