» »

Goveja muska

Goveja muska

Temo vidijo: vsi

Nissan GTR ::

naj mi kdo razloži, zakaj je goveja muska spet popularna. Goveja muska dobi prime time v petek zvečer (a s tem mirijo nezadovoljne volivce?).


Mislim, da je goveja muska spet popularna zato, ker je to nekakšna slovenska reakcija na balkanski turbo folk s katerim nas je vladajoči režim načrtno preplavil in "multikulturaliziral" v zadnjih 20 letih... akcija vedno povzroči tudi reakcijo...

Balkanski turbo folk na vsakem vogalu in Ljubljana konstantno prelepljena z jumbo plakati, kjer nas razne "carice" pozivajo na gospodarsko razstavišče, pa razne kvazi visoko kulturne oboževalce jazza seveda ne motijo, ker to vas pa seveda kulturno bogati. Svojo visoko kulturo pa hohštaplerji, kot vas je pravilno poimenoval veliki Boris Pahor, zganjate samo takrat kot z viška gledate na alpsko glasbo in slovensko narodno nošo, opanke in turško-srbski ritmi popačeni na sintisazerju vas ne motijo in vas "bogatijo".

jype ::

Nissan GTR> slovenska reakcija na balkanski turbo folk s katerim nas je vladajoči režim načrtno preplavil in "multikulturaliziral" v zadnjih 20 letih...

Kako, prosim? Kje pa lahko vidim "balkanski turbo folk" (ker jaz ga še nisem slišal) in kako je z njegovim predvajanjem povezan "režim", kdorkoli že to je?

Nissan GTR> Balkanski turbo folk na vsakem vogalu in Ljubljana konstantno prelepljena z jumbo plakati, kjer nas razne "carice" pozivajo na gospodarsko razstavišče

Ja, al pa razni carji pozivajo v hitre avtomobile. Isti kurec.

Nissan GTR> opanke in turško-srbski ritmi popačeni na sintisazerju vas ne motijo in vas "bogatijo".

Obišči psihiatra, preden bo prepozno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

technolog ::

jype je izjavil:


technolog> In če že mladi moramo poslušat turbo folk, potem naj bo to slovenski ali pa nemški. Poln kurac mam že te balkanske muzke (Ceca, Severina, razni Mileti Kitiči, ...), ker jo maš res na vsakem koraku.

Aha, se pravi dejansko ste nestrpni, ampak zgolj do tuje bedaste glasbe. Domača bedasta glasba je torej OK. Pa ti veš, kako se imenujejo ljudje, ki delijo tvoje mnenje?


Ne gre za nestrpnost, ampak ker jo je preveč. Kater del pre-več ti ni jasen :) Katerekoli stvari pre-več ni dobro in ti začne hodit na živce.

Mami, jype me trolla! :P

Zgodovina sprememb…

panteist ::

Jaz pa niti nimam oblikovanega posebnega stališča do "goveje" glasbe. Meni osebno harmonika in besedila ne ležita, me pa ne moti, če jo kdo drug posluša. Drugače pa znam uživati v celem spektru zvrsti...pa naj bodo to francoski šansoni, post-rock, sploh jazz mi noro paše, včasih pa še kakšen doom metal komad, dubstep ali pa folk - recimo v stilu Bon Iver.

jype ::

technolog> Ne gre za nestrpnost, ampak ker jo je preveč. Kater del pre-več ti ni jasen :) Katerekoli stvari pre-več ni dobro in ti začne hodit na živce.

Na medkrajevnih avtobusnih linijah se baje še vedno rola predvsem slovenska goveja glasba. Mlajši kolegi tožijo, da je preživetje vožnje možno le z uporabo osebnega predvajalnika in dovolj dobrih slušalk.

Verjamem, da je ponekod tudi balkanski turbofolk moteč, a jaz ga ne slišim nikjer (pa živim v Ljubljani).

technolog ::

Ok, fair odgovor. Pri nas na busu dejansko obstaja nek voznik, ki vrti Radio Ognjišče, pač potrpiš. Ne morš vsem ustrežt, ker zvočnik je samo en. :)

Ampak nima veze, ni dober argument, če nek voznik vrti zjutraj NZ glasbo. To ne dokaže nič (sklepam da si poskusil dokazat, da je tudi NZ glasbe preveč).

