Forum » Pomoč in nasveti » Kako se temu rece in kje dobiti
Kako se temu rece in kje dobiti
Kaiser ::
Rabim USB rezdelilec in me zanima kje to kupiti in za koliko denarja. A je to prav poseben ekstra kontroler ali je to samo par skup nalotanih kablov?
Matek ::
Ena možnost je, če imaš na osnovni plošči vgrajena dva izhoda, podpira pa ti štiri, se dobi ena PCI kartica, ki jo povežeš z dvema kontaktoma na matični plošči, in imaš 4 izhode. To je rešitev če nimaš prostora.
Če pa ti plošča ne podpira 4 USB izhodov ampak samo dva, pol pa se dobi razdelilec usb, najbolj znan v SLO je po mojem Logitech Wingman USB Hub. Dobit se da z 4 al pa 7 izhodi. To je ena mala škatlica, na sebi ima 4/7 USB izhodov, zadaj pa iz nje vodi kabel, ki ga simply všaltaš v USB izhod na zadnji strani Računalnika.
Če kupuješ nov računalnik, se ti splača pogledati za izdelki, ki imajo vgrajene USB hub-e. Dobijo se tipkovnice in monitorji, ki majo hub vgrajen, v zadnjem času pa tudi zvočne kartice (ona od Guillemota, ko nevem kak se ji reče
).
Če sploh nimaš USB izhodov, se tud dobijo neki PCI kontrolerji, ki ti to omogočijo. Vsak ima na sebi dva izhoda, nevem pa kolko jih lahko zarineš v računalo.
Tak . Če kaj ne razumeš kar prašaj.
Če pa ti plošča ne podpira 4 USB izhodov ampak samo dva, pol pa se dobi razdelilec usb, najbolj znan v SLO je po mojem Logitech Wingman USB Hub. Dobit se da z 4 al pa 7 izhodi. To je ena mala škatlica, na sebi ima 4/7 USB izhodov, zadaj pa iz nje vodi kabel, ki ga simply všaltaš v USB izhod na zadnji strani Računalnika.
Če kupuješ nov računalnik, se ti splača pogledati za izdelki, ki imajo vgrajene USB hub-e. Dobijo se tipkovnice in monitorji, ki majo hub vgrajen, v zadnjem času pa tudi zvočne kartice (ona od Guillemota, ko nevem kak se ji reče
).
Če sploh nimaš USB izhodov, se tud dobijo neki PCI kontrolerji, ki ti to omogočijo. Vsak ima na sebi dva izhoda, nevem pa kolko jih lahko zarineš v računalo.
Tak . Če kaj ne razumeš kar prašaj.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Ribicija ::
Kupiš lahko USB HUB. To je poseben razdelilec ki se z enim kablom vklopi na USB potem pa imaš dodatne USB porte na njem. Dobijo se v verzijah po 4 porti, 8 portov,...
Cena so za 4 portne cca. 7 kSIT za 8 portne pa cca. 15kSIT (vsaj mislim).
lp
Cena so za 4 portne cca. 7 kSIT za 8 portne pa cca. 15kSIT (vsaj mislim).
lp
Ribicija ::
Če si iz MB-ja ima to bivši Jerovšek sedaj NETSTORE, drugače pa ima še to techtrade v trzinu ali pa Pc hand, verjetno bi moral imeti še Mlacom.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8362 (7454) | WizzardOfOZ |
» | USB 2.0 razdelilni kabel na matični ploščiOddelek: Strojna oprema | 1905 (1767) | toblak |
» | Raspberry Pi naprodaj 20. februarja, specifikacije znane (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Procesorji | 58401 (48450) | MrStein |
» | Računalnik noče zaspatiOddelek: Pomoč in nasveti | 5812 (5308) | opeter |
» | Usb nima dovolj tokaOddelek: Strojna oprema | 1322 (1199) | scala |