» »

Kako se temu rece in kje dobiti

Kako se temu rece in kje dobiti

Kaiser ::

Rabim USB rezdelilec in me zanima kje to kupiti in za koliko denarja. A je to prav poseben ekstra kontroler ali je to samo par skup nalotanih kablov?

McHregec ::

Matek ::

Ena možnost je, če imaš na osnovni plošči vgrajena dva izhoda, podpira pa ti štiri, se dobi ena PCI kartica, ki jo povežeš z dvema kontaktoma na matični plošči, in imaš 4 izhode. To je rešitev če nimaš prostora.

Če pa ti plošča ne podpira 4 USB izhodov ampak samo dva, pol pa se dobi razdelilec usb, najbolj znan v SLO je po mojem Logitech Wingman USB Hub. Dobit se da z 4 al pa 7 izhodi. To je ena mala škatlica, na sebi ima 4/7 USB izhodov, zadaj pa iz nje vodi kabel, ki ga simply všaltaš v USB izhod na zadnji strani Računalnika.

Če kupuješ nov računalnik, se ti splača pogledati za izdelki, ki imajo vgrajene USB hub-e. Dobijo se tipkovnice in monitorji, ki majo hub vgrajen, v zadnjem času pa tudi zvočne kartice (ona od Guillemota, ko nevem kak se ji reče
:D).

Če sploh nimaš USB izhodov, se tud dobijo neki PCI kontrolerji, ki ti to omogočijo. Vsak ima na sebi dva izhoda, nevem pa kolko jih lahko zarineš v računalo.

Tak |O. Če kaj ne razumeš kar prašaj.;)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Ribicija ::

Kupiš lahko USB HUB. To je poseben razdelilec ki se z enim kablom vklopi na USB potem pa imaš dodatne USB porte na njem. Dobijo se v verzijah po 4 porti, 8 portov,...
Cena so za 4 portne cca. 7 kSIT za 8 portne pa cca. 15kSIT (vsaj mislim).

lp

Kaiser ::

Lepo, lepo, hvala. Dejte mi se povedat kdo to prodaja.

Ribicija ::

Če si iz MB-ja ima to bivši Jerovšek sedaj NETSTORE, drugače pa ima še to techtrade v trzinu ali pa Pc hand, verjetno bi moral imeti še Mlacom.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
618362 (7454) WizzardOfOZ
»

USB 2.0 razdelilni kabel na matični plošči

131905 (1767) toblak
»

Raspberry Pi naprodaj 20. februarja, specifikacije znane (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Procesorji
17058401 (48450) MrStein
»

Računalnik noče zaspati

Oddelek: Pomoč in nasveti
465812 (5308) opeter
»

Usb nima dovolj toka

71322 (1199) scala

Več podobnih tem