Zgodovina sprememb…

jype ::

Narodnozabavna glasba ni isto kot goveja. Gre marsikomu na jetra, a v svojem bistvu ni nujno obsceno bedasto insinuiranje na to da smo vsi obsedeni z velikimi prsmi in pogoltni in potrebni kot prašiči.

technolog> To ne dokaže nič

Dokaže, da balkanski turbofolk ni globalno prevalenten. Res mi ni jasno, kje ga sploh slišite? V disko klubih? Čemu pa rinete tja?

joze ::

Imamo dobro in slabo narodno-zabavno glasbo. Žal je ta o kateri govorite v glavnem slaba.
Zakaj je tako popularna pri mladih? Ker so jo v zadnjem obdobju začeli proizvajat mladi, ki so glasbeno izobraženi in ki v besedilih ne opevajo več maminih rut in Frenka ki je dal za pijačo.

Evo nekaj primerov kvalitetne NZ glasbe:


figula ::

Am, zanima me izključno slovenska goveja muska. Za vse ostalo si odprite svojo temo.

Še vedno ne vemo, v čem je vzork, da mladi poslušajo govejo musko.

off ne bom kej dost dovolu. če se kdo ljubi, naj se izljubi na ZS.


... kam se je izgubil kuglvinkl? ...

technolog ::

Narodnozabavna glasba ni isto kot goveja. Gre marsikomu na jetra, a v svojem bistvu ni nujno obsceno bedasto insinuiranje na to da smo vsi obsedeni z velikimi prsmi in pogoltni in potrebni kot prašiči.


Hočeš rečt, da mi daš prav, da je primitivno lahko besedilo (in recimo videospot), melodija pa ne?

Imamo dobro in slabo narodno-zabavno glasbo. Žal je ta o kateri govorite v glavnem slaba.
Zakaj je tako popularna pri mladih? Ker so jo v zadnjem obdobju začeli proizvajat mladi, ki so glasbeno izobraženi in ki v besedilih ne opevajo več maminih rut in Frenka ki je dal za pijačo.


To hočem js že od začetka povedat.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

'... kam se je izgubil kuglvinkl? ...'
Među paradoksima.

Kdaj s'pa še vidla da ma kugla vinkle:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

figula> ... kam se je izgubil kuglvinkl? ...

Upajmo, da se mu je zavlekel postkoitalni dremež :)

joze> Evo nekaj primerov kvalitetne NZ glasbe:

Ja. Ni niti zatežena, niti zlajnana.

technolog> Hočeš rečt, da mi daš prav, da je primitivno lahko besedilo (in recimo videospot), melodija pa ne?

Ne. Poslušaj primere, ki jih je prilepil uporabnik joze in jih primerjaj s primeri, podanimi na začetku teme.

technolog> Ne greš ti nikoli "v lajf"? :)

O, grem, ampak ne v pajzle turbofolk poslušat.

technolog> To hočem js že od začetka povedat.

Kvalitetne narodnozabavne glasbe ni treba žalit z nazivom "goveja", ane. Je pa res ni veliko in ne, ni mi všeč in je ne poslušam, me pa tudi ne začnejo boleti možgani, če jo slučajno slišim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

technolog ::

Kvalitetne narodnozabavne glasbe ni treba žalit z nazivom "goveja", ane. Je pa res ni veliko in ne, ni mi všeč in je ne poslušam, me pa tudi ne začnejo boleti možgani, če jo slučajno slišim.


"Goveja" ni žaljivka, ampak splošno sprejet sinonim za NZ glasbo.

http://www.sigic.si/odzven/narodnozabav...

