» »

Rabim pomoč pri izbiri zunanjega diska - WD ali kaj drugega?

Rabim pomoč pri izbiri zunanjega diska - WD ali kaj drugega?

nennen ::

Pozdravljeni!

V leclerc imajo WD, zunanji trdi disk 6,35 cm Elemets, 750 GB, USB 3.0, 2 leti garancije. V akciji je sedaj 88 € (no plačaš v resnici 114 € - ker sem pogosto tam, mi to ni blem, in se mi zdi samo ˝malo˝ izkoriščevalsko˝.) :)

Imam prenosnik z eno luknjo 3.0.

Ne bi šla na manj GB, kvečjemu več. Glede evrov pa smo počasi tam tam. Velikost tudi naj ne bo prelika. Shranjevala bi predvsem back up računalnika, filmske zbirke in fotke. Naj deluje tiho.

Kolega pravi da mu je WD crknil po treh letih, in mu je zelo žal ne toliko za filmsko in glasbeni zbirko, ampak za družinskim fotografijami. Je to osamljen primer ali standard? Vaše izkušnje s to znamko.

Že vnaprej hvala za nasvete in odg!

king67 ::

Saj ne bom tople vode odkril, če rečem, da je pomembno arhivo treba imeti vsaj na dveh medijih (po možnosti na dveh lokacijah). Samo malo po forumih (tudi tem) poglej, pa boš videla, kako s(m)o uporabniki naivni in nespametni, ko imamo vse fotke in pomembne dokumente samo na disku v računalniku. Nekoč pa ta 'crkne' in je jok in stok. Dokler sam ne doživiš česa podobnega, se pač ne zavedaš, kako pomembno je imeti arhivo dobro urejeno. Glede mojih iskušenj z diski; WD, Seagate - no ok, Toshiba, Samsung, Hitachi - ok.

lp,
king67

zhorzh ::

Po mojih izkušnjah zaobidi WD zunanje diske na kilometer.
V zadnjih 2 letih sem z 8-ih takih diskov reševal podatke. 6x neuspešno, v vseh 6-ih primerih je šel servo mehanizem (zgleda da so dost občutljivi - velikokrat je uporabnik samo kabel nerodno zahaklal).
Garancija ti tukaj ne pomaga, ker v garanciji ne obnavljajo podatkov z diska, ampak ti samo zamenjajo z novim, tvoji podatki pa naj se je*****.

Karkoli drugega kot WD torej je moj nasvet.

Mavrik ::

Seveda si reševal z WDjev, saj pa so daleč najpogostejši diski na trgu in jih posledično vsi kupujejo :P.

Statistično WDji ne odpovedujejo kaj opazno bolj kot katerakoli druga znamka - in posledično ti je vseeno kaj kupiš. Je pa res da zunanji diski (najsi WD, Seagate ali karkoli drugega) opazno pogosteje umirajo kot notranji - mehanika slabo prenaša tresljaje.
The truth is rarely pure and never simple.

nennen ::

Aha. Hvala za odg.

Torej bom to ponudbo izpustila in poiskala druge firme oz. akcije.

@king 67: sej zato si pa mislim ta disk omislit, neki mam na dvdjih, neki na ključkih, bi pa rada sedaj to uredila z zanesljivim zunanjim diskom. Sej to obstaja, ne? :)

Predlogi glede Toshibe, Samsunga, Hitachija?

Disk bi bil več ali manj v kotu za mizo, se vsake kvatre povezal s kablom do prenosnika, drugače mu pa privoščim mirno življenje.

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zunanji disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9712518 (3426) Rias Gremory
»

Zunanji trdi disk? (strani: 1 2 )

6216428 (6074) Karen
»

Zunanji disk 2.5

132374 (1787) alpha1
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29534877 (15027) xyxyxyxy
»

nakup zunanjega HDD

282271 (1525) Spock83

Več podobnih tem