Kar nekaj let je že od pojava izraza "goveja muska", s katerim mnogi označujejo narodnozabavno glasbo

Goran's Blog ::

Ko berem poste nekaterih, ki pravijo da je slabo če poslušate narodno-zabavno(govejo) glasbo me prime slabo od vaših komentarjih.
Naj mi kdo razloži zakaj bi bila narodno zabavna glasba nižje stopnje od drugih zvrsti? Osebno mi je všeč, seveda kvalitetna NZ glasba, pa ne pravim da jo poslušam vsak dan 2-3 pesmi na teden več ne. Mislim tudi, da je pri nekatirih ansamblih zaigrana oziroma narejena na zelo visokem nivoju!
Tisti kateri mislite, da je to slaba glasba: Kupte pištolo in se ubite s kamnom drugega nimam kaj reči saj je enakovredna vsem drugim zvrstem!
Pa brez zamere glede kamna:)

w00tnes ::

Hm jaz sicer v večini poslušam razne zvrsti metala, ampak se občasnih slakov/avsenikov/modrijanov nič ne branim... ne vem zakaj bi bilo s tem kaj narobe :)

galu ::

Goveja muzika je popularna v generaciji nad 25 let, predvsem na kmetih. Medtem je pa balkan stil neprimerljivo bolj razširjen med mladimi (po raznih diskotekah - patetično, nočnih klubih ipd.). Govorim lahko za Pomurje, kjer je situacija resnično... goveja in "primitivna".;)

Jaz?


Čez to ga ni!
Tako to gre.

Dr_M ::

Jest naprimer zaganja sploh ne prenesem. Postanem kar zivcen in agresiven, ampak kljub temu ne govorim folku, ki to poslusa, da je primitiven, ker te to naredi takega.


;)

Naprimer nekateri hvalijo Jazz... Kako je pa to lahko najboljsa stvar po narezanem kruhu? Ja ne more bit, poglejte kdo ga je ustvaril. Se malo nizji sloj in manj izobrazen folk, kot pa govedarji.

Matako ::

Maidni so imeli dobro spročilo za res hude situacije (ko bo govedina dokončno preplavila svet) : run to the hiiiils, run for your lay-iii-ayfe!

Ni druge.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Goran's Blog ::

GaŁu haha v generaciji nad 25let? A ti to resno? Vidim, da nimaš pojma od pojma! Ubistvi zelo veloko mladosnikov 13,14,15,16 itd let celo igra harmoniko oziroma v kakšnem ansamblu in jih tudi veliko posluša to zvrst.
Glede Maidnu pa nimam pripomb dober band.

donfilipo ::

'Kupte pištolo in se ubite s kamnom drugega nimam kaj reči saj je enakovredna vsem drugim zvrstem!
Pa brez zamere glede kamna:)'

Kamn je jedro roka.

Ostalo je zavijanje.
:)

Obstajajo biased okusi glede na skupine v katerih se sučeš.
Juretova je recimo biased na alternativno a vendar priznano svetovno kvalitetno glasbo. Pomeni cenjeno povsod praktično. Od regionalne pa priznajo uporništvo sporočila.

Pomeni sporočilo ni:
-bova ležala, bo muzka igrala, pol se bova pa malo šlatala...
gre tudi drugače kvalitetneje:
-z nežno roko šla boš skozi lase, ko pomladanske rože zadehte...

ampak je sporočilo:
-i was riding in the back od the cab in USA
there was a girl with me wich was quite ok
except she had a hustle there and a hustle in
drinking rum and drinking beer, sniffing coke and heroin
so i said we should take a walk on the wild side....

ali
-Holly Came From Miami, Fla
Hitchhiked Her Way Across The USA.
Plucked Her Eyebrows On The Way
Shaved Her Leg And Then He Was She - She Said:

Hey Babe, Take A Walk On The Wild Side,
Said Hey Honey, Take A Walk On The Wild Side.

razlika
oboje namiguje na sex
vendar je opaziti da gre v drugem primeru še za en drug problem, ....družbeno kritičen.
In če gre to preko glasbe, tudi če bi celo šlo preko zabavne in narodne glasbe (kar dejansko gre samo ta pravi še nismo vkup butnl:) je za skupino jureta to super.
Je pa takole. To je preverjeno skupina, ki daje med največjimi dodanimi vrednosti v sloveniji in celo svetu!
tako da...imajo morda nekako več glasov?

Jahne. Sorry. S tem se verjetno niti sami ne morejo strinjati. Tako da če gre za komercialno in lahkotno sporočilo: anyting goes (kot sporočilo NE pa melodija!), če pa gre za kvaliteto sporočila pa...hej probat je treba.

Čez mrzli laz je k nam v vas zahajal mlad kurir...
je krasen valček lahko, partizanska legendarna, pa klinac nikad nikako da prođe. Zakaj sem dobil za idejo težke batine?

Za časa udbe so vili avseniki tetirani kot narodno zajevabni napol narodni izdajalci!!! Res. Če je že kaj prodrlo čez bariere udbe, je bil to klasičen jazz nekaj popa pri rocku se je pa že moralo začeti uporništvo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

kuglvinkl ::

Oui oui, spat sem šel :).

Še enkrat glede Balkana. Nikol nisem bil temu izpostavljen, sem imel to srečo, da sem si sami zbiral okolje, v katerem si nahajam, čem rečt, punce so šle z menoj, ne jaz za njimi, tako da o tem ne vem nič. In zdej res bistveno, balkan muska ne dobiva prime timea na nacionalni televiziji (kako je z RA1 ne vem).

So pa (boleče?) zanimivi pasusi v hrvaški popularni muski, npr. na "Svi hrvatine, a svaki skače ka klokan čim čuje cecu i il neki hit turbo folka," TBF, Heroyx.

Nazaj k slovenski goveji muski.

Slovenije goveja muska ne definira. Niti približno. 1000x bolj jo že kakšen Škof z uglasbitvijo Zajca. [insert kateri koli kvaliteten slovenski band here].

Čem rečt, da je nekomu v interesu, da dobi ta goveja muska dodaten zalet. Dobiva državno sponzorstvo. Pa moram razumet zakaj. Zato imamo to temo.

delfinus ::

Tudi na japonskem so navduseni z govejo glasbo :) : Edelweisskapelle - Mi se mamo radi

Gregor P ::

jype je izjavil:

Narodnozabavna glasba ni isto kot goveja.

Sem se že hotel razburjati, kaj naj bi bilo narobe z našo narodnozabavno glasbo (Avseniki, Slak itd.), vendar vidim, da ne govorite o tem, temveč o neki novi, "goveji", ki pravite, da je povsem nekaj drugega, tako da potem ni potrebe po komentiranju.

Sicer je definicija "goveje glasbe" v wikipediji obrazložena takole:
Nekateri ji slabšalno pravijo goveja muska ali kar govedna, to pa zato, ker naj bi ta glasba, kakor meni poznavalec Ivan Sivec, verjetno sodila zraven nedeljske goveje juhe.

... vendar vi očitno govorite o nečem drugem.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Goran's Blog ::

kuglvinkl je izjavil:

Oui oui, spat sem šel :).

Še enkrat glede Balkana. Nikol nisem bil temu izpostavljen, sem imel to srečo, da sem si sami zbiral okolje, v katerem si nahajam, čem rečt, punce so šle z menoj, ne jaz za njimi, tako da o tem ne vem nič. In zdej res bistveno, balkan muska ne dobiva prime timea na nacionalni televiziji (kako je z RA1 ne vem).

So pa (boleče?) zanimivi pasusi v hrvaški popularni muski, npr. na "Svi hrvatine, a svaki skače ka klokan čim čuje cecu i il neki hit turbo folka," TBF, Heroyx.

Nazaj k slovenski goveji muski.

Slovenije goveja muska ne definira. Niti približno. 1000x bolj jo že kakšen Škof z uglasbitvijo Zajca. [insert kateri koli kvaliteten slovenski band here].

Čem rečt, da je nekomu v interesu, da dobi ta goveja muska dodaten zalet. Dobiva državno sponzorstvo. Pa moram razumet zakaj. Zato imamo to temo.


Težko je razumeti zakaj. Če gledam pred 10 leti na primorskem je zelo malo fantov in deklet igralo harmoniko. V zadnjem času jo igra neizmerno veliko, sploh pa notranjska ter vzhodna Slovenija gore je še bolj razširjena harmonika. Nekaterim je v interesu sigurno! Recimo 100+ izdelovalcem harmonik? Ali pa izdelovalcem NZ kitar,strun,bas kitar itd...

galu ::

Ubistvi zelo veloko mladosnikov 13,14,15,16 itd let celo igra harmoniko oziroma v kakšnem ansamblu


1. izredno majhen procent napram tistim "balkan" fanom.
2. Koliko od teh piko % je v ansamblu ker "morajo" biti (glasbene šole, vpliv staršev)? Jaz osebno poznam veliko takih - in lahko povem, da kakor hitro se rešijo teh okov, harmonika gre hitro v kot.
3. A poznaš katerega izmed teh hill-billyev, ki nima izvora na kmetiji in ne igra harmonike ker so tako pač doma rekli ali mora nadaljevati dedkovo tradicijo..?

To muziko se posluša zaradi okolja in vpliva vzornikov.
Tako to gre.

joze ::

kuglvinkl je izjavil:



Čem rečt, da je nekomu v interesu, da dobi ta goveja muska dodaten zalet. Dobiva državno sponzorstvo. Pa moram razumet zakaj. Zato imamo to temo.


Mogoče pa zgolj zato, ker je to edina glasbena zvrst, ki smo jo izumili Slovenci.

kuglvinkl ::

zdej me je donfilipo spomnu na eno zanimivo primerjavo.

Prizori med pari.

Da se naredit tako fotko, da jo lahko gledaš 15 minut. Pole še pol ure zreš nekam, ker ti možgani divjajo in ne moreš gledat.

Lahko pa maš snapshot para, kot jih je že 1*10na24. In zdej mamo relevanten del populacije, ki obužuje gledat te brezvezne snapshote.

To me skrbi :)

joze je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:



Čem rečt, da je nekomu v interesu, da dobi ta goveja muska dodaten zalet. Dobiva državno sponzorstvo. Pa moram razumet zakaj. Zato imamo to temo.


Mogoče pa zgolj zato, ker je to edina glasbena zvrst, ki smo jo izumili Slovenci.


Ni dovolj dobro. Če že je to samo izgovor.

No vsaj upam, da kakšen res ne misli, da si zaradi tega goveja muska zasluži spoznorstvo.

Zgodovina sprememb…

Goran's Blog ::

galu je izjavil:

Ubistvi zelo veloko mladosnikov 13,14,15,16 itd let celo igra harmoniko oziroma v kakšnem ansamblu


1. izredno majhen procent napram tistim "balkan" fanom.
2. Koliko od teh piko % je v ansamblu ker "morajo" biti (glasbene šole, vpliv staršev)? Jaz osebno poznam veliko takih - in lahko povem, da kakor hitro se rešijo teh okov, harmonika gre hitro v kot.
3. A poznaš katerega izmed teh hill-billyev, ki nima izvora na kmetiji in ne igra harmonike ker so tako pač doma rekli ali mora nadaljevati dedkovo tradicijo..?

To muziko se posluša zaradi okolja in vpliva vzornikov.


No da ti odgovorim, da se sučem že vrsto let okoli teh voda.
2. Veliko jih je v ansamblih in glasbene šole in starši sploh niso pomembni ne trosi neumnosti! Veliko jih glasbene šole niso niti povohali! Drugo so pa učitelji harmonike(ne v glasbeni šoli ker tam te učijo neumnosti)!
3. Seveda poznam in to jih je zelo veliko, kateri niso s kmetije doma. Ubistvi zmeram več jih je takih!


Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Preprosto si ne predstavljam, da bi ob kravicah, pečenicah in zelju poslušal kaj drugega kot našo dobro staro narodnozabavno glasbo.8-)

Vi to verjetno počnete ob kakšnem death metalu, ali pa morda zadnje čase bolj popularnemu dubstepu:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

kuglvinkl ::

Gregor P je izjavil:

Preprosto si ne predstavljam, da bi ob kravicah, pečenicah in zelju poslušal kaj drugega kot našo dobro staro narodnozabavno glasbo.8-)

Vi to verjetno počnete ob kakšnem death metalu, ali pa morda zadnje čase bolj popopranemu dubstepu:8)


Dej še mau poenostav no, da ti bo lažje...

Goran's Blog ::

kuglvinkl je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Preprosto si ne predstavljam, da bi ob kravicah, pečenicah in zelju poslušal kaj drugega kot našo dobro staro narodnozabavno glasbo.8-)

Vi to verjetno počnete ob kakšnem death metalu, ali pa morda zadnje čase bolj popopranemu dubstepu:8)


Dej še mau poenostav no, da ti bo lažje...

Potem pa pride nekdo iz "Lublane" in ne zna niti ene Slovenske besede napisat!

Gregor P ::

Vsaka glasba ima svojo mesto v naši družbi, tako ne da ne vem, kaj bi bilo narobe, če nekdo posluša nekaj kar mu je všeč?

Mar se naše narodnozabavne glasbe sramujete, ali kaj? Vam je nerodno, ko nekdo zavrti Avsenika in bi se najrajši v zemljo vdrli?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

kuglvinkl ::

Gregor, dej preber temo no...

Goran's Blog ::

No naj vam pokažem enega najboljšega harmonikarja v Sloveniji, ki ima band z bolj alternativno glasbo s harmoniko seveda:

Gregor P ::

kuglvinkl je izjavil:

Gregor, dej preber temo no...

Sem šel; vi pa bi morali začeti pravilno uporabljati izraze ker kot rečeno je "goveja glasba" slabšalno za "narodnozabavna glasba"; jupe je sicer dejal, da vi pravzaprav sploh ne govorite o narodnozabavni glasbi, torej potemtakem glede na definicijo tudi o "goveji" ne. :|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Goran's Blog ::

Gregor P je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Gregor, dej preber temo no...

Sem šel; vi pa bi morali začeti pravilno uporabljati izraze ker kot rečeno je "goveja glasba" slabšalno za "narodnozabavna glasba"; jupe je sicer dejal, da vi pravzaprav sploh ne govorite o narodnozabavni glasbi, torej potemtakem glede na definicijo tudi o "goveji" ne. :|

Vsekakor se strinjam s teboj! Oni pravijo "goveja" wtf? Jaz poznam samo narodno zabavno kvalitetno glasbo.

galu ::

Za tebe že vemo, da si oh in sploh slovenske kulture.:D

@tvoj prejšnji post...
Born this way, is ur excuse then? :facepalm:
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: galu ()

kuglvinkl ::

gregor, po vseh postih je vse kar imaš za povedat, da smo uporabil napačno terminolgijo? :) hehe, bravo.

Vsi točno vemo o čem govorimo. Razen tebe.

Povej kej na predmet teme, ostalo bo rdeče barve (jamr glede te zadnje povedi bo pa sploh brisan).

Move on temo :)

Goran's Blog ::

Spet imaš napačen pogled na svet.
1.Sploh nisem oh in sploh slovenske kulture in jo spoštujem
2.Poslušam vse zvrsti glasbe
3. Najljubša mi je pa rock glasba iz 80-setih
4.Spoštujem vse zvrsti glasbe ne pa kot nekateri:)

donfilipo ::

Goran's Blog je izjavil:

No naj vam pokažem enega najboljšega harmonikarja v Sloveniji, ki ima band z bolj alternativno glasbo s harmoniko seveda:


Uau. Iskreno res tole je pa uau. Čisti jazz. Z malo etno primesi z več koncev. Lirika za ušesa.

Kar žalostno da ni epike, po domače, da za tole še nisem slišal, kar pa pomeni, da je za kvalitetno glasbo vendarle res treba brskati.

No če pa naletiš nanjo na froumu pa tudi ok.
Zame veliko bolj ok, kot v gostilni8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

galu ::

>mckmck

Glede prvega stavka, sem uporabljal sarkazem..:)

Ampak kar se tiče stavka: "Born this way, is ur excuse then?"

Pa nisi odgovoril.:D
Tako to gre.

Goran's Blog ::

Še ena kaj se lahko vse na harmoniko naredi:


GaŁu: "Born this way, is ur excuse then?" Na ta komentar ni pa nimam kaj odgovorit:)

Gregor P ::

kuglvinkl je izjavil:

gregor, po vseh postih je vse kar imaš za povedat, da smo uporabil napačno terminolgijo? :) hehe, bravo.
Vsi točno vemo o čem govorimo. Razen tebe.
Povej kej na predmet teme, ostalo bo rdeče barve (jamr glede te zadnje povedi bo pa sploh brisan).
Move on temo :)

Mene sprašuješ? Smešno. Ali veste vi? Ker glede na vse vaše komentarje očitno ne:| Običajno se takšno temo, kjer v bistvu sploh ne veste o čem pravzaprav govorite, mešate pojme ipd., zapre, še posebej ker je ta umeščena v Problemi človeštva in ne v kakšno Ložo

Naslov je Goveja muska; kot rečeno pomeni to slabšalno narodnozabavna glasba; se vi pogovarjate o tem tu, ali ne? Če da, se držite teme, če ne, spremenite naslov, ali ukrepajte kako drugače (smo vendar na slo-techu).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jype ::

Če bi bil naslov "čredna glasba" bi bilo sporočilo veliko manj jasno.

Gregor P ::

Večina Slovencev, ko sliši "goveja muska", najprej pomisli na narodnozabavno glasbo mimogrede; to je splošno znano dejstvo.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

technolog ::

Tole je totalna zmeda, ker nekatari kekci ne vedo da goveja glasba == NZ glasba.

Sploh se ne ve več o čem se govori - o turbo folk muzki (atomik harmonik), o NZ s pohotnimi besedili ali o NZ glasbi na sploh?

kuglvinkl ::

Puste Gregca na miru.

Gregor P ::

Nisem Gregec, ampak Gregor; malo spoštovanja do sokomentatorjev prosim.

Če pišete o neki "čredni glasbi", potem pišite o njej, ni potrebe po vnašanju zmede v "glasbeni prostor".
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Okapi ::

Ko pa smo šli več sto km na jug služit vojsko (JLA) v okolje kjer je prevladovala južna narodna (zabavna) glasba, je pa to zavračanje v izpuhtelo.
Jaz sem šel približno tako daleč, kot je bilo sploh mogoče (ne da bi šel na misijo UN;-) in moram reči, da sem raje poslušal cigansko muziko (ki so jo vsak vikend na ves glas nabijali na tridnevnih ohcetih v sosednjem ciganskem naselju) kot Slake & Co.

Drugače pa, moja teorija o izrazu goveja muzika je, da je to naša različica countryja, country je kavbojska muzika, kavboj pa pride od krave.

O.

donfilipo ::

Tole je totalna zmeda, ker nekatari kekci ne vedo da goveja glasba == NZ glasba.


Ko se je kot rečeno, globoko v kleteh študentskega naselja, v pogovorih z legendami kot je Vidmar Igor in še niz njih nick lansiralo, je bilo praktično enačaj. Goveja enako NZ.

Potem se je videlo, da je NZ preganjala na nek način uradna uniformirana plat, da so bili svoje sorte begunci v Nemčijo svoje čase (Avseniki) tam naredili đumbus veličine Beatlsov, tu pa....

In končni split je logična posledica.
Ker je goveja jemana žaljivo preko goveda in ne zdravilne nedeljske juhice ob narodno zabavni glasbi ob družinskem kosilu pred odhodom nazaj v LJ...je tudi pomen dobil twist.

NZ je lahko kvalitetna...niso vsi študentje člani undergrounda, in potreben je praktičnejši pomen, kot en domislek ob 6 pivih in s skritim pogledom mimo Vidmarja na neznano lepotico:D

Bila je taka, da če bi rekel da špilam na kampl in bas...za silo...ampak rock in predvsem punk:) bi znalo razširiti vene na nogah v črko V, če pa bi pokazal da sem recimo virtuoz harmonike, bi me pa znali politi s pivom, dokler nemara ne bi sam Vidmar začel streljati:) Tako gre to v čredah. Nekateri lepi ali glasni in močni niti nimajo pretanjenega posluha.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska narodna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
212798 (1987) Semafor
»

Kitara - narodnozabavna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
1513570 (6641) chrush
»

Milenijska glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
9812994 (11371) Machete
»

Radio Študent - mnenja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11515194 (11706) thramos
»

tipična slovenska muzika

Oddelek: Loža
123040 (2632) gruntfürmich

Več podobnih tem